aju Opublikowano 13 Lutego 2011 Opublikowano 13 Lutego 2011 a ja tam wpycham CB mędzy siedzenie a tunel, uzywam tylko w trasie więc nie potrzebuję go na codzień, ale za zapał do pracy podziwiam
Geronimo25 Opublikowano 14 Lutego 2011 Opublikowano 14 Lutego 2011 a ja tam wpycham CB mędzy siedzenie a tunel, uzywam tylko w trasie więc nie potrzebuję go na codzień, ale za zapał do pracy podziwiam Na chwile obecna własnie tak mam między siedzeniem a podłokietnikiem, ale chciałbym własnie gdzieś tam umocować na stałe, a jakby go wpuścił w ten tunel jak pokazałem to może by nie było źle.
dziako Opublikowano 4 Maja 2011 Opublikowano 4 Maja 2011 Witam planuję kupić CB i myślałem zamocować je w schowku, ale jak zrobiłeś wtyczkę do gruszki, że nie jest podłączona z frontu radyjka. I jeszcze jedno pytanko jakie wybrać radyjko President: Tommy III, Johnny III, czy Harry III? Pozdrawiam "dziako111"
konus Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 W tym opisie jest wylutowane gniazdo od gruchy z radia i podciągnięte w inne miejsce Jest z tym trochę zabawy ale ja poradziłem sobie bez tego :gwizdanie: A radio w schowku jest praktyczne... chyba że kręcisz głośnością i SQ co minutę to zmienia postać rzeczy...
jankes85 Opublikowano 7 Lipca 2011 Opublikowano 7 Lipca 2011 pomysł super. pracy tez trochę trzeba włożyc. gorzej z dźwiękiem. jak ktoś używa radia to na pewno nie zamontuje go w schowku. w mojej a4 mam pod kierownicą. jest tam jakby półka. tam wcisnąłem, kabel od anteny nigdzie się nie haczy tylko nie męczyłem się z kablem zasilającym. bez wkręcania w tapicerkę. wszystko ładnie słychac. nie specjalnie z kręceniem pokręteł ale ja mam włączone na okrągło i mi pasuje.
heniog1 Opublikowano 14 Lipca 2011 Opublikowano 14 Lipca 2011 Witam.Wtrącę się w temat.Ja zabudowałem CB Radio również w schowku ale kabel z gruszki puściłem w tył,przeciągnołem go przez tunel i wypuściłem go w schowku pod podłokietnikiem.Gdy używam radia wyciągam go i nic mi nie przeszkadza.Początkowo miałem zabudowane radio pod schowkiem pasażera ale bardzo mnie to drażniło nie mówiąc już o zawadzającej gruszce.Mam radio Harry 3 i jestem z niego zadowolony-można go śmiało polecić-kabel z gruszki dałem wydłużyć o 150cm aby swobodnie go przeprowadzić pod tunelem-koszt 50zł.Mam zabudowany dodatkowy głośnik który przykręciłem pod nogami pasażera na samym końcu tunelu-słyszalność jest dobra.Docelowo planuję go zabudować do środkowej lampki oświetlenia kabiny w miejsce gdzie jest pokrętło sziberdachu a u mnie jest to zaślepione bo szibra nie mam.Planuję to montować gdy będę zmieniać podsuitkę na S-line.Najlepsze jest to że wogóle nie widać CB Radia od zewnątrz.Pozdrawiam.
żbik Opublikowano 30 Lipca 2011 Opublikowano 30 Lipca 2011 Koledzy, skąd najlepiej pociągnąć zasilanie do cb zamontowanego w półce pod kierownicą?
A4_Dominik_WAW Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Jak myślicie jakiej mocy trzeba zamontować głośniczek do CB radia w lampce podsufitki ? 5W czy może być mniejszy ?
Stichy Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 A myslales aby podpiac pod centralny glosniczek?
adamooo Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Jak myślicie jakiej mocy trzeba zamontować głośniczek do CB radia w lampce podsufitki ? 5W czy może być mniejszy ? 5w wystarczy..większy jak chcesz to musisz zrobić jakiś mały wzmacniacz z bateryjki a dodatkowo z większym się nie zmieścisz w lampce..no chyba że jakiś neodymowe ale się nie opłaca..
dziako Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 Czy ktoś ma fotki z instalacją głośniczka w lampce podsufitki?
Stichy Opublikowano 23 Marca 2012 Opublikowano 23 Marca 2012 Pany mam mala zadumke Chcialbym fajnie zabudowac radio CB i mam plan tylko musialbym radio rozebrac aby zmniejszyc gabaryty - ale po zmontowaniu efekt powinien byc zadawalajacy - Rozbierac czy nie oto jest pytanie
ks Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 Pany mam mala zadumke Chcialbym fajnie zabudowac radio CB i mam plan tylko musialbym radio rozebrac aby zmniejszyc gabaryty - ale po zmontowaniu efekt powinien byc zadawalajacy - Rozbierac czy nie oto jest pytanie Lepiej nie rozbierać. Obudowa często jest również radiatorem dla końcówki mocy i ekranem od zakłóceń.
mojeA4 Opublikowano 25 Marca 2012 Opublikowano 25 Marca 2012 A ja mam obok schowka pod kierownicą, taka kieszonka jak na portfel no ciut większa, johny II w zupełności się mieści a prąd można bez problemu pociągnąć od aku a kabelek od anteny pod progiem i za pasażerem kierowcy w słupku do góry i na daszek na magnesik a gruszka... hm tylko z nią jest problem mimo, że nie jest duża. A i jeszcze głośniczek wyjąłem z obudowy i zamocowałem na półce pod kierownicą i nic się nie rzuca w oczy.
Stichy Opublikowano 29 Marca 2012 Opublikowano 29 Marca 2012 Ja wlasnie jestem w trakcie operacji rozlutowywania panelu przedniego - zamontuje go w jednym miejscu a reszte np za radiem Mam juz przygotowane przewody i wtyczke z gniazdem aby wszystko do kupy polaczyc No i zamontowane Glosnik zamontowalem w lampce Teraz planuje modzic z mikrofonem i pozbyc sie gruszki Mala rzecz a cieszy
tomekSSK Opublikowano 29 Marca 2012 Opublikowano 29 Marca 2012 Ja wlasnie jestem w trakcie operacji rozlutowywania panelu przedniego - zamontuje go w jednym miejscu a reszte np za radiemMam juz przygotowane przewody i wtyczke z gniazdem aby wszystko do kupy polaczyc No i zamontowane http://images41.fotosik.pl/1411/f867c10620583b9dm.jpg Glosnik zamontowalem w lampce Teraz planuje modzic z mikrofonem i pozbyc sie gruszki Mala rzecz a cieszy Fajnie Ci to wyszło :oklasky:Jakie radyjko tam zmieściłeś ?
Stichy Opublikowano 29 Marca 2012 Opublikowano 29 Marca 2012 Dzieki tez sie ciesze z roboty Radio Legend II M-TECHa - Troszke musialem gniazdo zapalniczki podciac ale szerokosc jak w morde ... Na zdjeciu wydaje sie ze jest nierowno ale w realu inaczej
tomekSSK Opublikowano 29 Marca 2012 Opublikowano 29 Marca 2012 Jeszcze jakby panel radia był w kolorze tunelu to było git.
tomekSSK Opublikowano 29 Marca 2012 Opublikowano 29 Marca 2012 A dużo roboty było z odlutowaniem panelu i potem z połączeniem kabelkami? A i jeszcze gdzie radio schowałes ?
Rekomendowane odpowiedzi