bartek723 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2011 Może miałeś jakiegoś starego trupa tego VW to nic dziwnego No stary B4 1995r 1z w nim było tylko to dobre że części tanie i wszystko się przewieść dało.[br]Dopisany: 03 Styczeń 2011, 07:19_________________________________________________ U mnie druga zima i pali od kopa (podstawą jest wszystko w 100% sprawne i zgrane) Jeśli tak mamy to nie do przebicia. -20 oC a ona mrrruum i później tylko mrrruczy jak kotek. cała polska niby tak zasypana w tą zimę, a w centrum śniegu mało i coraz mniej aż pies nie chce na spacer jak mało śniegu. A łańcuchy zdążyły mi przegnić w opakowaniu takie zimy mamy. To coś dziwnego u nas na Warmii to śniegu w h..j na podwórku mam zaspy równe zemną usypane
Grzesiekkbc Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Mój dzisiaj zgasł w czasie jazdy. Masakra co za zima. Jutro reanimacja
Kowi87 Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Mój póki co odpala z pierwszego, ale dzisiaj przy -17 odpalił i na fisie złapał wykrzyknik :gwizdanie: wiec juz kres łapie :gwizdanie:
slo Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 -17,5 przy odpalaniu, nowe akku, ładnie odpalił za pierwszym razem Tylko czujnik klocków hamulcowych się zapalił, ale po naciśnięciu pedału zniknął.. musiało coś przymarznąć
Kowi87 Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 mój tak sobie radzijutro z rana nagram przy -20
Pandzior Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Mój zetor jest twardy i nie w takie mrozy dawał radę. Odpala ładnie, ciekawi mnie w jakim stanie są świece żarowe, bo nie wymieniałem ich jak mam auto, już trzy lata.
viktor098 Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 maja w szczyrku -24 daje rade ze 5 sek na rozruszniku i zatrybi
Lo-buz Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 -25 i z 3 razy walem przekreci i działa chodz nie odbija mi w duze mrozy rozrusznika i mam taki malo przyjemny dzwiek przy odpalaniu ( nie zawsze ale.. ) w cieple dni trzeba tam zobaczyc. I niech juz te mrozy mina
darooo Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 mój tak sobie radzi Moje odpalania w zeszłym rok, niestety w tym jest trochę gorzej
karolasterka Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 przy -27,5 mój zecior dziś odpalił, przed chwilą -31,5 i nie zamarzł w trakcie jazdy
zbigok Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 przy -27,5 mój zecior dziś odpalił, przed chwilą -31,5 i nie zamarzł w trakcie jazdy o kutwa takie mrozy? Nie wiem, czy moja niunia by odpaliła , chociaż ostatnio wymieniałem świece żarowe przy okazji wymiany uszczelki pod głowicą - 3 były walnięte . Gdzie tankujesz i co?
karolasterka Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 przy -27,5 mój zecior dziś odpalił, przed chwilą -31,5 i nie zamarzł w trakcie jazdy o kutwa takie mrozy? Nie wiem, czy moja niunia by odpaliła , chociaż ostatnio wymieniałem świece żarowe przy okazji wymiany uszczelki pod głowicą - 3 były walnięte . Gdzie tankujesz i co? heh gdybyś mieszkał na północy PL to byś musiał odpalać przy takich temperaturach tankuje zwykłe paliwo z tym że na pełen bak leję 50ml dodatku firmy XERAMIC bądź K2 DFA-39 który zapobiega żelowaniu oleju napędowego jest tylko jedna zasada, dolewa się tego przed wydzieleniem się parafiny z paliwa. Odkąd to dodaje nie mam problemów z ropą w zimę :cwaniak1:
zbigok Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Czyżbyś nie wierzył w tzw. paliwo "arktyczne"? :gwizdanie: Jeżdżę "tygryskami" już kilkanaście lat i nigdy nie miałem problemów z paliwem. Przede wszystkim tankuję na sprawdzonych stacjach , no i też już korzystałem z pomocy dodatków, ale nie pamiętam, jak to się dokładnie nazywało. Ale dopiero jak spadało poniżej -20.
karolasterka Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 wczoraj znajomemu te "arktyczne paliwo" z orlenu zamarzło przy -24 stopniach.... paliwo prawie po 6zł a dają nam taki badziew....
paweu1 Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Zetor pod chmurką, ropa + STP w baku, X-cess w silniku, -30 przy gruncie i pali od aż miło, 3 obroty wałem i kle, kle kle... To była chyba najmroźniejsza noc tej zimy
karolasterka Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 nasze zetorki poradzą sobie w najcięższych warunkach, oby bateria i świeczki były ok
bialy986 Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Dziś o 7:00 odpalałem autko.Zapalił,ale....4 kontrolki na Fis-ie migały a obroty pokazywał na zero Po chwili dopiero się uspokoiło i wróciło do normy.
pioteros Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Siedlce - oficjalnie tutaj padł rekord jeśli chodzi o największy mróz w Polsce Ostatnie 5 dób moje autko non stop stało nieodpalane, mrozy takie jak w całej Polsce a nawet minimalnie większe (dziś nadranem np. było -23) Akumulator leżał w domu, dziś z ciekawości chciałem zobaczyć czy da rade odpalić - odpalił dosłownie tak samo jak przy +5-10 Jestem już tylko ciekaw ile trzeba mrozu żeby nie odpalił xD
Kowi87 Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 No jak wczoraj pisałem, dzisiaj było -21 o 7 rano nagrałem filma
Rekomendowane odpowiedzi