Zbyszek_7 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgadzam się z kolegą emilk89, choć nie wiem czy nie lepszy byłby Motul X-Cess albo X-Lite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek72 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 X-Lite napewno:thumbup1:, ale ten specyfic też "daje radę"...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilk89 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Panowie duża jest różnica pomiędzy MOTUL SPECIFIC 505.01 5W40 a tym MOTUL 8100 X-LITE 0W-30. Pytam ponieważ u siebie mam tego specific i chciałem zaczerpnąć wiedzy na przyszłość co lać i czy jak teraz mam specific to będę mógł go zmienić na x-lite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek_7 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zmienić możesz spokojnie ale X-LITE jest chyba sporo droższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilk89 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Aż takiej dużej różnicy w cenie nie ma, a z tego co znalazłem na temat x-lite Specjalnie zaprojektowany do nowoczesnych samochodów o dużych mocach, do silników benzynowych, do silników Diesla z bezpośrednim wtryskiem. Zalecany do AUDI TT i S3, oraz do wszystkich silników w układzie W z grupy Volkswagena. Odpowiedni do benzyny bezołowiowej i ołowiowej, oleju napędowego i LPG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek_7 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Jeśli nie ma aż tak dużej różnicy w cenie to chyba przy następnej wymianie wybiorę właśnie ten olej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilku213 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Panowie, a jaki olej do mojej audi? Przebieg 300 tysięcy. A4 b5 1.8 20 V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Motul X-cess 5W-40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilku213 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 A powiesz mi coś więcej o tym oleju? Jestem lajkiem w tych sprawach, dlaczego taki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 62 strony masz informacji na temat tego oleju wystarczy poczytac...... :grin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilku213 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Przeszukałem i znalazłem, podziękował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidan Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Do silnika Audi 2.6 zalecany jest Motul 6100 Synergie+ 10W-40 lub Motul 8100 X-cess 5W-40 (5 litrów wchodzi),a do skrzyni biegów Motul GEAR 300 75W-90 (2,3 litra) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puchacz Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Motul GEAR 300 75W-90 i o dodatku getriebeoil additiv mos2-leichtlauf-konzentrat silnik 2.6 260 000 b5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes1150 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 A coś poza Motulem z grupy 0w30 nadaje się do 1.8T??? Elf coś tam robi... jest też Castrol Edge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Elf coś tam robi... jest też Castrol Edge a ja myślę że te oleje powinny zostac na półce w sklepie, i nigdzie indziej.... :polew: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes1150 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Elf coś tam robi... jest też Castrol Edge a ja myślę że te oleje powinny zostac na półce w sklepie, i nigdzie indziej.... :polew: Nie napierdalaj się ze mnie Podobno Elfy są całkiem ok i pozostawiają czysto po sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek_7 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Kolego ale trochę kulturalniej się wyrażaj na forum:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal-L Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Tomus poza MOtulem, moga tez zalewac w Valvoline Max life, Liqui moly, Millers ale to juz wyjdzie troche drozej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PARAF Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Panowie, a jaki olej do mojej audi? Przebieg 300 tysięcy.A4 b5 1.8 20 V. Pytanie retoryczne... Motul X-cess 5W-40 Odpowiedź oczywista A coś poza Motulem z grupy 0w30 nadaje się do 1.8T??? Elf coś tam robi... jest też Castrol Edge Elf - może i nie powala jakością, ale jako standardowy olej dla niewymagających wystarczy (seryjnie zalewany do Renault) Castrol vel. Castrat - (seria w Toyocie) - GTX Magnatec jeszcze jak cię mogę, ale pozostałe to porażka - nagar, nagar i jeszcze raz nagar Elf coś tam robi... jest też Castrol Edge a ja myślę że te oleje powinny zostac na półce w sklepie, i nigdzie indziej.... :polew: nic dodać, nic ująć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tzc Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 pytanie dotyczące oleju zmiany oleju pacjent 1.8T AEB przebieg 260tys Jeździłem dwa lata temu na 10w40 castrol ostatnie dwie zmiany przeszedłem na 10w60 Valvoline i powiem szczerze, że nie podoba mi się do końca praca na tym oleju jakby może bardziej był słyszalny hmm nie wiem takie mam odczucie. Pytanie jest takie jaki najlepiej olej polecacie do tego silnika smarowanie rzecz święta a ten Valvo jakoś mi nie leży Castrol też odpada Jeszcze jedno pyt czy ten valvo 10w60 nie jest rzadszy od 10w40 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi