Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B9 Fellows

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Trochę inna bajka, bo przy APL z definicji po 3 latach oddajesz auto. Nie wiem co musieliby Ci lać, żeby po 3 latch i limicie 30k km rocznie silnik odczuł różnicę :)

Z drugiej strony ja dokupiłem gwarancję na 5 lat, więc jeśli zamiast oleju będą zalewali wodę, to też trochę ich problem.

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 310,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Czy oprócz mnie ma ktoś problem z ładowarką USB, która zakłóca radio? Na mieście nie ma różnicy, ale na trasie albo w garażu podziemnym widać wyraźną różnicę. Radio gra idealnie i bez żadnego szumu, a jak podłączę ładowarkę to zaczyna szumieć.

Próbowałem dwóch różnych, w tym jednej całkiem drogiej, ale wygląda to identycznie.

(ładowarkę chcę mieć podłączoną na stałe, do zasilania Yanosika GTR)

Opublikowano
Dnia 12.07.2017 o 10:12, sowiq napisał:

Czy oprócz mnie ma ktoś problem z ładowarką USB, która zakłóca radio? Na mieście nie ma różnicy, ale na trasie albo w garażu podziemnym widać wyraźną różnicę. Radio gra idealnie i bez żadnego szumu, a jak podłączę ładowarkę to zaczyna szumieć.

Próbowałem dwóch różnych, w tym jednej całkiem drogiej, ale wygląda to identycznie.

(ładowarkę chcę mieć podłączoną na stałe, do zasilania Yanosika GTR)

Dzisiaj sprawdzę u siebie czy tak jest. Póki co nie zauważyłem..

Opublikowano

Sprawdzone i u mnie nic nie wystepuje. Moze problem z urzadzeniem..?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Taka ciekawostka - s4 i s5 zniknęły z konfiguratora.. ktoś coś wie na ten temat?

Opublikowano
  • Autor

Jak zniknęły, jak są? :)

Screenshot_4.png

Screenshot_5.png

Opublikowano

A wejdź w s4. U mnie nie ma, a jak wchodzę z linka do konfiguratora to błąd wywala..

Opublikowano
  • Autor

E tam, jakiś błąd mają :)

Opublikowano
3 minuty temu, sowiq napisał:

E tam, jakiś błąd mają :)

No nie wiem. Z konfiguratora zniknęły. Na stronie w s5 zniknęło przelinkowanie do konfiguratora a w s4 wywala błąd. Jak by był tylko błąd to pewnie problem techniczny ale tu wskazuje, że ktoś umyślnie pousuwał to.. 

może problem z akcyzą i wartością samochodów..

Edytowane przez Kosmita

Opublikowano

Nie no z tą akcyzą za bardzo poplynąłem bo rs normalnie jest. Ciekawa sprawa..

Opublikowano

No to miałem racje :) Cytat z innego wątku:

(...) zmieniła się metoda badania emisji spalin i okazało się, że S4 nie mieści się w homologowanych wcześniej wartościach. "Nowa" wersja ma mieć podobno nowe oprogramowanie, które powoduje bardziej rownomierne rozwijanie mocy ("smooths out power delivery") - czytaj: obniżymy troszkę moc, bo emitujemy za dużo CO2. Póki co, nie można zamówić S4/S5 w ogóle (jednego z silników 2.0 również). Jak tak dalej pójdzie, to okaże się, że S4 B9 stanie się wersją limitowaną :wink:

Źródła:

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, Kosmita napisał:

okaże się, że S4 B9 stanie się wersją limitowaną

:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Pytanie z innej beczki. Będą trochę problemy pierwszego świata :D

Mam keyless i jak myję auto karcherem, to woda z myjki co chwilę aktywuje klamki. Jako, że kluczyk mam w kieszeni,  to auto co chwilę otwiera się i zamyka, migając przy okazji kierunkami. Kiedyś zostawiłem w samochodzie żonę na czas mycia - auto się zamknęło i aktywował się alarm.

Jak sobie radzicie z taką "niedogodnością"?

Opublikowano
3 godziny temu, sowiq napisał:

Pytanie z innej beczki. Będą trochę problemy pierwszego świata :D

Mam keyless i jak myję auto karcherem, to woda z myjki co chwilę aktywuje klamki. Jako, że kluczyk mam w kieszeni,  to auto co chwilę otwiera się i zamyka, migając przy okazji kierunkami. Kiedyś zostawiłem w samochodzie żonę na czas mycia - auto się zamknęło i aktywował się alarm.

Jak sobie radzicie z taką "niedogodnością"?

Ja na myjce zawsze zostawiam kluczyki w środku. Nie ma możliwości aby samochód się zamknął. Nigdy mi się to nie zdarzyło a myje samochód 2 razy w tygodniu i zawsze kluczyki są w środku.

Mnie najbardziej wkurzało to, że lusterka się od razu składają i nie ma jak ich dobrze wtedy umyć..

Edytowane przez Kosmita

Opublikowano

Znacie zakres dużego serwisu przy 30 tys? Hamulce już idą na wymianę?

Opublikowano

Hey Paweł :)

Przecież pisałeś, że jest problem z homologacją silnika S4/S5... 

(chodzi mi o to, że S4/S5 przestały się ładować konfiguratorze na audi.pl)

Edytowane przez ALIENS

Opublikowano
W dniu 5.09.2017 o 10:03, Kosmita napisał:

Znacie zakres dużego serwisu przy 30 tys? Hamulce już idą na wymianę?

Pare dni temu mialem ten serwis. W tdi wymienili olej ,wszystkie filtry itd.

Komentarz co do hamulców byl taki, ze do następnego przeglądu klocków powinno wystarczyć.

Jest tez akcja serwisowa na wymiane oslon areodynamicznych ( czarne lakierowane listwy po obu stronach tylnej szyby)

Koszt 1600brutto - jakis rabat

Opublikowano
W dniu 7.09.2017 o 07:40, grom napisał:

Pare dni temu mialem ten serwis. W tdi wymienili olej ,wszystkie filtry itd.

Komentarz co do hamulców byl taki, ze do następnego przeglądu klocków powinno wystarczyć.

Jest tez akcja serwisowa na wymiane oslon areodynamicznych ( czarne lakierowane listwy po obu stronach tylnej szyby)

Koszt 1600brutto - jakis rabat

Heh. Akcja seriwisowa musi być darmowa. Chyba że o koszcie całości z serwisem mówisz.. ja mam pakiet bez hamulców więc będę miał to w cenie. Dzięki za odp.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Siemanko, chciałbym zwrócić uwagę na grupę pasjonatów B9 Fellows na naszym forum. Tutaj prowadzimy luźne rozmowy o naszych samochodach - a4/a5 b9, można szybko się kogoś o coś spytać, poruszyć różne tematy, rozwiązać problemy itd itp, wymienić poglądy. Zachęcam do zaglądania i brania żywego udziału w dyskusji :)

@tadziak, @sowiq :), @zwierzakfm, @misku, @st@rost, @sylwek28, @INFOLUDEK, @lemoncjo, @maaariusz, @mateoosh, @grajdek, @bartoooh, @Marcin Martin, @Blaine, @ALIENS, @LUKASA4QUATTRO, @microcarpa, @heretyk, @West88, @casavio

Pozdrawiam :)

Opublikowano
  • Autor

Z takich ciekawostek pytania do posiadaczy B9:

- Po wyłączeniu zapłonu na VC pojawia mi się napis "Proszę przestrzegać sejfu"  - ktoś nie zrobił dobrej roboty przy tłumaczeniu

- Na MMI Touch, przy wpisywaniu litery "N" komunikat czyta ją "zet z kropką" - podobnie jak wyżej.

U Was też występują takie niedociągnięcia?