Kamillo5 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Kupując telewizor w 2014 w Media Expert skusilem się by go ubezpieczyć. Wykupiłem ubezpieczenie które trwa do 2019r. Jest to ubezpieczenie w ERGO HESTIA. Kilka dni temu mój syn porysował dość mocno matryce. Rysy rzucają się mocno w oczy. Szkodę muszę zgłosić telefonicznie. Pytanie do was czy zglaszaliscie kiedykolwiek jaką kolwiek szkodę? czy takie uszkodzenie 1.5 rocznego syna podlega ubezpieczeniu? Założyłem temat bo chcę się dowiedzieć na co być gotowy Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Kamillo5
Kolkov Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Jaki masz zakres tego ubezpieczenia? Rysy mogą nie zostać uwzględnione, ale zrzucenie go przez kota na podłogę owszem. Musisz to zweryfikować. Wysłane z mojego XT1562
kkam Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) W umowie ubezpieczenia masz wyszczegolnione jakie zdarzenia są objęte ubezpieczeniem. Przeczytaj to bardzo uważnie, bo samo sformułowania przyczyny powstania rys może dezydować o uwzględnieniu lub odrzuceniu. Musisz tak to opisać, aby udowaodnić że szkoda powstała w skutek losowy, nagły, niespodziewany. Edytowane 4 Stycznia 2017 przez kkam
majkel20 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 młotkiem walnij, za rysy na bank nie zapłacą
Kamillo5 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2017 No właśnie zastanawiam się co zrobić. Rys mogą nie uwzględnić a telewizor kupiłem za prawie 5tys i jakoś serce by bolało walnąć go młotkiem...
black4 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Witaj, Tak jak Koledzy piszą: w pierwszej kolejności koniecznie zapoznaj się z warunkami ubezpieczenia! Niestety podejrzewam, że mechaniczne uszkodzenia matrycy mogą nie zostać uwzględnione... Powodzenia i Pozdrawiam!
jospethe Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 No to co ma mieć niby uwzględnione przy reklamacji skoro trwa do 2019 r? Muszą to uwzględnić,tak samo jak z laptopem który komuś wypadł i sie uszkodził. Po to się dodatkowo ubezpiecza takie sprzęty i biorą za to 1/3 wartości sprzętu.
Fido Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Niestety podejrzewam, że mechaniczne uszkodzenia matrycy mogą nie zostać uwzględnione... To może trzeba zgłosić że kot, pies zrzucił TV i spadając porysował się o stolik.
Kolkov Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Jak tam Kamilo? Ustaliłeś coś? Napisz co i jak, będzie dla potomnych Wysłane z mojego XT1562
Kamillo5 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2017 Sprawa stanęła w miejscu. Brak czasu.
Romeck Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Hej. Kilka miesięcy temu korzystałem z tego ubezpiecznia. Siostrzeciec rzucil butelka i rozlala sie matryca. Naprawili bezproblemowo jednak znajomy pracujacy w media doradzil mi abym wymyślił coś w stylu że przy zabawie jeden drugiego popchnął ten się potknął o stolik i łokciem uderzył w telewizor. Nie wiem dlaczego tak ale podzialalo. Chyba chodzi o to zeby wykluczyć celowe dzialanie. Szukałem też info w necie przed zgłoszeniem szkody i napotkałem na pewien wątek gościa który mial ubezpieczony telefon. Telefon wypadł mu z reki wyświetlacz się rozbil a ubezpieczyciel nie pokrył kosztów naprawy. Tłumaczył się tym ze to przez jego nieuwagę i inaczej sprawa by się potoczyła gdyby telefon wypadł mu z ręki przez na przykład potknięcie sie o kamien (wypadek losowy). Troche dziwne ale chyba tak się właśnie bronią... Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Stycznia 2017 przez Romeck
Rekomendowane odpowiedzi