Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Skrzypiące wnętrze w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Plastik gorszej jakości, do tego elementy nie są już pasowane przez Polaka czy Niemca a przez Turka.

Opublikowano

Ja mam przedlifta  i jak na razie nic nie skrzypi. A mam już przejechane 120 tyś.

Opublikowano
19 godzin temu, patryciusz napisał:

Ja mam przedlifta  i jak na razie nic nie skrzypi. A mam już przejechane 120 tyś.

U mnie też elegancko po 140k nie ma powodu do narzekań.

Opublikowano

Sorki że się "wtrącę" ale tutaj minus dla audi za to trzeszczące wnętrze skoro tak piszecie audi nie ładnie :wallbash:

Opublikowano

Audi przez lata uważane za markę premium, którą było jeszcze 15 lat temu. Teraz poza audi A8 i tymi z serii RS nie ma nic premium, a i w tych są babole, których za tą cenę być nie powinno.

Opublikowano
10 godzin temu, Langista napisał:

Audi przez lata uważane za markę premium, którą było jeszcze 15 lat temu. Teraz poza audi A8 i tymi z serii RS nie ma nic premium, a i w tych są babole, których za tą cenę być nie powinno.

Dzisiejsza motoryzacja niestety :(

Opublikowano
W dniu 21.02.2021 o 05:31, Moon_11 napisał:

Dzisiejsza motoryzacja niestety :(

Obserwując trend, będzie niestety tylko gorzej.

Opublikowano
W dniu 15.02.2021 o 23:32, Chat napisał:

No i się zaczęło u mnie. Auto ma przejechane 25 tys. Z nastaniem mrozów, pojawiły się synchroniczne stuknięcia przy ruszaniu i czasem skręcaniu. Stuknięcia pochodzą jakby ze środkowych słupków. z lewego i prawego. Jakieś mocowania napinaczy pasów? Do szału mnie to doprowadza. Wiązki stwardniały i uderzają? Miał ktoś coś podobnego? A4b9.

Sprawa rozwiązana, przyczyną stuknięć był zepsuty zamek tylnych lewych drzwi.  

Opublikowano

Co dokładnie? Masz jakieś fotki?

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał:

Co dokładnie? Masz jakieś fotki?

Coś się oderwało od zamka i stukało przy ruszaniu. Dźwięk się tak przenosił, że było wrażenie jakby to było w dwóch miejscach. Objawem zepsutego zamka było to, że od zewnątrz drzwi się nie otwierały. Zamek był do wymiany. 

Teraz okazało się że w drugich drzwiach tylnych podświetlenie zewnętrzne klamki nie działa. ... klasa premium ?? Normalnie ręce i biust opadają ?

Opublikowano

No niestety,  oszczędności dają się we znaki. Już sam schowek dla pasażera jak go porównam ze schowkiem w B8 to są jakieś kpiny. W B8 jak otwierasz i zamykasz schowek to czuć, że masz w ręku ciężar i mase, jakość plastiku całkiem inna. W B9 jak przykrywka od plastikowego pudełka z ikei:facepalm:

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Te b9 to takie szroty troche są;) Mi ostatnio przy wysiadaniu coś pękło w klamce i teraz musze szybe uchylać i z zewnatrz otwierać :P

Opublikowano

Ja pierdykam:facepalm:

Opublikowano
W dniu 26.02.2021 o 20:00, damekA4 napisał:

Te b9 to takie szroty troche są;) Mi ostatnio przy wysiadaniu coś pękło w klamce i teraz musze szybe uchylać i z zewnatrz otwierać :P

Pomyśl co będzie w B10, bo to równia pochyła. :decayed: Tak więc cieszmy się z tego co mamy.:banan:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie mam skrzypienia ale strzela coś w słupku przy drzwiach przy jeździe po niewybojach, piszą o tym na niemcu, ma to prawie każdy. Ogólnie oprócz wyciszenia i miejsca nie ma startu ten samochód do a4b8 a do schowka to można paczkę papierosów włożyć. 

Opublikowano
28 minut temu, aprox99 napisał:

a do schowka to można paczkę papierosów włożyć. 

...dobrze, że nie palę, mam więcej miejsca :decayed:

Opublikowano

Wiesz że to ironia bo fiesta ma więcej miejsca w schowku

Opublikowano

Ponawiam pytanie, czy wiecie jak dobrać się do mocowania panelu sterowania MMI? U mnie właśnie on się poluzował i wydaje dzwięki.

Edytowane przez BlackM4mba

Opublikowano

Mówisz o tym w schowku? Jeżeli tak to musisz odkręcić schowek i mmi siedzi w takiej plastikowej klatce, która przykręcona jest na 4 śrubach do deski. 

20210130_154356.jpg

Opublikowano

Chodzi mi o panel sterowania MMI jak na załączonym zdjęciu:

MMI.jpg

MMI dół.jpg

Edytowane przez BlackM4mba