Opublikowano 10 Stycznia 20215 l 26 minut temu, takexlife napisał: Możesz napisać czy po wbiciu wstecznego pojawia się efekt zakłóceń fal radiowych? PS: Dziwnie zacytowało ofc chodzi mi o żarówki wstecznego od Promotora Są zakłócenia. Też miałem od niego, ale mi w niczym to nie przeszkadzało ?
Opublikowano 10 Stycznia 20215 l Autor Tak są zakłócenia ale jak napisał @Gremlin0209nie przeszkadza to. I tak skupiam się na tym co zamną jest niż na słuchaniu radia.
Opublikowano 10 Stycznia 20215 l 35 minut temu, Rob@k napisał: Tak są zakłócenia ale jak napisał @Gremlin0209nie przeszkadza to. I tak skupiam się na tym co zamną jest niż na słuchaniu radia. A nie zaobserwowałeś pogorszenia odbioru fal radiowych przy normalnej jeździe? @Rob@k @Gremlin0209
Opublikowano 10 Stycznia 20215 l 29 minut temu, takexlife napisał: A nie zaobserwowałeś pogorszenia odbioru fal radiowych przy normalnej jeździe? @Rob@k @Gremlin0209 Po zrzuceniu wstecznego wszystko wracało do normy, nie zauwazylem, żeby radio gorzej odbierało ? Edytowane 10 Stycznia 20215 l przez Gremlin0209
Opublikowano 10 Stycznia 20215 l Dlatego fajnie sobie zrobić wyciszenie na wstecznym i po problemie ?
Opublikowano 10 Stycznia 20215 l Autor 18 minut temu, kamil-vag napisał: Dlatego fajnie sobie zrobić wyciszenie na wstecznym i po problemie ? Kamil a jak to przekodować żeby radio się wyciszało na wstecznym?
Opublikowano 10 Stycznia 20215 l Trzeba dołożyć przekaźnik z diodą, na zasilanie cewki dajesz plus ze wstecznego, kiedy złapie cewka ma podać masę na radio w pin MUTE, ot cała filozofia, mam i fajna funkcja, lepiej słychać pdc, jakoś mi w ogóle łatwiej się skupić...
Opublikowano 10 Stycznia 20215 l Autor 14 minut temu, kamil-vag napisał: Trzeba dołożyć przekaźnik z diodą, na zasilanie cewki dajesz plus ze wstecznego, kiedy złapie cewka ma podać masę na radio w pin MUTE, ot cała filozofia, mam i fajna funkcja, lepiej słychać pdc, jakoś mi w ogóle łatwiej się skupić... No właśnie denerwujące to jest, że słabo słychać pdc. Czy mógł byś chociaż odręcznie przysłać na priv schemat tego podłączenia.
Opublikowano 10 Stycznia 20215 l Kupujesz przekaźnik 12v samochodowy, diodę i podpinasz według tego: 86 - żarówka wstecznego +12V 85 - masa 30 - masa 87 - wyjście na MUTE Pomiędzy 85 a 86 dodatkowo dioda 1N4004 lub 1N4007 lub 1N4148 (katodą [kreską] do 86)
Opublikowano 10 Stycznia 20215 l Autor 3 minuty temu, kamil-vag napisał: Kupujesz przekaźnik 12v samochodowy, diodę i podpinasz według tego: 86 - żarówka wstecznego +12V 85 - masa 30 - masa 87 - wyjście na MUTE Pomiędzy 85 a 86 dodatkowo dioda 1N4004 lub 1N4007 lub 1N4148 (katodą [kreską] do 86) Podziękował
Opublikowano 11 Stycznia 20215 l @Rob@k @Gremlin0209 @kamil-vag Dzięki Panowie za wszystkie odpowiedzi. Bardziej jest to kwestia mojego charakteru i nie lubię rozwiązań pośrednich czyt. przez chwilę mogę zastosować niekompletne rozwiązanie ale docelowo wszystko musi działać poprawnie... dodatkowo świadomość, że coś jest "nie tak" nie pomaga.
Opublikowano 11 Stycznia 20215 l 2 godziny temu, takexlife napisał: @Rob@k @Gremlin0209 @kamil-vag Dzięki Panowie za wszystkie odpowiedzi. Bardziej jest to kwestia mojego charakteru i nie lubię rozwiązań pośrednich czyt. przez chwilę mogę zastosować niekompletne rozwiązanie ale docelowo wszystko musi działać poprawnie... dodatkowo świadomość, że coś jest "nie tak" nie pomaga. Po zamontowaniu tych wstecznych i zobaczeniu efektu myślę że byłbyś w stanie przymknąć na to oko przy przyciemnionych lampach i szybach daje tyle światła ze głowa mała teraz można cofać z przyjemnością i widać super ja radia nie słucham więc nawet nie wiedziałem ze dają szumy ale fakt są , przerzuć się na bt aux albo sd
Opublikowano 11 Stycznia 20215 l 3 minuty temu, raaf napisał: Po zamontowaniu tych wstecznych i zobaczeniu efektu myślę że byłbyś w stanie przymknąć na to oko przy przyciemnionych lampach i szybach daje tyle światła ze głowa mała teraz można cofać z przyjemnością i widać super ja radia nie słucham więc nawet nie wiedziałem ze dają szumy ale fakt są , przerzuć się na bt aux albo sd One już siedzą na aucie dlatego pytałem czy ktoś zauważył osłabienie fal radiowych przy normalnej jeździe - o cofaniu to nawet nie wspominam. U mnie radio od czasu do czasu odpalę, stąd moje pytanie i próba rozwiązanie tego problemu - wstępnie na wiosnę myślę o zamontowaniu filtra przeciwzakłóceniowego za lampą I fakt dają ognia - lepiej niż niejedne lampy z przodu
Opublikowano 11 Stycznia 20215 l No jak nie są zasilone to jak mają zakłócać? Sprawdź lepiej czy nie masz błędów od diversity czy coś w radiu...
Opublikowano 11 Stycznia 20215 l 3 minuty temu, kamil-vag napisał: No jak nie są zasilone to jak mają zakłócać? Sprawdź lepiej czy nie masz błędów od diversity czy coś w radiu... Problem się pojawia w momencie założenia ledów - jak założę normalną żarówkę brak jakichkolwiek zakłóceń Z błędami sprawdzę jutro - ostatnim razem jak skanowałem nie działo się nic niepokojącego, dzięki Kamil za radę
Opublikowano 30 Stycznia 20215 l Autor No i nadszedł ten czas. Powoli gromadzę graty do kompleksowego przeglądu pieca. Na razie cały układ klimatyzacji do wymiany, poduszki silnika i skrzyni, oleje w skrzyni i dyfrze. Reszta wyjdzie w trakcie roboty.
Opublikowano 2 Lutego 20215 l W dniu 30.01.2021 o 20:06, Rob@k napisał: No i nadszedł ten czas. Powoli gromadzę graty do kompleksowego przeglądu pieca. Na razie cały układ klimatyzacji do wymiany, poduszki silnika i skrzyni, oleje w skrzyni i dyfrze. Reszta wyjdzie w trakcie roboty. do skrzyni a do dyfra i już o innym oznaczeniu trzeba lać?
Opublikowano 2 Lutego 20215 l 13 minut temu, mlody22122 napisał: do skrzyni a do dyfra i już o innym oznaczeniu trzeba lać? Tak.
Opublikowano 2 Kwietnia 20215 l Autor Totarl zając i do mnie. Po miesiącach poszukiwań udało się kupić kompletny i w niezłym stanie tunel USA