Opublikowano 19 Maja 200917 l Duzo roboty zeby przerobic hrw na w5w?? POsiadam lampy halogenowe z wejsciem na w5w,wiec chyba odpada mi kupowanie nowych gniazd.
Opublikowano 19 Maja 200917 l Duzo roboty zeby przerobic hrw na w5w?? POsiadam lampy halogenowe z wejsciem na w5w,wiec chyba odpada mi kupowanie nowych gniazd. przecinasz jeden przewod -lutujesz jeden z gniazda w5w i to samo z drugim -roboty na 5 minut
Opublikowano 21 Maja 200917 l Dziś doszły LEDy z Kimoto... pierwszą żarówkę chciałem zamontować zgodnie z instrukcją, więc spiłowałem jeden z bolców i... coś luźno siedzi. Ostatecznie wciskałem ori tak jak są, bez piłowania i wszystko ładnie wchodzi (no może trzeba lekko dopchnąć ). Świecą bardzo ładnie, ZERO błędów na FIS-ie, żadnego mrugania itp. Czyli w B6 jednak da radę bez rezystorków. Jeśli chodzi o barwę to rzeczywiście ori xenon wygląda troszeczę żółtawo przy ledach ale i tak jest o niebo lepiej niż ze zwykłymi H6W - szczegóły poniżej (sory za jakość...) Postój zwykły vs. LED A tu już w komplecie
Opublikowano 22 Maja 200917 l No no Bart-S wyglada to bardzo ładnie duzo lepiej niz ze zwyklymi zaroweczkami Dzis zakladam u siebie...zobaczymy jaki bedzie efekt...
Opublikowano 22 Maja 200917 l Miodzio miodzio Ja dziś swoje będę rezał Miejmy nadzieję, że będą trwałe tylko :>
Opublikowano 22 Maja 200917 l Efekt Po robocie chyba podjadę do sklepu i ukąsze te ledziki w sumie tydzień temu kupiłem W5W Cool Blue i mimo, że jest dużo lepiej niż zwykłe żarówki to jednak będzie wymianka na LED Ringi
Opublikowano 22 Maja 200917 l Byłem dziś w "KIMOTO" i sprawdzałem diody W5W mierząc ich pobór mocy. Nie udało się dobrać odpowiedniej pomimo, że niektóre diody miały duży pobór mocy to FIS "szczekał"
Opublikowano 22 Maja 200917 l Byłem dziś w "KIMOTO" i sprawdzałem diody W5W mierząc ich pobór mocy. Nie udało się dobrać odpowiedniej pomimo, że niektóre diody miały duży pobór mocy to FIS "szczekał" No właśnie też byłem w sklepie i powiedziano mi, że przy W5W T10 (wtykane) moga być błędy Jeżeli ktoś już ma założone u siebie diody tego typu prosiłbym o info czy nie wywala błędów.
Opublikowano 22 Maja 200917 l zamowilem diody ba9s u Pana "Kimoto", dzis je zalozylem.. efekt bardzo fajny,ale.. blad wywala no ale pozniej sie zajme zakladaniem rezystorow, na razie bede mykal z bledem :gwizdanie:
Opublikowano 22 Maja 200917 l Byłem dziś w "KIMOTO" i sprawdzałem diody W5W mierząc ich pobór mocy. Nie udało się dobrać odpowiedniej pomimo, że niektóre diody miały duży pobór mocy to FIS "szczekał" No właśnie też byłem w sklepie i powiedziano mi, że przy W5W T10 (wtykane) moga być błędy Jeżeli ktoś już ma założone u siebie diody tego typu prosiłbym o info czy nie wywala błędów. Gwarantuje ze nie wywala błędu.... Właśnie wracam z garażu. Zalożyłem diody z aukcji ( http://allegro.pl/item626970399_postojowki_1_w_wysokiej_mocy_w5w_t10_new.html ) POSTOJÓWKI LED W5W T10/R10 1 W High POWER LED - bagnetowe złącze!!! Przyszly po 2 dniach...dzis je zakladałem - musze powiedziec ze jestem pod wielkim ich wrazeniem. Wygladaja naprawde przyzwoicie-mimo ze nie mam xenonków :/ To jedno z kilku zdjec jakie zrobilem po mantazu: POlecam wszystkim ten zabieg Bez zadnego rezania rezystorków ) :naughty:
Opublikowano 22 Maja 200917 l Wygląda bardzo dobrze ale z pochwałami się nie śpieszmy - wczoraj zakładałem a dziś pierwsza padła (dobrze że zamówiłem z zapasem). Czyżby dawało o sobie znać "made in HongKong"? Jutro podmianka no i czekamy jak długo wytrzyma...
Opublikowano 22 Maja 200917 l Wygląda bardzo dobrze ale z pochwałami się nie śpieszmy - wczoraj zakładałem a dziś pierwsza padła (dobrze że zamówiłem z zapasem). Czyżby dawało o sobie znać "made in HongKong"? Jutro podmianka no i czekamy jak długo wytrzyma... Nawet mnie nie strasz....zamowilem jedynie 2 szt :/
Opublikowano 22 Maja 200917 l Heehe nie no spoko, nie chcę straszyć ale... wczoraj zakładając pierwszą, spiłowałem bolec, założyłem i... nie zatrybiła. Szybko wrzuciłem następną bez piłowania i ta już zadziałała po czym... dziś padła. No nic, trzeba testować dalej.
Opublikowano 22 Maja 200917 l U mnie jak na razie jest OK ale nie daje im więcej niż 3 miesiące życia. Jak widać w B7 zawsze wywali błąd a w B6 widocznie różne moduły komfortu są, w jednym nie wywala a w drugim wywala - pewnie w B7 jest moduł z ostatniego B6. Bart-S sprawdź połączenie ew. podepnij LED pod inne zasilanie 12V żeby sprawdzić czy LED jest walnięty.
Opublikowano 22 Maja 200917 l Do czasu jak nie wymyślę stabilizatora prądu ew. czegoś innego to LEDy na przodzi i tyle będą padały co 3 miechy, znalazłem przetwornicę DC/DC ale nie wiem jakie koszta - pewnie taniej będzie co 3 miesiące zmieniać LEDy, w B7 DRL się nie opłaca jak na razie bo jeden LED to koszt 30 PLN - rocznie 240 PLN, możliwe, że 2 przetwornice będą tańsze to wtedy się opłaci, jak ktoś nie ma DRL a tylko postoje na LED to inwestycja zwróci się po 2-4 latach