Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi A4 Facelift 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, Ogi napisał:

I zostawili ten beznadziejny tablet na środku dechy.........   https://www.youtube.com/watch?v=b38ROCEZrCg

z jednej strony niestety, choć z drugiej jak mieliby zmienić środek i być jeszcze bardziej plastikowy niż jak w obecnej A6, to ja już wolę ten wystający. Przynajmniej ja mam odczucia że B9 jakość materiałów stoi na wyższym poziomie niż w C8

Opublikowano
21 godzin temu, DonDżonson napisał:

z jednej strony niestety, choć z drugiej jak mieliby zmienić środek i być jeszcze bardziej plastikowy niż jak w obecnej A6, to ja już wolę ten wystający. Przynajmniej ja mam odczucia że B9 jakość materiałów stoi na wyższym poziomie niż w C8

To fakt, popłynęli strasznie z tymi materiałami w C8, generalnie to mam wrażenie że Audi powtarza błąd który kiedyś mercedes zrobił. 

Opublikowano

Zwykłe lampy tylne, zarówno w avant jak i w sedanie, to najgorszy tył z produkowanych obecnie modeli. 

Opublikowano
5 godzin temu, erchi napisał:

Zwykłe lampy tylne, zarówno w avant jak i w sedanie, to najgorszy tył z produkowanych obecnie modeli. 

Nikt zdrowo myślący nie kupi nowej A4 skąpiąc na LEDach :) Ale fakt, brzydkie te lampy strasznie.

Opublikowano

Widuję ich całkiem sporo:)

Widuję też, choć rzadko, A6 C7 ze zwykłymi lampami z tyłu, czy nawet nowe Volvo S90 ze zwykłymi lampami z przodu (bez "młotu Thora")

Opublikowano

Te plastikowe atrapy końcówek wydechu na zderzakach zakrywają tłumiki ze zwykłymi rurami wydechowymi jak w polonezie . Taka teraz moda ?

Opublikowano

Wczoraj miałem okazję dłużej jechać z A4 B9 na tyle w nocy.. te zwykłe lampy są tak wieśniackie, że aż szok ? Ale widać, taka to polityka Audi, żeby dopłacać tysiące.

Opublikowano

Kompletnie nie rozumiem ludzi, którzy kupuja A4 B9 i biorą zwykłe ledy bo niby musieli się zmieścić w budżecie... to niech nie biorą audi albo wezmą A3 :D

Polityka audi też bardzo dziwna, dlaczego w podstawie nie dali od razu ledów, przecież dzięki temu auto na drodze lepiej wygląda i robią sobie dzięki temu lepszą reklame. BMW potrafiło to zrobić, audi ciągle nie. A7 nowa to samo, w podstawie gówniane światła, aż szpecą wyglądem.

Opublikowano
18 godzin temu, eskal napisał:

Kompletnie nie rozumiem ludzi, którzy kupuja A4 B9 i biorą zwykłe ledy bo niby musieli się zmieścić w budżecie... to niech nie biorą audi albo wezmą A3 :D

niekiedy jest tak, że firma Ci daje budżet więc nie można sobie od tak wariować ;)

Opublikowano

W dniu 4.12.2018 o 14:27, eskal napisał:

A7 nowa to samo, w podstawie gówniane światła, aż szpecą wyglądem.

A gdzie Ty masz gówniane światła w A7 ???? Masz zwykłe LEDy/Matrix LED i Matrix z laserowymi?

Opublikowano
W dniu 13.11.2018 o 08:11, jedrekx napisał:

na polskiej stronie jest już dostępny konfigurator A4 po lifcie, cenowo wydaje mi się, że jest odrobinę (naprawdę nieznacznie) taniej niż przedlift.

W dniu 13.11.2018 o 14:24, jedrekx napisał:

no mi konfiguracja 2.0tdi 190km q wyszła dosłownie 600 zł taniej.. bo na razie to najmocniejszy silnik ?

pojawił się 2.0 TFSI w wariancie 190KM o oznaczeniu 40 TFSI. Poki co nic mocniejszego nie ma, a quattro jedynie w dieslu

Opublikowano

czekam aż pojawi się mocniejsza wersja 2.0tfsi..

Opublikowano

mam to samo i w quattro, choć chyba z tym silnikiem już nie będą łączyli ośki

Opublikowano

Właśnie pytałem przed chwilą i ma się pojawić ten silnik co jest już w A6 czyli 45 TFSI quattro S tronic 245KM/320Nm. Niestety nie wiadomo jeszcze kiedy dokładnie.

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli chodzi o lifting A4.. teraz wrzucili tzw mały lifting żeby podtrzymać zainteresowanie i uratować sytuację z WLTP czyli wycofania większości wersji z silnikiem benzynowym oraz wszystkich modeli Audi Sport (S i RS). Pod koniec roku/na początku 2020 ma wejść duży lifting A4-ki obejmujący wnętrze z tabletami (z A6/7 itp) dostosowane do pozostałych modeli i pewnie kolejne lekkie zmiany stylistyczne.

Natomiast wszystkie modele S i RS mają wejść na grubo w Q2 2019 (na grubo bo wszystkie na raz łącznie z RS5 Sportback, RS6/7 i wszystkimi wersjami S niestety w dieslach). Zobaczymy czy dotrzymają terminów bo ostatnio kiepsko im to wychodzi.

Edytowane przez Kosmita
Opublikowano

Coś grubszego się szykuje w kwestii zmiany wyglądu A4

Neue-Audi-bis-2023-1200x800-08170e416bed6b0d.jpg

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Hugo napisał:

Coś grubszego się szykuje w kwestii zmiany wyglądu A4

Jeszcze ma być co innego bo na tym zdjęciu widać navi taką jak u mnie. A pod koniec roku w A4 ma być wnętrze z A6/7. 

Edytowane przez Kosmita
Opublikowano
1 minutę temu, Kosmita napisał:

Jeszcze ma być co innego bo na tym zdjęciu jeszcze widać navi taką jak u mnie. A pod koniec roku w A4 ma być wnętrze z A6/7.

Tak, tak. Bardziej mi chodziło o "ryjek" ;)

Opublikowano
Teraz, Hugo napisał:

Tak, tak. Bardziej mi chodziło o "ryjek" ;)

Na pewno nowe matrixy dostanie i podejrzewam, że pod maską będzie ta szpara taka a'la nowe R8 czy A1. Taka nowa linia stylistyczna. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...