Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przeguby do Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, ptasiek napisał:

KUPA większe luzy ma nowy jak stary 15 letni

Tez tak mialem po wymianie na " nowe" ...

Opublikowano
39 minut temu, piwoszek28 napisał:

Tez tak mialem po wymianie na " nowe" ...

Dużo osób tak ma u mnie również było podobnie - dziadowski zamiennik....

Opublikowano
21 minut temu, Robero321 napisał:

Dużo osób tak ma u mnie również było podobnie - dziadowski zamiennik....

Ja kupilem dobre  niby oryginal za 200 zl /szt ale made in china jak sie pozniej okazało

Opublikowano

Ja montowałem SPIDAN z ebaya, i powiem Wam, że luz był praktycznie niewyczuwalny... kurde dziwne sytuacje, skoro nowy ma większy luz od starego ? 

Opublikowano
14 godzin temu, piwoszek28 napisał:

a kupilem dobre  niby oryginal za 200 zl /szt

Mój był droższy o 8 dych i niby taki kozak i faktycznie po montażu było oki ale przez jakieś 3 dni. Czwartego dnia zaczęło naper*lać jeszcze gorzej niż na zużytym ori.

Skończyło się na wymianie całych półosiek w używce do tej pory śmigam już z 2 rok i nie ma luzu ani stukania..

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 22.01.2019 o 14:05, Lomaj napisał:

Witam Panowie. Mam podobny problem z autem (a4 B7 2.0 tfsi quattro, skrzynia GMV), wibruje przy gwałtownym przyspieszaniu. Zawieszenie, koło itp wszystko ok, zostały tylko przeguby wewnętrzne. Mam półosie o numerach 8E0407272AR oraz 8E0407271AR. Jakie do nich potrzebne są przeguby wewnętrzne? Ewentualnie czy półosie są zamienne z jakimiś innymi?

Dowiedziałem się że to powinny być przeguby o numerze 8E0498103B. Nie za bardzo można jednak je dostać, tylko jakieś chinczyki no name. Orientuje się ktoś gdzie można dostać jakieś "lepsze" zamienniki przegubu? Ewentualnie czy pasują jakieś inne półosie w miejsce tych co są obecnie?

Opublikowano
13 godzin temu, Lomaj napisał:

Ewentualnie czy pasują jakieś inne półosie w miejsce tych co są obecnie?

Półosie 8E0407271S i 8E0407272S są takie same tylko mają większe przeguby ( zewnętrzny 98 a nie 88 oraz wewnętrzne są też większe ) ale bez problemu pasują. Sam zamieniałem te półosie u siebie na 8E0407271AR i wszystko jest ok pierścień od ABS też ?

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano

Info dla tych co chcieliby pytać o zamienianie przegubów pomiędzy tymi dwoma rodzajami półosi. Nic z tego, jedynie podmiana całej półosi wchodzi w grę bo są duże różnice w miejscach gdzie siedza oba przeguby i osłony a jak się podmieni już półoś to jest większe pole manewru w częściach zamiennych ?

Z własnej ciekawości zdążyłem już to sprawdzić ?

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano

Jeszcze tak z ciekawości, dlaczego zmieniłeś u siebie na te z końcówką AR?

Edytowane przez Lomaj

Opublikowano

Założyłem je od razu jak kupiłem skrzynię od BRD  bo  wszystko miałem w  komplecie i wydawały mi się że są w lepszym stanie niż moje ale po jakimś czasie postanowiłem z powrotem założyć te z końcówką S które miałem oryginalne w poprzedniej skrzyni i teraz je jeszcze dojeżdżam a te z AR leżą i czekają na swoją kolej?

Opublikowano

20190217_150111.jpg20190217_150102.jpgTak wyglądają zamontowane półosie z końcówką S na flanszy skrzyni gdzie były oryginalnie półosie z końcówką AR

Opublikowano

Dziękuję kolego bardzo, chętnie bym Ci piwo postawil ?

Do tych ar nie idzie za cholerę dostać porządnych wewnętrznych przegubów bo se wymyślili 24zeby na wałku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wie ktoś lub zamieniał 8E0 407 271 AR na 8E0 407 271 AT? Zastanawiam się nad taką operacją, żeby nie mieć problemu z częściami (AR - 24 zęby, AT - 34 zęby).

Opublikowano
10 godzin temu, drvv napisał:

Wie ktoś lub zamieniał 8E0 407 271 AR na 8E0 407 271 AT? Zastanawiam się nad taką operacją, żeby nie mieć problemu z częściami (AR - 24 zęby, AT - 34 zęby).

Według etki AT występuje w np BRD w ośce a AR w quattro oraz AT występuje w późniejszym z vin AWX gdzie we wcześniejszym z vin AWX była półoś S a jak wiadomo z etki AWX ma przypisane tylko dwie skrzynie do siebie czyli z tego wychodzi że by były zamienne bo według etki tak wychodzi a jeśli chodzi o przegubu wewnętrzne to sytuacja taka jak opisałem wyżej u mnie. Coś mi się kojarzy że ktoś na forum zamieniał chyba półoś S na AT, może turzol? Jeśli tak to masz prostą odpowiedź ?

Ad. Są zamienne odpowiedź jest w poście nr 56 AT zamienne z S czyli zamienne z AR ?

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano
W dniu 22.09.2017 o 21:28, turzol napisał:

Te z końcówką AT zastępują półosie z końcówką S

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Masz odpowiedź ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie jestem świeżo po wymianie AR -> AT, bezproblemowo. Wyglądają jak te w poście #191 od MemberA4. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kompletne półosie z przegubami z multi. podejdą do manuala?

Opublikowano

Całe półosie będą za krótkie ale przeguby powinny pasować tylko w etka trzeba się upewnić czy w półosiach z manuala są takie same jak w automacie.

Opublikowano
3 godziny temu, MemberA4 napisał:

Całe półosie będą za krótkie ale przeguby powinny pasować tylko w etka trzeba się upewnić czy w półosiach z manuala są takie same jak w automacie.

Ma ktoś możliwość sprawdzenia?

Opublikowano

Podaj z jakiego auta z tym automatem chcesz te półosie i do jakiego auta z manualem 

I jeszcze kod skrzyni (chodzi o manuał)

Edytowane przez MemberA4