Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 by Damianq #1.8T #Quattro #Sedan #LY7H #Szyber #BiXenon #PDC #DRL LED #Pakiet światło #19"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdecydowane nr 5 jeśli ma być ładnie ale jednocześnie budżetowo.

Opublikowano

Felgi savannah r-line 19" 4x9.5j 5x112 audi vwhttps://www.olx.pl/oferta/felgi-savannah-r-line-19-4x9-5j-5x112-audi-vw-CID5-IDsbkE3.html

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

@HOLMATRO dzięki za link :) Fajnie porównać przy moim kolorze :) 

@Animal tak jak piszesz, jeśli chodzi o $ to będzie najlepszy wybór. Jaka jest słuszna cena za takie RS w dobrym stanie 19” bez opon?

Co do Pompei gość nie sprzeda bez opon. Twierdzi ze są na pewno oryginalne. Zszedł na 2800 i zastanawiam się czy nie wziasc i sprzedać opony bo chyba i tak by się opłacało przejeździć sezon i odnowić. Za 4 opony powinienem te 800 jak nie lepiej  wziasc to by kola 2 tysie wyszły. 

Opublikowano

:kox:

Opublikowano
  • Autor

Widziałem ;) Fajnie fela siadła. Trochę boje się tych adapterów....

Ten też fajny:

Opublikowano

Sluszna cena za 19 lopaty rs w dobrym stanie, bez opon to +\- 1500-2000zl.

Ja zaplacilem za swoje cos kolo 1000-1200zl ze zjechanymi oponami i podrapanymi frontami. Regeneracja czyli ew prostowanie plus malowanie 480-900zl.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

Ok, w takim razie batalia pomiędzy Pompei, Savannah, RS lub Styling 132 zobaczymy co się szybciej trafi w dobrej kasie :)

Opublikowano

Też proponuję łopaty RS, dobre i sprawdzone :wink:

a wozik super baza do modów powodzonka !

Edytowane przez qruku

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Żeby nie było, że nic się nie dzieje to dziś przyszła paka :) Udało się w końcu wyrwać wkład i pokrywę w koło w dobrej kasie :) Musze jeszcze ogarnąć nakrętkę bo moja jest lekko nadłamana.  Poniżej foto. Z innych spraw to w sobotę najprawdopodobniej jadę po nowe koło na lato :banan: Może uda się gdzieś po drodze dorwać wspomniane wcześniej wygłuszenie maski :)

wkad.jpg

Edytowane przez Damianq

Opublikowano
  • Autor

Furka trochę ogarnięta po zimie. Nadal szukam 19". Okazało się, że hak który posiadam nie pasuje do wkładu w koło bo jest za długi. Mam hak firmy Westfalia. Wydaje mi się, że to hak fabryczny, ale nie wchodzi w koło. Mam wkład o numerze 8E9 012 109 C jak wyżej na zdjęciu. Wychodziły jakieś inne jeszcze? Jak kupiłem fure to hak był luzem w kole zapasowym wraz dwoma kluczykami, przejściówka na mniejszą wtyczkę i jakimś czarnym malutkim plastikiem. Doradźcie coś proszę :) Hak mam na 99% taki (zdjęcie zapożyczone z internetu):

850961f34d96b81968ee82fff75c.jpg

Na koniec takie foto z sobotniego ogarnianka:

IMG-0590.JPG

Edytowane przez Damianq

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Gdy przyjeżdża kurier wiedz, że coś się dzieje ;) Zaczynamy sezon :banan:

Felgi OEM Q5 19" 8j ET39 5x112 otwór centralny 66,6 nr kat. 8R0601 025 BD prod. 06.2015 r.

IMG-0611.JPG

IMG-0607.JPG

Felgi udało się wyrwać w dobrej kasie :) Teraz muszę zakupić nowe śruby, pierścienie centrujące na 57.1, zakrętki do zaworków i oponki. Jeśli chodzi o opony to zastanawiam się nad Nankang NS20 i Zeetex HP2000 VFM. Ponieważ praktycznie 90% moje przebiegu to miasto więc nie widzę sensu pchać się w klasę premium.  Zeetex ma lepsze oceny na oponeo, lepsze parametry i są cichsze, ale nie znalazłem wogóle nic w necie o nich. Co myślicie?

Sprawy haka nadal nie rozwikłałem :( Nie znalazłem żadnego innego wkładu żeby mój hak tam pasował, a wydaje mi się, że to jednak hak fabryczny.

Edytowane przez Damianq

Opublikowano
W dniu 28.03.2018 o 21:42, Damianq napisał:

Gdy przyjeżdża kurier wiedz, że coś się dzieje ;) Zaczynamy sezon :banan:

Felgi OEM Q5 19" 8j ET39 5x112 otwór centralny 66,6 nr kat. 8R0601 025 BD prod. 06.2015 r.

IMG-0611.JPG

IMG-0607.JPG

Felgi udało się wyrwać w dobrej kasie :) Teraz muszę zakupić nowe śruby, pierścienie centrujące na 57.1, zakrętki do zaworków i oponki. Jeśli chodzi o opony to zastanawiam się nad Nankang NS20 i Zeetex HP2000 VFM. Ponieważ praktycznie 90% moje przebiegu to miasto więc nie widzę sensu pchać się w klasę premium.  Zeetex ma lepsze oceny na oponeo, lepsze parametry i są cichsze, ale nie znalazłem wogóle nic w necie o nich. Co myślicie?

Sprawy haka nadal nie rozwikłałem :( Nie znalazłem żadnego innego wkładu żeby mój hak tam pasował, a wydaje mi się, że to jednak hak fabryczny.

Jak będziesz w tbg to się odzywaj mam takie pierścienie centrujące ze swoich 19" :)

Autko zacne a będzie z tego co czytam robione w dobrym kierunku :)

pozdro

Opublikowano
W dniu 28.03.2018 o 21:42, Damianq napisał:

Fabrycznie w b6 i b7 były haki ALKO, nie znajdziesz wkładu pod kulę Westfalii niestety :(

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, staniek napisał:

Fabrycznie w b6 i b7 były haki ALKO, nie znajdziesz wkładu pod kulę Westfalii niestety :(

Westfalia też wychodziła ori w B7 podobno. Jak na moje to mój hak jest fabryczny... Nie sadzę, że pierwszy właściciel go dokładał.

Opublikowano

Mam zeetexy o których piszesz od września zeszłego roku, trochę już przejechały i na dzień dzisiejszy nie ma powodu, dla którego miałbym ich nie kupić ponownie. Bierz i się nie zastanawiaj :)

Co do haka, to to już jest nastoletnie auto - na dzień zakupu auta mógł być zbędny, a później dokupił coś aftermarketowego.. nie widzę w tym nic dziwnego, że auto może mieć niefabryczny hak. To nie Maybach, Porsche, Rolls-Royce tylko zwykłe Audi.. Jeśli się nadal upierasz, że hak jest fabryczny to zdekoduj sobie kody wyposażenia na wlepie i będziesz miał pewność, czy samochód wyjechał z nim salonu.

Edytowane przez d3jv

Opublikowano
  • Autor

Upierać się nie upieram :) Nie mogę w internecie znaleść wiarygodnej informacji na ten temat. Jaki kod odpowiada za fabryczny hak? Ktoś coś? ;)

Wracajac do tematu auta to w końcu w sobotę troszkę pogrzebalem ;) Zrobiłem przymiarkę felg i pomierzylem wszystko. W tym tygodniu kupuje nowe opony, sruby i inne graty z tym związane żeby było na tip top :D Jak się uda to jeszcze w tym tygodniu nowe koło wpadnie na auto. Pozatym do autka wpadła siatka do bagażnika, nowe - używane wygłuszenie maski o którym kiedys wspominałem oraz nowy bagnet bo stary ostatnio pękł jak chciałem profilaktycznie skontrolować stan oleju :)  Idą do mnie tez LEDy w DRL. Jak wszystko bedzie ok tak jak planuje to zamawiałem resztę LEDów na pakiet outside ;)

Opublikowano

Z tym wygluszeniem maski w 1.8t to niewiem czy jest dobry pomysł. W żadnej sztuce z tym silnikiem niespotkalem się z wygluszeniem maski, pewnego czasu sam o tym myślałem ale przeczesujac internety i po przeczytaniu różnych tematów z tym związanych odpuściłem. Te wygluszenie to za bardzo i tak niema co wygluszac w naszych silnikach, a przyczynia się do jeszcze większej temperatury w komorze ze względu izolacji. Moim zdaniem nie bez przyczyny z niej zrezygnowali w b7, bo silnik i bez maty się strasznie grzeje 

Opublikowano
  • Autor
19 godzin temu, rafiki5 napisał:

Z tym wygluszeniem maski w 1.8t to niewiem czy jest dobry pomysł. W żadnej sztuce z tym silnikiem niespotkalem się z wygluszeniem maski, pewnego czasu sam o tym myślałem ale przeczesujac internety i po przeczytaniu różnych tematów z tym związanych odpuściłem. Te wygluszenie to za bardzo i tak niema co wygluszac w naszych silnikach, a przyczynia się do jeszcze większej temperatury w komorze ze względu izolacji. Moim zdaniem nie bez przyczyny z niej zrezygnowali w b7, bo silnik i bez maty się strasznie grzeje 

No to powiem Ci, że zapodałeś nowość... U mnie wygłuszenie w BFB Quattro było fabryczne... Wymieniłem je na inne bo moje miało rozdarcie i się sypało.

Edytowane przez Damianq

Opublikowano
22 minuty temu, Damianq napisał:
No to powiem Ci, że zapodałeś nowość... U mnie wygłuszenie w BFB Quattro było fabryczne... Wymieniłem je na inne bo moje miało rozdarcie i się sypało.

U mnie nie było. I też czytalem że w 1.8t nie montowali tego wygluszenia właśnie ze względu na temperaturę [emoji41]
Nie pamiętam co na to ETKA, zaraz zobaczę

Tu chłopaki poruszają ten wątek: 

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez cysiek18

Opublikowano

U mnie natomiast wygluszenie bylo w 2 sztukach 1.8T :D ale u siebie wywalilem to.