Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Montaż parktronica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

o tej funkcji pamieci to slysze pierwszy raz. w ogole nie wiedzialem ze takie cos jest i szczerze to watpie w to, ale poczytam dokladnie instrukcjie. przy czujnikach byly juz jakies podkladki i zamontowalem je tak na tym zagieciu ze sa one ustawione nawet leciutko do gory. ale pokarze ci to na zdjeciech, ktore zrobie jutro.

a tu obiecane fotki. niestety jakosc taka sobie to nie zdazylem ich zrobic w dzien.

7d473bb4e64fb0d2m.jpg

22ef788a35936e92m.jpg

8bc8236f5d5f634cm.jpg

1c52eb2bedff8f46m.jpg

Opublikowano

Super zdjęcia.

Jeszcze tylko pytanie gdzie zamontować w środku ten wyświetlacz.

Zastanawiam się nad trzema opcjami:

1. na półce przy przedniej szybie,- ale może być gorąco

2. na pasku odzielającym pod środkowym nadmuchem - niewygodnie chyba spoglądać

3. a może na półce tylnej, na środku przed dodatkowym stopem, -tylko trzeba się oglądnąć przy cofaniu a czujniki traktować jako wspomaganie.

Może jakieś inne pomysły, bardzo proszę, a może fotki jak ktoś ma to już zamontowane.

Opublikowano
  • Autor

ja go zamocowalem tam gdzie widac na zdjeciu i nie narzekam. tez myslaem o podszybiu ale podobno niektroe wyswietlacze wrjuja jak sie nagrzeja i "pipcza" non stop. daltego wolalem nie ryzykowac i nie sprawdzac czy moj tez tak ma :wink: myslalem jeszcze o tym zeby go zamontowac przed licznikiem ale to bedzie raczej kiepskie rozwazanie bo jak bedziesz krecil kiera to wyswietlacz bedzie zaslaniany.

aha i jeszcze jedno te czujniki to jest tylko wspomaganie. nigdy nie mozesz na nich polegac do konca i kierowac sie tylko nimi :exclaim:

Opublikowano
ja tobie moge powiedziec tylko tyle. moje czujniki sa na wysokosci 35 cm przez te chyba 2 tygodnie uzytkowania dzialaja bez zarzutu.

Udalo Ci sie je przetestowac w deszczowy dzien?

Kolega zalozyl w pasku i bardzo swirowaly jak podloze bylo mokre :frown:

Daj znac jak w Twoim przypadku.

Opublikowano
  • Autor

tak nie jeden deszczowy zeby nie powiedziec ulewny dzien byl i nigdy nie mialem problemow.

Opublikowano

W przypadku sensorów tylnich wiadomo - najlepiej podłączyć do lampy (wstecznej) i wtedy system pracuje gdy wrzucimy bieg wsteczny. Jak jest w przypadku gdy w samochodzie są sensory z przodu i z tyłu? System działa cały czas?

Opublikowano

Wtedy musisz sobie dorobic taki wlacznik "parkowanie" zeby zalaczyc caly system parktronika. W nowych autach w przypadku fabrycznego parktornica tak jest to uruchamiane.

Opublikowano
  • Autor
W przypadku sensorów tylnich wiadomo - najlepiej podłączyć do lampy (wstecznej) i wtedy system pracuje gdy wrzucimy bieg wsteczny. Jak jest w przypadku gdy w samochodzie są sensory z przodu i z tyłu? System działa cały czas?

hmm nie mam pojecia co wtedy. moge ci tylko powiedziej jak jest w mercedesie w standardowym parktroniku, otoz tylnie wlaczaja sie wiadomo przy wstecznym natomiast przednie wylaczaja sie powyzej 15 km/h. moze te systemy tez maja cos takiego ze trzeba ja pod tacho podlaczyc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

schiller, mam pytanie o rozmieszczenie sensorow parktronica a dokladnie o odleglosc miedzy sensorami i od gornej krawedzi czarnej listwy zderzaka?

chyba ze moge uwidocznic na twoim zdjeciu o ktore wymiary mi chodzi?

[ Dodano: 14-04-2007, 18:42 ]

schiller chodzi mi o wymiary podane na zdjeciu, gdybys mogl bardzo bym Cie o nie prosil (mam nadzieje ze nie masz mi za zle ze wykorzystania twojego zdjecia?).

7d473bb4e64fb0d2.jpg

Opublikowano
  • Autor

wiem o ktore ci chodzilo tylko po prostu nie mialem czasu wczesniej.

prosze:

68ed9b782ea623bbm.jpg

Opublikowano

Ok. Wielkie dzieki. dokladnie o to mi chodzilo:)

Opublikowano

Jak jest zamontowany czujnik do dokładki. Czy to jest zatrzask czy jakaś wsuwana podkładka? Mam zamontowane ori czujniki i jeden /prawy/ muszę wymontowac bo Vag pokazuje bład. Kombinowalem ale boje sie cos urwać, mechanik powiedział ze trzeba zdjac dokładkę ale wolałbym aby to byla ostatecznosc. Nie znalazlem nigdzie rysunku.

Opublikowano
  • Autor

nie wiem jak to jest z ori ale moje po prostu sa wlozone na lekki wcisk. mialy oczywiscie tez na obudowie takie malutkie kliny.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Super zestawik mam u siebie zamontowany(podpatrzyłem pomysł od Schiller-a):th: polecam

Działa elegancko pomimo tego ze jest tak nisko zamontowany( w dokładce)

A i ja sobie kabelek od wyswietlacza schowałem pod przedni panel srodkowy:)))0 troszke roboty było ale sie udało :a4fan:

Pozdrawiam :dance:

Opublikowano

Pochwal się gdzie i jaki model kupiłeś, bo to podobno ważne, a ja też takie coś chcę montować.

Opublikowano

Mała prośba - mógłby ktoś podać link (na allegro) lub nazwę do kupienia sprawdzonego kompletu parktronic.

Coś co jest już sprawdzone i OK, np. ten z przedstawionego opisu, widać że działa idealnie.

Bo ten link na EBAY już chyba jest nie aktualny.

Pozdr

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

:a4fan:

A ja mam inne pytanko dotyczące tego PARKTRONICA i sposobu montażu.

Też chciałem założyć w ten sposób jak koledzy, bo uważam , że wyszło Wam to bardzo ładnie i precyzyjnie.

Obawiam się tylko o jedną rzecz u mnie w A4 a mianowicie HAK.

Czy nie będzie on przeszkadzał i czy czujniki nie będą mi głupot pokazywały??

Może ktoś przerabiał ten temat to z góry dzięki za pomoc.

:a4fan:

Opublikowano
  • Autor

bylo juz o tym. faktycznie hak moze troche przeszkadzac, ale hak masz pewnie wyciagany to jak go nie bedziesz potrzebowal to go po prostu wyciagnij. bo i tak szpeci. a jak bedziesz go potrzebowal to i tak czujniki ci sa nie potrzebne bo przeciez bedziesz mial przyczepke. czyli czujniki mozesz wylaczyc.