Skocz do zawartości
IGNOROWANY

kontrolka Hamulców ? !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od 2 dni zapala mi się po 3 razy i piszczy( też 3 razy) kontrolka na desce, od układu hamulcowego. Płyn jest Ok. Nie wiem co zrobić, piszczy nie raz parę razy po 3 razy na godzinę. Ostatnio ubywa płynu w chłodnicy, dolewam co jakiś czas, czy to może mieć coś wspólnego....

Pomocy.

Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie absu w audi a4b5 z 1998r s silnikiem 1.8 . Po przekręceniu zapłonu abs nie gaśnie i pojawia się migający wykrzyknik który 3 razy piszczy potem tylko miga .Po podłaczeniu kompa pokazuje mi uszkodzony sterownik absu. Problem jest trochę dziwny bo nieraz wcale się nie zaświeci przez cały dzień a nieraz zaraz po zapłonie pokazuje się ten wykrzyknik .Nieraz po przejechaniu kilku km dopiero się zaświeca bez hamowania. Wymieniłem w sobote tarcze klocki z tyłu błąd nie pokazywał się wczoraj wieczorem dalej się pokazał .Dzisiaj rano nie zaświecił się wcale podczas jazdy 10km .Mam pytanie czy to na pewno sterownik czy szukać gdzie indziej przyczyny że tak świruje z tym błedem

Opublikowano

Jeżeli masz klocki z czujnikiem zużycia to może od tego być kontrolka.

Opublikowano

z kad moge sie dowiedziec czy mam ten czujnik ??

Opublikowano

Skoro ubywa płynu, to sprawdź czy nie masz nieszczelności na łączeniach przewodów hamulcowych, zazwyczaj są przy samych zaciskach (ja tak miałem).

Opublikowano

Pewnie któryś czujnik się przesunął wyczyszczenie i ustawienie pomoże, jeśli całkiem go szlak nie trafił;) nic skomplikowanego mi kolega pod kompem sprawdził który wyciągneliśmy sprężone powietrze znów na swoje miejsce i po kłopocie :)

Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez Marek24
Opublikowano

Skoro ubywa płynu, to sprawdź czy nie masz nieszczelności na łączeniach przewodów hamulcowych, zazwyczaj są przy samych zaciskach (ja tak miałem).

Napisał, że ubywa płynu chłodniczego, nie hamulcowego.

Opublikowano

Napisał, że ubywa płynu chłodniczego, nie hamulcowego.

Fakt, mój błąd.