_Makki_ Opublikowano 21 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 No to masz problem , dlaczego "euro" zimówki niby źle w Norwegii się źle spisują ? mróz chyba wszędzie jest taki sam -10 w Polsce i w No powinien być taki sam Vario: Dlatego ze skandynawskie zimowki maja inna mieszanke gumy, sa duzo mieksze i dlatego zachowuja sie lepiej na sniegu, lodzie itp. Europejskie zimowki sa duzo lepsze na mokrym asfalcie, ewentualnie na blocie snieznym. Makki... problem?? kup dwa komplety na PL DE i DK jeden a na NOrwegie drugi hehe, nie stac mnie na taki luksus To koszt ok 7500zl :] hej makki mam pytanko czy zawirusowales juz swoje cacko?? Jeszcze nie. Planuje to zrobic jakos przed swietami. Program ABT _Makki_ ja wlasnie kupielm te europejskie G2 i jestem zadowolony zwlaszcza ze cena/to co oferuja jest na prawde dobra.Mysle ze nie ma co przesadzac z tymi skandynawskimi , masz auto z Q w zimie i tak sie nie szaleje mysle ze dadza rade Chyba przetestuje te Nokiany WR G2. W sumie teraz najwiecej jezdze w Norwegii po mokrym asfalcie, czasami zdarza sie lod. Sniegu tu gdzie mieszkam jest malo ale jezdze czesto w gory na deske. A tam potrafi byc ekstremalnie.. Wiem ze Q daje duzo ale pamietaj ze auto z Q hamuje jak normalny samochod Kiedys testowalem skandynawskie Continental VikingContact, Nokian Hakkapeliitta RSi i Michelin X-Ice. Pamietam ze najbardziej podobaly mi sie Conti ale cena ich jest zaporowa.. Co roku wygrywaja te opony testy zimowe wiec nie ma sie co dziwic. Ty chyba nie powinienes miec problemow z Nokianami WR G2 w Oslo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN607 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 a pirelki wintersport dipsnow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turdzi Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Wiem ze Q daje duzo ale pamietaj ze auto z Q hamuje jak normalny samochod wiem wiem , to wlasnie zaleta lepkiej mieszanki skandynawskich gum ale masz racje ja mieszkam w Oslo raz dwa razy w tygoniu w zimie jade na narty droga zazwyczaj czarna az pod sam stok , wiec na moje potrzeby jest az nadto.Zdecydowalem sie na nize ze za 215/50/17 placilem po 470 zl sztuka.Jakakolwiek inna guma w zimowa w tym rozmiarze to min. 650zl - 700 zl ( o twoich 18 nawet nie mysle ) wiec jak latwo policzyc oszczednosc spora tym bedziej ze te Nokiany od najlepszej gumy nie sa duzo gorsze, zazwyczaj wypadala lepiej niz przecietna a no mokrym sa w scislej czolowce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuredu Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 ja też śmigam na tych nokianach i dają radę w zimie, a podejrzewam że jeśli nawet w norwegi jest mocniejsza zima to drogi macie lepiej odśnieżone niż u nas :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rossi_46 Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 225/45R18 pasuje ten rozmiar gumy do a4 b8 tzn czy sie zmieści? :gwizdanie: seria ma 245/40/18.. Ja w swojej a4 mam 16 zimowki byly juz zalozone firestone winterhawk2 czy cos takiego.. ciekaw jestem czy dadzą rade;D napewno poinformuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizin5 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 biała z czarnymi elementami bedzie rzucac sei w oczy jak cholera :> super wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Makki_ Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 No i sie doczekalem swietego mikolaja z niemiec - felunie na zime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Dzejms Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 tylko z tymi modyfikacjami silnika to poczekaj kilka tys km, poza tym fura pierwsza klasa :oklaski:. Gratulacje popieram! poza tym przec*uj ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rossi_46 Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 good choice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Poor choice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOval81 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Jak to mawiają: nie ma chooja na platformie teraz Z lekka hardcore na zimę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PABLO Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Fele kozak Jak założysz to pokaż fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapek85 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 _Makki_ fajną masz , ogólnie fajny wątek, wiele inforamcji nie tylko o pozdrawiam i powodzenia w dalszych modach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rossi_46 Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 no i jak założone fele? ciekawi pewnie wszyscy... efektu koncowego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Makki_ Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Fele juz zamontowane Autko wyglada jak na 15" Za to kierownica chodzi jednym palcem, nie czuc tak bardzo twardosci zawieszenia S-Line i oczywiscie odrazu widze roznice w spalaniu.. Zaluje tylko ze nie wybralem ET30 zamiast ET40. Cale kolo jest schowane, jak dla mnie troche za gleboko. Mozliwe ze dobiore sobie jakies dystanse bo fajnie by bylo te felgi troche "wystawic".. W sobote czeka mnie road trip do Polski. Kawalek po Norwegii, Dania, Niemcy - Autobahn ) i Polandia.. Kilka zdjec "zimowek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron78 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 jest ślicznie nie wybrzydzaj jakoś starsznie kółka schowane nie są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowak_zg Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 fakt ciut male 18" sie wydaja w b8 ... ale na zime i tak jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Dziwna nadbudowke ta felga ma przy wentylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Makki_ Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Ciesze sie ze sie podoba! Daszek nad wentylkiem ma wygrawerowane logo firmy. Nie widac tego na moich zdjeciach. Juz nie jedna osoba zwrocila na to uwage.. Tutaj lepiej widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 2x logo na feldze to za duzo... zmien kapselek na audi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi