Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 1.9TDI pęknięta rura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Chciałam się zapytać specjalistów czy żeby wyjąć rurę idącą od intercoolera do turbiny trzeba odkręcać chłodnicę ??? Bo mi przerdzewiała ta rura i zastanawiam się czy bardzo dużo roboty jest

Opublikowano
Witam ! Chciałam się zapytać specjalistów czy żeby wyjąć rurę idącą od intercoolera do turbiny trzeba odkręcać chłodnicę ??? Bo mi przerdzewiała ta rura i zastanawiam się czy bardzo dużo roboty jest
o ile wiem to od turbo do intercoolera jest rura gumowa no chyba ze sie myle :wink:
Opublikowano
o ile wiem to od turbo do intercoolera jest rura gumowa no chyba ze sie myle :wink:

moze nie o ta rure chodzi ...... ;-)

a wracajac do tematu jezeli chodzi o rure IC->turbo to chyba jak pamietam nie jest tam duzo miejsca ale powinno sie dac to zrobic bez ruszania chlodnicy .....

Opublikowano
  • Autor

moze nie o ta rure chodzi ...... ;-)

a wracajac do tematu jezeli chodzi o rure IC->turbo to chyba jak pamietam nie jest tam duzo miejsca ale powinno sie dac to zrobic bez ruszania chlodnicy .....

przerdzewiała mi strasznie i przez to mi samochodzik kopci i musze to zrobic bo dziury są w niej straszne i samochód jest słabszy 226876_z_p.jpg

Opublikowano

może byc ciężko z tą rurą bo jak sie nie myle to na niej właśnie od dołu siedzi chłodnica, ale zawsze moge sie mylić, na podnośnik i trzeba parzeć co się dzieje przy odkręcaniu

Opublikowano

Pnowie kolezanka dobrze mowi. Od turbo idzie kawalek rury gumowej ktora jest polaczona z kawalkiem metalowej rury, ktora idzie pod cala dlugoscia chlodnicy i tam znowu jest przejscie na gumowa i dochodzi do IC. Nie mam pewnosci jak ona jest polaczona z cala chlodnica i czy nie tworzy calosci ale raczej nie powinna.

Opublikowano
  • Autor

kurde najpierw męczyłam się pół godziny żeby odkręcić przedni zderzak ( myślałam że poradzę sobie sama ) zderzak odkręciłam , następnie odkręciłam 3 srubki od podłużnicy ( bo od rury odchodzi takie ramie które jest tam przykręcone a rura ani nie drgnie . Chyba muszę poczekać na moją męską pomoc bo niestety ja nie umiem tej małpy odkręcic :cry:

Opublikowano

Jestem pełen podziwu :shock: dla Twojego zapału do TAKIEJ pracy :grin:

Opublikowano

z tego co tam kiedyś zauważyłem to ona chyba jest przykręcona po bokach, a swoją drogą to ciekawe ze przerdzewiała, jakby tam jakaś wilgoć była, u mnie to tylko brudna,ani śladu rudej

Opublikowano

Fakt, to podejrzane, że przerdzewiała, u mnie wygląda jak dzwon Zygmunt :mrgreen: Ani śladu rdzy. Może ma jakąś historię, a wiadomo potem takie są konsekwencje.

Opublikowano
Może ma jakąś historię....

czytaj. dzwon ..... :twisted:

Opublikowano

... ale nie Zygmunta :twisted:

Opublikowano

i cały czas wilgotna :wink:

Opublikowano
kurde najpierw męczyłam się pół godziny żeby odkręcić przedni zderzak ( myślałam że poradzę sobie sama ) zderzak odkręciłam , następnie odkręciłam 3 srubki od podłużnicy ( bo od rury odchodzi takie ramie które jest tam przykręcone a rura ani nie drgnie . Chyba muszę poczekać na moją męską pomoc bo niestety ja nie umiem tej małpy odkręcic :cry:

WOW! Jestem pełen podziwu i uznania! Ja już z najdrobniejsza pier**la do mechanika jezdze :oops:(plyn do spryskiwacza jeszcze sam wlewam) chyba sie zestarzalem :roll:

Opublikowano

W moim autku te rura i powrotna jest łączona tak jak piszecie gumowe na końcu lub kolanka a reszta ... w łasnie nie metalowe napewno to jakiś bardzo twardy plastik ale nie metal wiec nie rdzewieje. Popatrz na powrotne węrze z IC czy tam też jest metalowa wstawka bo moze w starszych tak bylo inaczej podejrzewam jakąś samoróbkę.

Opublikowano
W moim autku te rura i powrotna jest łączona tak jak piszecie gumowe na końcu lub kolanka a reszta ... w łasnie nie metalowe napewno to jakiś bardzo twardy plastik ale nie metal wiec nie rdzewieje. Popatrz na powrotne węrze z IC czy tam też jest metalowa wstawka bo moze w starszych tak bylo inaczej podejrzewam jakąś samoróbkę.

Adadur jakie powrotne weze z IC???? A plastik o ktorym mowisz to jest kawalek rury ktora jest w komorze i jest w niej czujnik, a tu mowa o kawalku rury metalowej, ktora idzie pod chlodnicami.

Czyba ze ja zle zrozumialem Twoja wypowiedza

Opublikowano

Obie wstawki są wykonane z tego tworzywa - jadna pod chłodnicą a druga obejściowa za silnikiem (patrząc do przodu).

• 6 lat później...
Opublikowano

w ahu dało się bez zdejmowania przodu pas odginałem dołem trochę motania jest z poduszką silnika ale jak masz kanał to bedzie spoko ja robiłem na ziemi .

Opublikowano

a patrzyl ty date ostatniego posta?:)

Opublikowano

he he :facepalm: