Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki olej silnikowy do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Lej tego motula i będzie ok,nie ma potrzeby za każdym razem płukac bo syntetyk sam w sobie ma dużo dodatków myjących.

Opublikowano
dev , faktycznie !!!!

bylem u nich przed chwila i rozlewaja z beczki do butelek motula w jakiejs starej oborze no masakra !!!!!! jeszcze te znaki cepa i mlota na beczkach !!!!!:banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan:

a ja kupiłem motula od niego z pól roku temu :whistling:

Opublikowano

u mnie jak teraz zmienie z synergie 10W-40 na x-cessa 5W-40 to tez bawic sie w plukanke? (wiem ze nie zaszkodzi)

ale czy jest niezbędna?

Opublikowano

Niezbędna na pewno nie jest. Wymieniałem 10w40 na 5w40 bez płukania.

Opublikowano

przy jakim przelocie?

no i widzisz jakąkolwiek różnice?

sam zastanawiam sie nad zmianą

jak narazie silnik nie wykazuje jakichkolwiek złych objawow, chodzi cicho oleju nie bierze

zbliza mi sie wymiana i tak sobie pomyslalem ze na zime dobrze wyjdzie mu zmiana na syntetyk, jesli beda takie mrozy jak zeszlej zimy

Opublikowano
przy jakim przelocie?

no i widzisz jakąkolwiek różnice?

sam zastanawiam sie nad zmianą

jak narazie silnik nie wykazuje jakichkolwiek złych objawow, chodzi cicho oleju nie bierze

zbliza mi sie wymiana i tak sobie pomyslalem ze na zime dobrze wyjdzie mu zmiana na syntetyk, jesli beda takie mrozy jak zeszlej zimy

Przelot minimum 230 km + fantazja poprzednich właścicieli. Też nie miałem żadnych zlych objawów (minimale zużywanie oleju).

Różnicy żadnej nie widzę, ale mam nadzieję, że silnik widzi. :decayed:

Opublikowano

dlugo juz tak smigasz po zmianie?

w d*pie tam doplace te pare zl (do tej pory placilem za 10W-40 z KW okolo 120zł) i niech silnikowi w mrozy bedzie lżej :grin:

orientuje sie ktos moze ile u Dzika kosztuje teraz 5W-40?

Opublikowano
dlugo juz tak smigasz po zmianie?

w d*pie tam doplace te pare zl (do tej pory placilem za 10W-40 z KW okolo 120zł) i niech silnikowi w mrozy bedzie lżej :grin:

Kilka tysięcy km. Ja zalałem Totala i u mnie 5w40 kosztował tyle samo co 10w40, czyli 100 zł / 5l.

Opublikowano

Za x-cessa parę dni temu 5 l płaciłem 139 zł osobiście odbierajac

Opublikowano

kolego cacek w łodzi na wólczańskiej jest dobry sklep z olejami za górniakiem po prawej stronie :)

ja 225 000 tys i Mobil 5w50 Rally formula :)

Opublikowano
kolego cacek w łodzi na wólczańskiej jest dobry sklep z olejami za górniakiem po prawej stronie :)

ja 225 000 tys i Mobil 5w50 Rally formula :)

mają tam motule?

sprawdzone są te oleje, nie jakies fejki?

Opublikowano

bierz od Dzik-a, nie ma co cudowac

Opublikowano

no wiec wlasnie do tej pory od niego bralem

teraz musze uderzyc wlasnie o x-cessa

Opublikowano

Panowie, jest taka sprawa.. robiłem remont silnika niedawno, i zalali mi motula mineralny olej, silnik zaczął tak jakoś dziwnie ciapać przed remontem tego nie było, fachowcy niesamowici, zatem pytanie moje brzmi, jaki olej zalać teraz pół czy full ? przebieg około 260tys... podkreślam że przed remontem jeździłem na 15w40 motula i było znacznie ciszej, do tego chyba zaczął tragicznie zjadać olej, muszę to jeszcze sprawdzić..fachowcy z koziej d*py.

---------- Post dopisany at 15:56 ---------- Poprzedni post napisany at 15:55 ----------

( nawet kontrolka się raz zapaliła, gdzie przed remontem tego nie było..a auto mam 2,5 roku

Opublikowano

Myślę że coś spieprzyli fachowcy

Opublikowano

Przecież przed remontem tez jeździłeś na mineralnym