wuPiotrek Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 (edytowane) @Muskel1 tak też myślałem, dzięki. Czyli po prostu światła mam do regulacji Jestem w trakcie zmiany tylnych lamp na LED i niestety nie dokończyłem dziś bo zgubily mnie ... piny. Nie przewidziałem że będą inne niż do bcm1. Ktoś ma informację jakie są małe piny do BCM2 złącza 17pinowe? Czy to 000979034E ? Edytowane 19 Lutego 2022 przez wuPiotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Pany wszystkie s-tronic z napędem Quattro w b9 maja oznaczenie 0B5 jak w b8 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Teraz, Norbas napisał: Pany wszystkie s-tronic z napędem Quattro w b9 maja oznaczenie 0B5 jak w b8 ? w B9 jest: ośka - OCK quattro - OCL ultra - 0CJ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 2 minuty temu, Dev napisał: w B9 jest: ośka - OCK quattro - OCL ultra - 0CJ Czyli nowy typ... a w a6c7 lift tez już są OCL? Czy jeszcze OB5 ? Szczególnie wersja 2.0tfsi quattro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 (edytowane) 2 minuty temu, Norbas napisał: Czyli nowy typ... a w a6c7 lift tez już są OCL? Czy jeszcze OB5 ? Szczególnie wersja 2.0tfsi quattro w A6 C7 były takie i takie skrzynie ale jak mi sie wydaje to tam były TIPy z tymi silnikami masz VIN auta ? Edytowane 20 Lutego 2022 przez Dev Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Teraz, Dev napisał: w A6 C7 były takie i takie skrzynie ale jak mi sie wydaje to tam były TIPy masz VIN auta ? Chyba S-tronic w 2.0tfsi z Quattro... tam kod skrzyni to QKE a silnik CYPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Wiem ze oska tak jak w b9 OCK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 1 minutę temu, Norbas napisał: Chyba S-tronic w 2.0tfsi z Quattro... tam kod skrzyni to QKE a silnik CYPA QKE to 0B5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 2 minuty temu, Norbas napisał: Wiem ze oska tak jak w b9 OCK zgadza sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Teraz, Dev napisał: QKE to 0B5 Dziękować ? a tak się zapytam grzebałes już coś przy OCL ? Jak tak to która według ciebie jest ok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 (edytowane) 9 minut temu, Norbas napisał: Dziękować ? a tak się zapytam grzebałes już coś przy OCL ? Jak tak to która według ciebie jest ok ? w 0CL robiłem filtry i oliwe ale w/g mnie to jest mina, poszukaj na youtube, jest kilka filmików o niej z 0B5 nie ma takich problemów, sa do niej czesci i można samemu przeprowadzic cały remont spokojnie można kupic tarcze sprzegłowe, mechatronikę, ELRING ma cały setup naprawczy, z uszczelnieniami łozyskami itp itd Edytowane 20 Lutego 2022 przez Dev 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 A tak narzekali/narzekają na 0B5 Będę miał chwilkę to zapuszczę sobie o OCL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowiq Opublikowano 21 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 (edytowane) [nieaktualne] Panowie, nie potrzebuje ktoś paru pinów? Oddam taki zestaw, który gromadziłem przez kilka lat, a teraz jest mi zbędny. Kilkadziesiąt sztuk, sam nawet nie wiem teraz jakie to numery (oprócz tych opisanych). Do tego kilka wtyczek. Oddam całość za wpłatę 50 zł na WOŚP. Wysyłka do paczkomatu po mojej stronie. Edytowane 21 Lutego 2022 przez sowiq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuPiotrek Opublikowano 21 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Biorę priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 21 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Używa ktoś z Was Audi DataPlug? Zakupiłem dzisiaj i będę testował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvalery Opublikowano 21 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Muskel1 napisał: Używa ktoś z Was Audi DataPlug? Zakupiłem dzisiaj i będę testował. To mi nic nie da więcej niż myAudi więc narazie nie będę z tego korzystał. Edytowane 21 Lutego 2022 przez vvalery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 21 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Ma tam dodatkowe funkcje jak tracking i inne pierdoły (nikomu do szczęścia niepotrzebne) ale pobawię się trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvalery Opublikowano 21 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 4 minuty temu, Muskel1 napisał: Ma tam dodatkowe funkcje jak tracking i inne pierdoły (nikomu do szczęścia niepotrzebne) ale pobawię się trochę Uważaj żebyś urządzonka nie zalał … przy czyszczeniu deski ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 21 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 (edytowane) Bez obaw?? Też używam myAudi i jest o tyle lepsza od DataPlug bo mogę dzięki aplikacji zamykać, otwierać i uruchamiać ogrzewanie postojowe. Myślę, że DataPlug może być interesująca dla posiadaczy B8 bo tam Audi Connect jest słabo rozwinięte. Edytowane 21 Lutego 2022 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuPiotrek Opublikowano 21 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 @Muskel1 daj jakąś recenzję tego urządzenia jak już zdążysz się zapoznac, sam nad tym myślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi