Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Montaż podświetlenia nóg po otwarciu drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja 2 lata mam tasmowa led tylko ja kropelka se jeszcze podkleilem bo oryginalnie prawie w ogole nietrzymalo sie ;d

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

panowie a jaki pomysł na montaż czerwonych ori lampkek z tyłu ??:decayed:

Opublikowano

Trzeba + doprowadzić, a -minusem jest kabelek z krańcówki.

Opublikowano

ok wiem ale gdzie to zamontowac w jakim miejscu ?

Opublikowano

Z tyłu podświetlenie nóg zrobiłem poprzez wystawienie żarówki W5W spod siedziska. Sposób może wydawać się prymitywny, ale podczas wsiadania nie widać źródła światła (jedynie jak ktoś siedzi z przodu i ogląda się do tyłu).

1hxvgh.jpg

Opublikowano

nom fajne ale ja mam juz ori swiatełka z drzwi czerwone :) tylko nie wiem jak je z tyłu zamontowac

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Wie ktoś może jak podłączyć żeby gasło razem z modulem komfortu bez brania prądu z lampki tylko gdzieś z przewody co idzie z modułu (pompki) do lampki. Gdzieś po drodze jaki to kolor? Każdy pisze że bierze z lampki, ja mam uszkodzony klosz i nie chce go rozrywać bo potem problemy znowu będą...

Opublikowano

u mnie po stronie pasażera i kierowcy czerowno niebieski plus a brązowa biały minus hula miło pare min roboty i łeb się cieszy :)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Jeżeli chodzi o podłączenie lampek razem z modułem komfortu, to od strony kierowcy jak na zdjęciu w pierwszym poście, natomiast jeżeli chodzi o stronę pasażera to owszem kabel biało brązowy ale nie w tej tej samej kostce co na wysokości z lewej strony, kostka na samym dole i tam należy szukać przewodu biało brązowego, żółto brązowy przewód to jest do zasilania bez modułu np do lampek ostrzegawczych drzwi gdzie prąd nie bedzię podawany po zamknięciu zamka drzwi, i np u mnie przewód biało brązowy był w innym miejscu w kostce także kontrolka do ręki i sprawdzcie, ale ogólnie poradnik bardzo mi pomógł po mimo kilku godzin szukania, ciągłego zamykania i otwierania drzwi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bry:hi: Panowie zamierzam wstawic biale lampki w boczki dzrwi od dolu aby oswietlaly w co wdepne przy wysiadaniu:decayed: i mam pytanie czy moge podpiac sie bezposrednio pod te czerwone ktore sa ori zamontowane, czy musze to zrobic inaczej. Prosze o jakies wskazowki.

Opublikowano

Ja mam coś takiego zrobione i jestem zadowolony w takiego efektu ;)

IMAG2012.jpg

IMAG2007.jpg

Opublikowano

Łukasz jak masz te z tyłu zamontowane? I pod co podłączałeś, w sensie kiedy Ci się załączają?:wink:

Opublikowano

Mam przyklejone do tego plastiku pod tą siateczką :decayed: a podłączone jest pod tą czerwoną lampkę od drzwi ;)

otwieram lewe drzwi: to świeci sie lewa lampka w drzwiach i lewe podświetlenie nóg, otwieram prawe drzwi to prawa lampka i prawe podświetlenie :banan:

Opublikowano

A te lampki miałeś czy sam montowałeś? Chciałem coś takiego u siebie założyć tylko nie mam lampek w drzwiach i zastanawiam się pod co to podłączyć:wink: I co to za lampki są? Chodzi mi o te tylne:wink:

Opublikowano

Miałem je oryginalnie ;)

a podświetlenie to pasek led ;)

Jak masz czujnik zamknięcia drzwi to pod niego sie wepnij, i jak będziesz otwierał drzwi to będzie się świecić :wink:

Opublikowano

Ja mam przedlifta i nie mam żadnych czujników:kwasny::grin: Chociaż obczaiłem już to, do krańcówki przy oparciu kanapy idzie masa, dam stały plus z aku a tam mase złapie i powinno hulać:wink: Te paski led których jest pełno na alledrogo?:decayed:

Opublikowano

W przedlifcie nie ma czujników zamknięcia drzwi ? :facepalm:

Tak, te same paski led ;D kupiłem parę metrów i kleje gdzie popadnie :banan:

Opublikowano

Coś tam jest, służą tylko do tego, że gong piszczy jak nie zgaszę świateł i do zapalania lampki podsufitki

---------- Post dopisany at 15:38 ---------- Poprzedni post napisany at 15:32 ----------

Tak na marginesie, orientuje się ktoś na jakiej zasadzie działają krańcówki tylnych drzwi w przedlifcie? Chciałem podłączyć podświetlenie nóg dla pasażerów z tyłu i sprawdzałem w którym momencie pojawia się tam masa. Wziąłem probówkę w rękę, złapałem stały plus jednym końcem a drugim masę przy krańcówce i żarówka cały czas świeciła, bez względu na to czy wcisnąłem krańcówkę czy nie, to po co ona w ogóle tam jest? Może moja krańcówka coś walnięta jest?

Opublikowano

Nie wiem kolego czy tam nei ma sterowania minusem... złap minus stały i wtedy zobacz ;)

Opublikowano

Tam kabel jest koloru brązowego, a ori brązowe kable są od masy. No i tak jak pisałem, jak podłączyłem probówkę pod plus z aku a drugi koniec pod krańcówkę drzwi tylnych to świeciła, tylko nie zgasła po wciśnięciu krańcówki jak to jest przy zamkniętych drzwiach, paliła się non-stop. Ma ktoś pomysł jak to podłączyć? Tak, aby świeciły przy otwarciu tylnych drzwi