paradox2604 Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 Witam panowie od jakiegos czasu mam taki problem gdy odpalam moja audi 1.9tdi 2006r 116KM gasnie i tak z dwa razy i za trzecim zalapuje ,w czym leży problem dodam ze wtryski uszczelniałem wiec przyczyna leży gdzieś indziej chyba ?
ecobuda Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 Pompa tandemowa nie trzyma i paliwo się cofa, albo świece żarowe odmawiają.Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
paradox2604 Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Opublikowano 7 Lutego 2018 dziekuje bardzo za pomoc gdzie znajduje sie ta pompa i jak ja sprawdzic czy jest sprawna ? mozna ja jakos uszczelnic czy trzeba nowa kupic ?
wujek22 Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 Z tyłu silnika jest idą do niej 2 przewody paliwowe od filtra paliwaWysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
paradox2604 Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) bo moze napisze dokladniej samochod zalapuje i na sekunde zapala i zaraz gasnie to wina pompy>? LATWY DO NIEJ DOSTEP OD GORY ? Edytowane 7 Lutego 2018 przez paradox2604
kamil-vag Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 Pompa, albo uszczelniacze pompo-wtrysków. Dzieje się to po dłuższym postoju, czy za każdym razem ? Jakieś błędy pokazuje ?
paradox2604 Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Opublikowano 7 Lutego 2018 uszczelniacze pompowtryskow byly wymieniane ,swiece zarowe sprawdzalepm przed chwila sa sprawne pompa wydaje sie tez sprawna?jak ja najlepiej sprawdzic?bo powiem szczez co ta pompa ma do tego ? bo jak by nie bylo w niej podcisnienia to by hamulec nawalal? a nie ma tam jakiegos zaworka zwrotnego na wezu od paliwa moze takie cos padlo?
piotrsob1 Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 6 godzin temu, paradox2604 napisał: bo moze napisze dokladniej samochod zalapuje i na sekunde zapala i zaraz gasnie Jak masz taki objaw to uszczelniacze pompek są OK . W celu zawężenia obszaru poszukiwania miejsca nieszczelności podłączył bym na próbę zasilanie silnika w paliwo z bańki 5l i przez kolejne dwa dni sprawdzał rano ja odpala gdy bańka raz stoi na glebie, a drugim razem powyżej silnika . Oczywiście do tej próby trzeba coś zrobić by nie lało się paliwo z odłączonych przewodów paliwowych dochodzących do tandemu ( albo trzeba je połączyć ze sobą, albo wyjąc bezpiecznik nr. 28 od zasilania pompki w zbiorniku ... ).
paradox2604 Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Opublikowano 11 Lutego 2018 a myslisz e jak bym podlaczyl pod komputer to pokazalo by mi jakie cisnienie daje pompa lub cos w tym stylu?
piotrsob1 Opublikowano 11 Lutego 2018 Opublikowano 11 Lutego 2018 No niestety, nie w tym samochodzie Żeby posprawdzać ciśnienia to się trzeba fizycznie wpiąć manometrem w odpowiednie punkty układu paliwowego
paradox2604 Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Opublikowano 13 Lutego 2018 ok panowie podlaczylem samochod pod profesjonalny komputer wyskoczyl blad p1570 i 01176 moze ktos wyjasnic dodam ze samochod dobrze odpala
kamil-vag Opublikowano 13 Lutego 2018 Opublikowano 13 Lutego 2018 Masz drugi kluczyk ? Żeby nim spróbować odpalić ? Opis błędów:http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/01176 http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/17978/P1570/005488 Prawdopodobnie immo blokuje Ci odpalenie.Zobacz też w zegarach czy nie masz jakiś błędów... Rozebrałbym obudowę kiery i pierwsze co sprawdził czy dobrze dociska wtyka do cewki na stacyjce [emoji14] no i drugi kluczyk od niczego...
paradox2604 Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Opublikowano 13 Lutego 2018 (edytowane) obydwa kluczyki dzialaja tylko w jednym nie dziala pilot od otwierania zamka(nie wiem czemu) ale samochod pali z kazdego klucza,a czy gdzies jest na desce ikona immo poniewaz podczas zapalania nie zauwazylem takiej i jak sprawdzic bledy w zegarach? poniewaz skan robilem calemu samochodowi Edytowane 13 Lutego 2018 przez paradox2604
Rekomendowane odpowiedzi