gardom Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam. Czy moglibyście ocenić słuszność wyboru diesla pod względem pokonywanych tras: - w tygodniu do pracy (7 km w jedną stronę), zakupy itp po mieście - w weekend długie odcinki (ok 300 km), czasami krótsze (ok. 40 km) Pozdrawiam Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez gardom
Szkita Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Biorąc pod uwagę powyższe przebiegi, Jeśli miałbym kupić diesla to tylko dlatego, ze benzyny maja większe problemy z trwałością, gdyby nie to wybrałbym turbo benzynę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Hohe Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 15 minut temu, gardom napisał: Czy moglibyście ocenić czy pokonywanie tras w postaci pod względem słuszności wyboru diesla ? Miszcz! ???
gardom Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2017 21 minut temu, Hohe napisał: Miszcz! ??? Przepraszam, już chyba jest po polsku
Hohe Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 A w sprawie się nie wypowiem, bo nie lubię diesli.
tracer123 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 na tygodniu diesel będzie dostawał w cztery litery, nim się dogrzeje to już będziesz na miejscu. osobiście wziąłbym benzynę w turbo, o dobre wolnossące teraz trudno
Sensei Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 2.0 TDI 143km. Zrobiłem już 50 tyś (168 nalatane) ... 4 km do pracy codziennie i trasy po 200. Narazie nic się nie dzieje.
KINIAM Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Przebiegi 10-15 tys. rocznie w tym większość to trasy krótkie radzę wybierać benzyny. Wyższe przebiegi lub jazda po mieście bez wyłączania silnika należy do diesla. Dieslem robię 25-35 tys,km rocznie 80% trasa.
Boukhiar Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 Słuchajcie i ja mam pytanie. Mam diesla i w tygodniu dojeżdżam do stacji PKP 2km, więc silnik nie zdąży mi się rozgrzać. Czy jest to w jakiś sposób strasznie nie zdrowe dla silnika? Czy powinienem nie wiem... wsiadać 5 minut wcześniej do auta, żeby się dogrzało zanim dojadę na miejsce? Nie chce mi się chodzić 30 minut na piechotę
kaman5151 Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 7 minut temu, Boukhiar napisał: Czy powinienem nie wiem... wsiadać 5 minut wcześniej do auta, żeby się dogrzało zanim dojadę na miejsce? Tak powinieneś.
audikrk_ Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 Nie, nie powinieneś, bo ani się nie nagrzewa ani nie wpływa to dobrze na silnik. Wystarczy 10-15 sek i jazda, oczywiście w miarę spokojnie.
Boukhiar Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 Dnia 5.05.2017 o 17:49, audikrk_ napisał: Nie, nie powinieneś, bo ani się nie nagrzewa ani nie wpływa to dobrze na silnik. Wystarczy 10-15 sek i jazda, oczywiście w miarę spokojnie. Nie no jeżdżę spokojnie. Czyli na luzie mogę wsiadać, jechać i nie mieć problemów w związku z tym, że silnik nie zdążył się dogrzać do optymalnej temperatury tak?
Hohe Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 41 minut temu, Boukhiar napisał: Nie no jeżdżę spokojnie. Czyli na luzie mogę wsiadać, jechać i nie mieć problemów w związku z tym, że silnik nie zdążył się dogrzać do optymalnej temperatury tak? Możesz na luzie wsiadać i jechać ale taki silnik bedzie dużo bardziej zjechany po stu tysiącach, niż taki który zrobi je na autostradzie.
Rekomendowane odpowiedzi