kamil-vag Opublikowano 10 Listopada 2018 Opublikowano 10 Listopada 2018 17 minut temu, misiek95 napisał: Które to już zawieszenie w tym aucie? Chyba 6 To chociaż gładko idzie demontaż zawiasu
misiek95 Opublikowano 10 Listopada 2018 Autor Opublikowano 10 Listopada 2018 46 minut temu, kamil-vag napisał: To chociaż gładko idzie demontaż zawiasu Jak wymiana kół w F1??
misiek95 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2018 Wpadła fajera pikowana do kompletu z gałką zmiany biegów
kamil-vag Opublikowano 1 Grudnia 2018 Opublikowano 1 Grudnia 2018 No i pięknie wygląda teraz ciągle myślę nad tym Concertem on odtwarza mp3 z płyty już ?
misiek95 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2018 1 godzinę temu, kamil-vag napisał: No i pięknie wygląda teraz ciągle myślę nad tym Concertem on odtwarza mp3 z płyty już ? Odtwarza, ale szczerze mówiąc to tylko raz tej opcji użyłem. Mam cyfrową zmieniarkę w schowku i z niej odtwarzam muzyke Raczej mi ten concert nie przypadł do gustu- jakieś takie tandetne ma gałki i przyciski, nawet w porównaniu z najbiedniejszym chorusem 1din, którego miałem wcześniej. Jakoś dźwięku też lepsza w chorusie
Shiver Opublikowano 10 Grudnia 2018 Opublikowano 10 Grudnia 2018 (edytowane) Fajna sprawa, nie mam porównania z innymi w b7 ale np gra cieplej niż Olufsenw nowszych generacjach A dwa dużoo odmładza wnętrze, warto Fajne auto Edytowane 10 Grudnia 2018 przez Shiver
BartoszSoldier Opublikowano 13 Grudnia 2018 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Jak wygląda przekładka z concerta na rns-e? Dużo rezania? Kodowania?
misiek95 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2018 Godzinę temu, BartoszSoldier napisał: Jak wygląda przekładka z concerta na rns-e? Dużo rezania? Kodowania? Na pewno ja wywalam cały tunel środkowy i prowadze kabel do navi + 2 kable do wzmacniacza antenowego diversity, bo tak sobie wyciągnąłem z dawcy organów. Diversity można też podłączyć przejściówką, a gps można puścic chociażby progiem- gdyby ktoś nie chciał tunelu wywalać. Z tego co pamiętam to u kolegi w b6 podłączałem też cany do licznika- ale nie wiem czy w b7 też jest to konieczne. Zobaczymy
BartoszSoldier Opublikowano 13 Grudnia 2018 Opublikowano 13 Grudnia 2018 14 minut temu, misiek95 napisał: Na pewno ja wywalam cały tunel środkowy i prowadze kabel do navi + 2 kable do wzmacniacza antenowego diversity, bo tak sobie wyciągnąłem z dawcy organów. Diversity można też podłączyć przejściówką, a gps można puścic chociażby progiem- gdyby ktoś nie chciał tunelu wywalać. Z tego co pamiętam to u kolegi w b6 podłączałem też cany do licznika- ale nie wiem czy w b7 też jest to konieczne. Zobaczymy Czyli ogólnie filozofii nie ma... A jak z kostkami?
misiek95 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2018 12 minut temu, BartoszSoldier napisał: Czyli ogólnie filozofii nie ma... A jak z kostkami? Jak przechodzisz z concerta 2 din to wsio pasuje (tak mi sie wydaje przynajmniej jak patrzyłem na schematy). Jak z 1 din, to potrzebna przejściówka
BartoszSoldier Opublikowano 13 Grudnia 2018 Opublikowano 13 Grudnia 2018 7 minut temu, misiek95 napisał: Jak przechodzisz z concerta 2 din to wsio pasuje (tak mi sie wydaje przynajmniej jak patrzyłem na schematy). Jak z 1 din, to potrzebna przejściówka Tak, chodziło mi z 2 Din tak jak w Twoim przypadku, elegancko
misiek95 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udało sie RNS'a posadzić na miejscu. Oryginalny przedłużacz gps podłączony w miejscu małej navi w bagażniku + 2 przewody do anteny oryginalne i wszystko śmiga. Wzmacniacz nieoryginalny też jest zasilony wzbudzeniem, żadnego problemu nie ma- wbrew temu co wyczytałem gdzieś tu na forum. Rozkodowany i spolszczony jeszcze zanim poskładałem tunel Przy okazji rezania wpadły też inne zabawki fajne. Podgrzewane skóry + klimatronic + wiązka no i elektryka tylnych szyb. ro***erducha była konkretna a podłączenie tego na oryginalnych wiązkach pociętych z innego auta dosyć czasochłonne ale udało sie ogarnąć wszystko na tip top. Fotele ze schowkami i siateczkami z tyłu. Pakiet światło pod fotelami i w boczkach tak jak fabryka dała. Jeszcze tylko wymienić dekory na nie porysowane i dywanik kierowcy naprawić i będzie w środku fajnie? 1
kamil-vag Opublikowano 18 Grudnia 2018 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Sam rozkodowałeś/spolszczyłeś ? No to ładnie doposażyłeś ^^
misiek95 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2018 Teraz, kamil-vag napisał: Sam rozkodowałeś/spolszczyłeś ? No to ładnie doposażyłeś ^^ Tak, prosta sprawa. Wszystko w necie jest. Jeszcze taką fotke w nocy zrobiłem. Jest tych swiatełek już więcej niż w b5 miałem
MarcinL Opublikowano 18 Grudnia 2018 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Grubo... Fakt, jak rozbierać tak auto, to lepiej zrobić wszystko za jednym razem: podświetlenia nóg, drzwi, elektryka tył, bose, rns i od razu kamerkę cofania można walnąć
misiek95 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2018 Ide za ciosem bo jak nie skończe teraz tych modów to już tak zostanie na rok? Moduł BT wymieniony na full opcje z 2011r.
misiek95 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2019 Nie dałem rady do końca zimy wytrzymać na kondoniastych biedronkach 16 cali. Nie da sie tak jeździć? Wpadły 18' włoskie podjebki rs4 look ale całkiem fajne bo et 35 i siadają bez dystansu Oponki nexen winguard 235 40 18. Jak je zobaczyłem w ogłoszeniu to od razu pomyślałem "aaa pryśnie sie na srebrno co za problem" Ale jak tak przyłożyłem do auta to kurde zmieniłem zdanie. Siadły jak złoto. Auto brudne bo mrozy nie odpuszczają a jeździć trzeba. Walczyłem ze stukaniem w zawieszeniu. Wpadły górne poduszki amorków lemfordera. Podejrzewałem też problem z tulejkami w zwrotnicach, naprowadził mnie na to kolega @wesz82. Szukałem zwrotnic dłuuugo i przewaliłem chyba z 5 kompletów bo w każdym co mi nie pasowało. W końcu udało sie znaleźć fajny komplet. Wyglądają najsolidniej ze wszystkich odlewów. Gdyby ktoś chciał po numerach znaleźć to 257H i 258H końcówki. Mają takie dwa żeberka wzmacniające po długości z tyłu umieszczone. Sprawiają wrażenie solidniejszych niż wszystkie inne które miałem w rękach (a miałem nawet z s4) .
HOLMATRO Opublikowano 24 Stycznia 2019 Opublikowano 24 Stycznia 2019 9 godzin temu, misiek95 napisał: Nie dałem rady do końca zimy wytrzymać na kondoniastych biedronkach 16 cali. Nie da sie tak jeździć? Wpadły 18' włoskie podjebki rs4 look ale całkiem fajne bo et 35 i siadają bez dystansu Oponki nexen winguard 235 40 18. Jak je zobaczyłem w ogłoszeniu to od razu pomyślałem "aaa pryśnie sie na srebrno co za problem" Ale jak tak przyłożyłem do auta to kurde zmieniłem zdanie. Siadły jak złoto. Auto brudne bo mrozy nie odpuszczają a jeździć trzeba. Walczyłem ze stukaniem w zawieszeniu. Wpadły górne poduszki amorków lemfordera. Podejrzewałem też problem z tulejkami w zwrotnicach, naprowadził mnie na to kolega @wesz82. Szukałem zwrotnic dłuuugo i przewaliłem chyba z 5 kompletów bo w każdym co mi nie pasowało. W końcu udało sie znaleźć fajny komplet. Wyglądają najsolidniej ze wszystkich odlewów. Gdyby ktoś chciał po numerach znaleźć to 257H i 258H końcówki. Mają takie dwa żeberka wzmacniające po długości z tyłu umieszczone. Sprawiają wrażenie solidniejszych niż wszystkie inne które miałem w rękach (a miałem nawet z s4) . Jakie objawy ?
Rekomendowane odpowiedzi