erchi Opublikowano 10 Stycznia 2018 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Głowica ADR (APT raczej też) nie ma kanałów SAI, trzeba zdemontować część gratów. No i 1.8T nie ma jako takiego EGR-a, tylko zawór kombi. Trzeba też programowo wyłączyć pompę powietrza wtórnego (SAI).
przem8 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Opublikowano 10 Stycznia 2018 17 minut temu, patrykutd napisał: ok dzięki wielkie, ale w przypadku adr i apt trzeba zaślepić egr? Są zaślepki po chyba 20-30zł na alledrogo, albo samemu dorobić. I to nie jest egr jak to było wcześniej wspomniane Jesteś z Lublina więc uderzasz do @Galetto i Ci wyłączy SAI razem z drugą sondą w ecu i po problemie
drex87 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Do bfb pasuje też apy bo mam u siebie taka założona. Jeśli chcesz gotowa głowice to proszę http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7116727461 skontaktuj się z tym sprzedawca na pewno się dogadacie swoją mu zostawisz i taniej będziesz mial kompletna. Ja mam od niego gotowa do montażu po roku żadnych problemów także polecam. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
patrykutd Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 dzięki drex87. jeszcze jedno mam pytanie czy da się gdzieś sprawdzić po jakimś kodzie bądz na stronie czy dana głowica ma wąskie czy szerokie kanały dolotowe? Akurat mogę kupic głowice auq i podobno równiez pasuje i ma wejście SAI. Tylko nie mogę nigdzie znaleźć info na temat średnicy kanałów.
erchi Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zmierzyć. około 10-11mm różnicy między wąskimi a szerokimi.
goldi Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 ADR i AEB i może jeszcze ARG są na szerokim kanale olejowym i nie daj boże jeszcze będę miał jakieś kłopoty z moim bfb b7 to właśnie jedną z tych trzech głowic wpadnie
patrykutd Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 3 godziny temu, erchi napisał: Zmierzyć. około 10-11mm różnicy między wąskimi a szerokimi. własnie nie mam możliwości zmierzyć kupując na allegro lub olx a nikt nie podaje. A nie mogę znaleźć nigdzie żadnego katalogu z rozmiarami
erchi Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Ja pytałem każdego sprzedającego o wymiary.
Shhaddoww Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Szerokość kanałów dolotowych nie robi różnicy. Jak założycie puźniej kolektor na wąskim kanale, całość zachwa się tak jakby głowica była z wąskim kanałem!Wiem to z doświadczenia. 1
erchi Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Czyli kolektor z oryginalnymi wąskimi kanałami pasuje do głowicy z szerokimi wlotami?
Rekomendowane odpowiedzi