Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[AQD] 2.8 v6 30v quattro OEM+

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powodzenia z tymi uszczelniaczami, ja muszę trzeci raz wymieniać, tym razem za radą wielu na forum wziąłem z ASO, wcześniej były victory, potem erlingi i puszczają skubańce olej + z jednej zaślepki kulkowej głowicy cieknie, chyba to jakąś śrubką z klejem do gwintów zaślepię i będzie spokój.

Edytowane przez Langista

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Trochę kilometrów już zrobione i póki co jest czysto i sucho. Przy okazji napraw okazało się, że chłodnica klimy jest nieszczelna i jako, iż ma już swoje lata to postanowiłem zakupić nową. Wymiana raczej po zimie, przy okazji serwisu olejowego.

received_1319321865393061.thumb.jpeg.2e510b9001ca9930856f9567aeb09b4a.jpeg

received_1093756881786119.thumb.jpeg.344d68acbfe198a1b357b357f81f6ba9.jpeg

Opublikowano

Wygląda jakby na samych oringach ciekło ?

Opublikowano
  • Autor

Zgadza się ale sama chłodnica również jest już w kiepskim stanie (niestety nie widać na foto) więc postanowiłem wymienić komplet. Niech ma prezent na Święta :)

Opublikowano

Takie fanty jeszcze dostępne w ASO? Zdradzisz kto jest producentem? Przyda się na przyszłość 

Opublikowano

Valeo robiło na pierwszy montaż.

Opublikowano
  • Autor

W ASO niedostępne, a zamówiłem ze stronki https://2407.pl/vag-brand/chlodnica-klimatyzacji-skraplacz-8d0-260-403-h-8390008/. W wolnej chwili zerknę producenta, bo wrzuciłem paczkę do garażu.

Opublikowano
4 godziny temu, Rumaq napisał(a):

W ASO niedostępne, a zamówiłem ze stronki https://2407.pl/vag-brand/chlodnica-klimatyzacji-skraplacz-8d0-260-403-h-8390008/. W wolnej chwili zerknę producenta, bo wrzuciłem paczkę do garażu.

Też kiedyś u nich zamawiałem ale po tygodniu otrzymałem info że nie mają tej części. Nie wiem na jakich stanach magazynowych bazują ale napewno są nieaktualne

Opublikowano
5 godzin temu, Rumaq napisał(a):

W ASO niedostępne

...słabe aso :wink:, można zamówić tylko termin ok 3-4tyg

Opublikowano

Beautiful car , very maintained  , i read the whole topic ,  countless happy kilometers with it.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Jak wszyscy wiemy w B5 fabrycznie światło przeciwgłowe tylne jest tylko z lewej strony, co trochę mnie irytowało. Postanowiłem zabrać się za temat i dodać również na drugą stronę. Wystarczy wyfrezować otwór na żarówkę, który fabrycznie jest nadlany plastikiem i tyle, aby cieszyć się  światłami, które umieszczone są teraz symetrycznie po obu stronach pojazdu.

IMG_2216.jpg.3e460f8bc47fb76d26f2c3e1b7dd2e10.jpg

IMG_2217.jpg.33ae2c21f579aae6ec3b3a895fb165a2.jpg

IMG_2222.jpg.30b8538a5ba2dc0a3e06274a0f2ac260.jpg

Edytowane przez Rumaq

Opublikowano
1 godzinę temu, Rumaq napisał(a):

Wystarczy wyfrezować otwór na żarówkę, który fabrycznie jest nadlany plastikiem i tyle wystarczy, aby cieszyć się  światłami, które umieszczone się symetrycznie po obu stronach pojazdu.

Czyli przewody są już podprowadzone do lampy?

Opublikowano
  • Autor

Tak, wszystko jest fabrycznie wyprowadzone. Pewnie można również wrzucić lampę z anglika i obejdzie się bez rezania.

Opublikowano

stary patent z początku istnienia forum hahaha już zapomniany :D

Opublikowano
  • Autor

Czyli Ameryki nie odkryłem ?

Opublikowano

no ja mam A4 już 15rok i z 13lat z tym śmigam ,sam zapomniałem nawet że tak zrobiłem :D

Opublikowano

W avantach przeciwmgłowe też były tylko jedną lampe? Sprawdzałem z ciekawości u siebie i mi świecą obie. 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 26.01.2024 o 12:52, PiterA4 napisał(a):

no ja mam A4 już 15rok i z 13lat z tym śmigam ,sam zapomniałem nawet że tak zrobiłem :D

Szczerze mówiąc to nie natknąłem się jeszcze na tego moda ani w opisach, ani na żywo.

15 godzin temu, tasior87 napisał(a):

W avantach przeciwmgłowe też były tylko jedną lampe? Sprawdzałem z ciekawości u siebie i mi świecą obie. 

Na logikę również powinno być tak jak w sedanach ale głowy nie dam. Musi się wypowiedzieć jakiś posiadacz avanta.

Opublikowano
W dniu 27.01.2024 o 13:55, Rumaq napisał(a):

Szczerze mówiąc to nie natknąłem się jeszcze na tego moda ani w opisach, ani na żywo.

Na logikę również powinno być tak jak w sedanach ale głowy nie dam. Musi się wypowiedzieć jakiś posiadacz avanta.

Pewnie juz dawno zdjęcia straciły ważność i temat usunięto

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

W tym miesiącu B5 trafi na serwis filtrowo-olejowy oraz wymianę chłodnicy klimy i kilka innych drobiazgów. Wpadną również 18' multispoke i nowe opony. Mam w planie jeszcze kilka modyfikacji ale to wrzucę więcej info jak uda się je zrealizować. W między czasie wpadło nowe daily, więc B5 dostanie trochę luzu ?

IMG_2380.JPG.bcf531cad8ad3ceda0dcd30dcd39a4bb.JPG