domin79 Opublikowano 28 Marca 2013 Opublikowano 28 Marca 2013 czyli posiada standardowe kolory:wink: co do czerwonej kostki maszx tylko mase:wink:
sopel_prusa Opublikowano 28 Marca 2013 Opublikowano 28 Marca 2013 czyli podpinam to na ogólnych zasadach z tego wątku wg. pinów?
worm87 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 jest cienki bo do fotela jest go kawałek , w ori instalce przewód do lędzwi to min. 1,5 mm:wink: lepiej pociągnij po kabelku na strone , dużo roboty z tym niema:wink: Masz na myśli minus lędźwi ? Minus lędźwi i oświetlenia to 1,5mm Plus lędźwi i oświetlenia to 0,5mm Dobrze wnioskuję? Chciałem dostać takie przewody jak w ori ale mam problem ze znalezieniem czerwonego przewodu z białym paskiem (do plusa lędźwi). Gdzie mogę to dorwać?
R Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Chciałem dostać takie przewody jak w ori ale mam problem ze znalezieniem czerwonego przewodu z białym paskiem (do plusa lędźwi). Gdzie mogę to dorwać? przewód FLRY-B 1.00 mm2 czerwony/biały pasek --->> 73407 KAWU - wiązki elektryczne i osprzęt car-audio.
kabas Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 Panowie moje doświadczenie z elektryką jest dość kiepskie więc mam taką prośbę czy ktoś mógłby stworzyć taką wiązkę aby działały grzane d*py i elektryczne lędźwia ???
worm87 Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 Najlepiej chyba uderzać do domin79
Maestro_86 Opublikowano 11 Września 2013 Opublikowano 11 Września 2013 Jak byś mi podrzucił kostki i piny to mógłbym Ci taką zrobić. Bo dojścia do ASO niestety nie mam
MAT1000 Opublikowano 16 Września 2013 Opublikowano 16 Września 2013 Mam klimatronik: 8E0 820 043 BL - min temp 16oC - 2DIN - 01.2008, według rozpiski najlepiej gdybym kupił: 8E0 820 043 BM , zgadza się ? Czy jeszcze będę musiał coś adoptować czy tylko wsadzić i podłączyć wtyczki ? Czy od anglika też może być ?
Horas91 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Panowie, poprosiłem w sklepie o kabel 1mm i dali mi coś takiego, nie będzie za cienki? Pytanie nr 2. Jak rozebrać kostki przy klimatroniku? Pytanie nr 3. Oryginalnie kable idą przez progi przy drzwiach, jednak wykręcałem tunel środkowy i jest tam dużo miejsca, czy można je ułożyć tunelem?
domin79 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 na zasilanie mat daj 1,5mm , to daj sobie na czujnik kostki przy klimatronie rozbierzesz jak je zobaczysz , nie jest trudno wystarczy odchylic taki zabek i srodek kostki wychodzi na zewnatrz:wink: jak masz tunel wybebeszony to smiało ukladaj tam wiazke:naughty:
kris_91 Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 Mam problem. Jako ze mam teraz zwykle grzane nalesniki w b6 ( bez ledzwi), zakupilem fotele od A6 C6 z grzniem i full elektryka( te same co w b7). Przy fotelach sa po 3 kostki. Czy ktos sie orientuje skad pociagnac + do regulacji?? Przerabial to ktos?
bobikos Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 Mam problem. Jako ze mam teraz zwykle grzane nalesniki w b6 ( bez ledzwi), zakupilem fotele od A6 C6 z grzniem i full elektryka( te same co w b7). Przy fotelach sa po 3 kostki. Czy ktos sie orientuje skad pociagnac + do regulacji?? Przerabial to ktos? Sterowanie fotelami zasilane jest stałym 12V, przez bezpiecznik termiczny. Najlepiej podepnij się pod szynę zbiorczą stałego 12V, (od dołu za modułem MCE), do MCE kupujesz uchwyt na bezpiecznik (taki jak do szyb, który jest obok już zamontowany) i ciągniesz kable do siedzeń. Od razu Cię zmartwię że fotele z A6 C6 mają inne kostki - da się je dopasować ale musisz połamać uchwyty w nich i podocinać. Możesz też zmienić kostki w samym fotelu lub podłodze (razem z pinami). Osobiście doradzam Ci docinać kostki. Czy full elektryka oznacza także pamięć? Jeśli tak to masz przed sobą ogromne wyzwanie... lub darowanie sobie pamięci i używanie ich jako zwykłych elektrycznych.
kris_91 Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 Oj tego czy maja pamiec to nie wiem;P Ale pamiec mi az tak nie potrzebna... Jak to sprawdzic?
bobikos Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 moduł na spodzie fotela kierowcy... i kable can w czerwonej kostce. Ale i tak nie uruchomisz tego modułu w A4. A6 ma również inaczej rozwiązane grzanie tyłków i musisz przerobić instalację wewnątrz fotela. Nie wiem jak z czujnikami temperatury... W razie czego zgłoś się na PW po więcej szczegółów bo sam ostatnio bawiłem się ze stelażami foteli z A6 C6.
worm87 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Czym można zastąpić ten bezpiecznik termiczny 30A od AUDI? Może to być zwykły płytkowy 30A?
WWY_30606 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Powiedzcie mi koledzy czy do samych grzańców wystarczy coś takiego ? http://allegro.pl/wiazka-podgrzewanych-foteli-audi-a4-b6-b7-przod-i5008005533.html Czy bardziej coś takiego http://allegro.pl/wiazka-instalacja-fotela-prawego-audi-a4-b6-i4964919745.html? Edytowane 28 Stycznia 2015 przez WWY_30606
bogi Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2015 Pierwszy link to jest wiązka, którą się prowadzi od klimatronika do fotela. Także jeśli masz odpowiedni klimatronic, maty i instalacje w fotelu to wystarczy ta wiązka z pierwszego posta ( przynajmniej powinno tak być ).
Kuba A4 Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 czyli co jak sie ma pakiet podswietlenie to listwe z lampka przekladamy ze zwyklego fotela a + z wtyczki mostkujemy i ledźwie beda dzialac?
Rado83 Opublikowano 12 Lutego 2015 Opublikowano 12 Lutego 2015 A ja mam troszke inne pytanie mam s-line siedzenia pelna skora dwu kolorowa z przedluzeniem na uda , z regulacja elektrycza odcinka ledzwiowego reszta manual . Pytanie jest takie czy można przelozyc sterowanie silniki do moich foteli aby byly w pelni elektryczne czy bede tam gotowe miejsca na wszystko czy nic z Tego nie bedzie czy bedzie ale wszystko trzeba rzerac . Plus do Tego maty grzewcze tez dolozyc Jeszcze jedno czy ma ktos na sprzedanie maty grzewcze przod I tyl do tych siedzen I silniki I cala reszte do elektryki jezeli da rade to podlaczyc Dzieki pozdrawiam Pomoże ktoś
Rekomendowane odpowiedzi