sous1111 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Dzisiaj ponownie zauważyłem, że tylne prawe koło nagrzewa się do wysokich temperatur, aż farba na feldze robi się lepka. Pewnie znów zacisk trzyma ..... Jak naprawić ten zacisk. W dniu 30.06.2017 o 18:32, Dev napisał: zacisk jest spuchniety od wewnątrz dlatego masz problem Dev jak (czym) tam w środku wyczyścić pod gumką żeby nie porysować ?
sous1111 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2018 W środku gdzie chodzi tłoczek wypiaskować ?
sous1111 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2018 3 godziny temu, Dev napisał: nie Dlatego pytam, jak wyczyścić tam w środku. Pod uszczelką która uszczelnia tłoczek ?
machina Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Ten rowek na uszczelkę trzeba wypiaskować. Jak nie masz czym to możesz próbować np papierkiem ściernym ale tylko sam rowek. Na koniec posmaruj rowek płynem hamulcowym i wkładaj uszczelniacz.
Dev Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Godzinę temu, machina napisał: Ten rowek na uszczelkę trzeba wypiaskować. Jak nie masz czym to możesz próbować np papierkiem ściernym ale tylko sam rowek. Na koniec posmaruj rowek płynem hamulcowym i wkładaj uszczelniacz. to trzeba dokładnie wyskrobac cieniutkim srubokretem albo jakimś szpikulcem I nie płynem hamulcowym tylko smarem do tłoczkow bo zaraz będzie to samo
kubicv10 Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 Panowie w b7 oba tłoczki wkręca się w prawą stronę?
Muskel1 Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 (edytowane) 3 minuty temu, kubicv10 napisał: Panowie w b7 oba tłoczki wkręca się w prawą stronę? Tak. Tylne oczywiście. Edytowane 21 Maja 2021 przez Muskel1
kubicv10 Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 (edytowane) Dzięki wielkie, a to przednie się po prostu wciska czy można też wciskać i wkręcać w prawo? Edytowane 21 Maja 2021 przez kubicv10 Źle sformułowane zdanie
Muskel1 Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 (edytowane) Przednie się tylko wpycha. Jesteś pewny, że z tą wiedzą i doświadczeniem w tej dziedzinie, chcesz zabrać się za hamulce? To są rzeczy, które nie wybaczają błędów. Hamulce to być albo nie być. Edytowane 21 Maja 2021 przez Muskel1
kubicv10 Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 W sumie, zmieniałem już parę razy, nawet w tamtym tygodniu w a4 b7 , oba tylne tłoczki wkręcałem w prawo ale nie był to mój zestaw do wkręcania dlatego ostatnio zamówiłem sobie właśnie taki z prawym gwintem i piszę post bo kolega powiedział mi, że lewej strony nie wkręcę bo muszę w lewo, i po dyskusji stwierdziłem, że napiszę tu, i sie okaże kto ma rację. A dopytałem o przód bo napisałeś "oczywiście tylne" co od razu automatycznie nasunęło mi się, że przednie się wkręca w lewo i robię źle hah ? pozdrawiam!
Dev Opublikowano 22 Maja 2021 Opublikowano 22 Maja 2021 W grupie audi wkręca się tylko w prawo Ford i citroen mają w prawo i w lewo, ale też nie zawsze
Rekomendowane odpowiedzi