qlimazz Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Lepszą opcją byłby eibach pro kit, po ustawieniu geometrii pod tą wysokość przód by sie schował i miałbyś na równo. Poza tym tylne sprężyny w używanym zawiasie zazwyczaj są bardziej uklepane. Wsadzałem ostatnio pro kita do 8p i auto stoi teraz równiótko tak jak przewidział producent. Przed wymianą obniżenie fabryczne ambition przód -15 tył uklepany -20 . Nie mówiąc już o poprawie właściwości jezdnych które daje sama sprężyna progresywna. Zapodaj profilowe.
reikeb Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2018 10 godzin temu, damian19886 napisał: Alusy z mercedesa? Z tego co pamiętam jak kupowałem rok temu to był model z nowej a5 chyba 8 godzin temu, qlimazz napisał: Lepszą opcją byłby eibach pro kit, po ustawieniu geometrii pod tą wysokość przód by sie schował i miałbyś na równo. Poza tym tylne sprężyny w używanym zawiasie zazwyczaj są bardziej uklepane. Wsadzałem ostatnio pro kita do 8p i auto stoi teraz równiótko tak jak przewidział producent. Przed wymianą obniżenie fabryczne ambition przód -15 tył uklepany -20 . Nie mówiąc już o poprawie właściwości jezdnych które daje sama sprężyna progresywna. Zapodaj profilowe. Ten zawias co wsadziłem był w całości nowy, nic nie było używanego więc nie sądzę, w b6 miałem to samo, tył siedział niżej a przód wyżej na seryjnym s-line. Co do eibacha masz rację, ale na s-line jeździłem 7 lat i byłem mega zadowolony, tu jak narazie po dzisiejszej jeździe też jestem zadowolony 21 godzin temu, MaciekPL napisał: Fajny model tych felg. Wrzucaj zdjęcie całego auta, zobaczymy jak to siedzi. Z tym wystającym przodem co będziesz robił? Nic nie będę robił, tak zostanie, chyba że z czasem felgi zmienię
reikeb Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2018 Takie fotki na szybko jak w całości autko siadło
Veiru Opublikowano 13 Czerwca 2018 Opublikowano 13 Czerwca 2018 hmm... przód jakby wyżej w stosunku do tłu? ? Na pewno musisz zrobić parę km, żeby się dobrze ułożył ?
reikeb Opublikowano 14 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2018 W dniu 13.06.2018 o 07:10, Veiru napisał: hmm... przód jakby wyżej w stosunku do tłu? ? Na pewno musisz zrobić parę km, żeby się dobrze ułożył ? Też tak właśnie uważam dla tego narazie na spokojnie choć jak miałem b6 to przód stał wyżej ...
reikeb Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Opublikowano 30 Lipca 2018 Witam Tak myślę co by tu zmienić z przodem i zbieram się żeby kupić ten grill RS-style w plastry miodu co są na allegro i zastanawiam się czy brać cały czarny czy z chromowaną ramką do tego są też kratki halogenów ale nie ma żadnych pod radar, macie jakieś pomysły ? Wykombinowałem że mógł bym wyrezać ładnie w niej otwór ale nie wiem czy ktoś próbował ?
reikeb Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Myślałem , myślałem aż w końcu się zdecydowałem Przyszedł grill i dziś miałem chwile na lekkie przymiarki : Myślę że będzie ok, tylko coś muszę pomyśleć nad kratkami w halogeny do pełni szczęścia Do tego podmieniłem ostatnio gałkę zmiany biegów taką z całym mieszkiem i białą nicią bo moja była lekko przetarta W urlop mam nadzieję że w końcu uda mi się zrobić lekka polerkę i zabezpieczyć autko ceramiką co próbuję zrobić od roku ale wiecznie nie ma czasu
KoJ@K Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zeby wytargac grila trzeba zdesia zrzucać, co nie ?
reikeb Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2018 5 godzin temu, KoJ@K napisał: Zeby wytargac grila trzeba zdesia zrzucać, co nie ? Niestety tak ....
l.e.s.t.e.r Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 6 godzin temu, reikeb napisał: Niestety tak .... Nie trzeba.
reikeb Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2018 18 godzin temu, l.e.s.t.e.r napisał: Nie trzeba. Oo no widzisz, to bardzo nam pomogłeś kolego ciekawe czy z poliftem też pójdzie bez problemu
liquid8p Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Grill RS, też go planuję u siebie. Mod na +
reikeb Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2018 W dniu 10.08.2018 o 18:26, liquid8p napisał: Grill RS, też go planuję u siebie. Mod na + Też mi się wydaje że będzie robił robotę Po roku czasu w końcu przyszła kolej na moje auto i konkretny detailing lakieru. A wiec na początek poszło dokładne mycie na 2 wiadra . Następnie dekontaminacja i osuwanie smoły itp gadżetów . Kolejnym krokiem było glinkowanie żeby pozbyć się mechanicznie jakiś resztek smoły itp. Po oczyszczeniu lakieru poleciałem całe auto pastą finishową menzerny 3000 bo stan lakieru był zadowalający . Tamte czynności zajęły mi cały dzień więc dziś wziąłem się za resztę xD Całe auto zostało odtłuszczone ipą a następnie z pomocą mojej kochanej żony zabraliśmy się za nakładanie ceramiki . Efekt jest zadowalający, jutro po odstaniu 24h w celu utwardzenia się powłoki wyjadę z garażu i cyknę jakieś fotki . Niestety zabrakło czasu na podmiankę grila więc zajmę się tym po powrocie z urlopu ? Jeszcze na sam koniec wleciała jedna naklejeczla żeby nie było że wali Januszem. Pozdroo! 1
jacek70 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Gdzie ja te foty widziałem ?????????????
reikeb Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2018 2 godziny temu, Gibons napisał: No ładne to moje wozidło Dbam jak mogę dopieszczam je trochę po swojemu 1 godzinę temu, jacek70 napisał: Gdzie ja te foty widziałem ????????????? Hmm no ciekawe gdzie Oto kilka obiecanych fotek ukazujących obecny stan autka poza garażem Jutro kierunek Polańczyk i ostatni tydzień wolnego Nawet nie obrabiałem w żaden sposób fotek bo dopiero wróciłem ?
Seikokilla Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 dobre shoty, dobra robota, dobre auto ?
Gibons Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Ja bym tu widzial przynajmniej jeszcze listwy sline zew i lotke sline
reikeb Opublikowano 1 Września 2018 Autor Opublikowano 1 Września 2018 Witam Ostatni spokojny weekend przed nadmiarem pracy więc postanowiłam zamontować grill żeby nie leżał rok i czekał xD Wyszło całkiem spoko ale musiałem trochę pomyśleć i pokombinować... Niby można zmienić go bez zdejmowania zderzaka ale nie wyobrażam sobie nawet jak... Do tego plastik jest mega twardy i nie szło zamontować normalnie emblematu audi bo wszystkie zaczepy prawie się połamały... Dla tego poszło na silikon, mam nadzieję że złapie, jak nie to kupię klej do szyb i on na pewno złapie Teraz myślę co wykombinować z kratkami halogenów
Rekomendowane odpowiedzi