rafal9119 Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 Witam. W moim 1.8 T sprzęgło wysoko bierze co prawda kupiłem go już z takim i po zrobieniu 30 tyś nic sie nie dzieje oprócz tego męczącego sprzegła. do tej pory nie przeszkadzało mi to dopóki nie zaczełęm jeżdzic swoim drugim autem a tam sprzegło bierze od początku. Jak myślicie zmiana tarczy coś da??? biegi mi teraz wchodzą płynnie .zero oznak zużytego sprzęgła oprócz tego wysoko biorącego.
przem8 Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 Wiele osób "skarży się" na tą dolegliwość ale ten typ tak ma. U mnie co prawda bierze praktycznie od połowy. Póki się nie ślizga to nic nie ruszaj.
rafal9119 Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Opublikowano 23 Marca 2017 Nie ślizga się. moim zdaniem jak by sprzegło odmawiało posłuszeństwa to biegi by cieżko wchodziły . chyba że sie myle
Unf Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 Ja jak sie przesiadlem z diesla gdzie sprzeglo bralo od 1cm i samym sprzeglem mozna bylo ruszyc z miejsca do 1.8T gdzie wlasnie bierze na samej gorze to dopiero przezylem szok. Kilka dni sie ruszac z miejsca uczylem Ten typ tak ma jak kolega mowil i juz... czytalem gdzies kiedys posty ludzi, ktorzy pisali ze po wymianie sprzegla na nowe poprawa w tym aspekcie byla znikoma.
przem8 Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 17 minut temu, rafal9119 napisał: Nie ślizga się. moim zdaniem jak by sprzegło odmawiało posłuszeństwa to biegi by cieżko wchodziły . chyba że sie myle Jest to jeden z objawów zużytego układu sprzęgła ale póki nic się nie dzieje to luz
bialy986 Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 Jak kupiłem swoją B5 też mi mówili,nawet mechanik że sprzęgło mam do robienia bo wysoko łapie.Jeżdżę tak już 8 lat i nic się nie dzieje.Tak więc to norma.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
rafal9119 Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Opublikowano 23 Marca 2017 o to chodzi że moim drugim autem jest diesel i tak sprzęgło startuje od samego dołu.całą zime jeżdziłem dieslem a audi stało w garażu . a teraz po zrobieniu 400km stwierdziłem ze jest to męczące i nie wiem zamawiać sprzegło czy nie
bialy986 Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 Wydasz kasę na nowy zestaw,poprawy nie będzie i co?Dopóki nic się nie dzieje to ja bym nie ruszał.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
motor144 Opublikowano 23 Marca 2017 Opublikowano 23 Marca 2017 U mnie świeżo po wymianie sprzęgło + dwumasa i łapie od połowy . Przedtem było dużo wyżej ale oprócz tego już biegi źle wchodziły (1 i R) a do tego po rozgrzaniu w korkach robił kangura przy ruszaniu. Dodatkowo rozruch silnika był głośny i czasami zatrzęsło budą a teraz nawet nie słyszę kiedy odpalił Tak więc jeśli tylko masz wysoko sprzęgło i żadnych innych objawów to nie wiem czy warto już wymieniać.
Trzesio Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 w każdej a4 jest tak samo, nie ma się co przejmować, trzeba się do tego przyzwyczaić
rafal9119 Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Opublikowano 24 Marca 2017 no nic narazie bede pokonywał kolejne km . sie okaże
Rekomendowane odpowiedzi