MarcinL Opublikowano 20 Października 2018 Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) Witam wszystkich ___________________________________________________________ Od początku chciałem mieć audi i padło na A4 B7. Minimalnie wymagania były: avant, quattro, środek sport, czarny albo delfin. Po tygodniu poszukiwań znalazło się auto w rozsądnej cenie i od razu pojechałem obejrzeć. Jedyny mankament, to odpryski z przodu, bo gościu jeździł przez 4 lata do niemiec do pracy. Poza tym do tej pory od zakupu (stycznia) do teraz nic nie padło. Pakiet startowy został zrobiony i auto śmiga. Wyposażenie rok 2006 silnik 1.8t bfb manual napęd pakiet sport podświetlany podłokietnik kolorowy FIS nawigacja w fisie zmieniarka CD kierownica trójramienna felgi lato 17 zima 16 ori 01.2018 - montaż LPG 03.2018 - przyciemnienie szyb 08.2018 - hamulce 320/288 - pomalowanie środka lamp, soczewka b8+, Osram Laser Xenarc - wycieraczka Q5 - wymiana lampki podsufitki na ambient 09.2018 - wymiana szyby pod czujnik - montaż CLH 29.10.2018 - montaż pakietu oświetlenia drzwi 01.11.2018 - wymiana kierownicy na multifunkcję i ściętą od dołu - dołożenie tempomatu 13.11.2018 - montaż polecanego oświetlenia led tablicy rejestracyjnej z rezystorem 31.12.2018 - montaż ledów do wnętrza od Tomasza 5500k. 8.02.2019 - elektryczne szyby tył - podświetlane nogi ori - bose 16.02.2019 - montaż zmieniarki yatour 22.02.2019 - Oklejenie dekorów Carbon 5D 19.03.2019 - montaż prawego IC - stage 1 27.05.2019 - zderzak przód sline + cupra - czarne relingi - PDC przód 10.07.2019 - Lusterka 10pin + szkła fotochrom + blendy a6 c6 + moduł składania kkam 03.08.2019 - Wymiana wszystkich części całej klimatyzacji po padnięciu sprężarki 10.09.2019 - stage 2 (hybryda k03, sport kat, tip, 430cc), program @Łukasz13 - kompletne nowe przednie wahacze lemforder @Wandej - naprawa nieszczelności kolektora wydechowego - vFiz @blazej25 10.10.2019 - dokładka s4 - końcowe tłumiki 2x70mm ulter 18.01.2020 - montaż kamerki samochodowej 70mai dash cam pro - dołożenie ładowarki USB do schowka 6.04.2020 - zmiana radia na rns-e - montaż kamery cofania 9.05.2020 - montaż listew S4 01.08.2020 - montaż fmic Aktualne zdjęcia: 12.mp4 Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez MarcinL
Adam87 Opublikowano 20 Października 2018 Opublikowano 20 Października 2018 Na początek już nie jest biednie także super Ale co by to było bez rezania, więc coś do zabawy zostaje.. Powodzenia w modach i bezawaryjności 1
MarcinL Opublikowano 20 Października 2018 Autor Opublikowano 20 Października 2018 8 minut temu, Adam87 napisał: Na początek już nie jest biednie także super Ale co by to było bez rezania, więc coś do zabawy zostaje.. Powodzenia w modach i bezawaryjności Może do końca miesiąca wpadnie ścięta kiera, to z pewnością lepiej środek będzie wyglądał. Szkoda tylko, że fotel kierowcy tak się wyciera, ale to zauważyłem, że większość tak ma.
MarcinL Opublikowano 29 Października 2018 Autor Opublikowano 29 Października 2018 Wpadło oświetlenie drzwi + modyfikacja podświetlenia klamki na mocniejsze. Póki co sam przód, bo na tyle jeszcze nie mam prądu
Adam87 Opublikowano 29 Października 2018 Opublikowano 29 Października 2018 No i pięknie Co zrobiłeś żeby mocniej dawało???
MarcinL Opublikowano 29 Października 2018 Autor Opublikowano 29 Października 2018 (edytowane) 19 minut temu, Adam87 napisał: No i pięknie Co zrobiłeś żeby mocniej dawało??? Dioda, ale nie wiem jaka moc (babka pokazywała mi po prostu w sklepie jak świeci) i rezystor 0.25W, który też mi dobrała. Dioda 5mm idealnie wchodzi w otwór. Edytowane 29 Października 2018 przez MarcinL
MarcinL Opublikowano 30 Października 2018 Autor Opublikowano 30 Października 2018 Wczoraj wieczorem dostałem info, że kierownica skończona. Jutro będzie i jak znajomy znajdzie czas, to montaż + od razu tempomat 1
Adam87 Opublikowano 30 Października 2018 Opublikowano 30 Października 2018 Gdzie ją robiłeś i jaki koszt???
MarcinL Opublikowano 30 Października 2018 Autor Opublikowano 30 Października 2018 25 minut temu, Adam87 napisał: Gdzie ją robiłeś i jaki koszt??? https://www.facebook.com/kierownica.audi 550zl a kierownicę Multi udało mi się za 90zl wyrwać.
MarcinL Opublikowano 1 Listopada 2018 Autor Opublikowano 1 Listopada 2018 No i wpadło. Godzinka przed chwilą roboty i założone Szkoda teraz dotykać żeby skóry nie zniszczyć 1
MarcinL Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor Opublikowano 13 Listopada 2018 Kilka dni temu wymieniłem nakładkę na ręczny od @biggman a dzisiaj znalazłem czas na założenie oświetlenia led tablicy rejestracyjnej z rezystorem. Stare ledy ładnie zaszły wilgocią i waliło mi cały czas błędem na fisie.
Damianq Opublikowano 13 Stycznia 2019 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Fajnie i z gustem Zestawienie silnik+cztery buty najlepsze! Jak nadmieniłem u siebie - zacna kiera Mody idą w dobą stronę PS. Zazdroszczę kolorowego FIS'a. Szukam licznika na P&P, ale albo nie ma albo cena z kosmosu...
MarcinL Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2019 14 minut temu, Damianq napisał: Fajnie i z gustem Zestawienie silnik+cztery buty najlepsze! Jak nadmieniłem u siebie - zacna kiera Mody idą w dobą stronę PS. Zazdroszczę kolorowego FIS'a. Szukam licznika na P&P, ale albo nie ma albo cena z kosmosu... Cały czas do przodu. Teraz umówiony z Kajem na zakładanie bose, elektryki tył, podświetlane nogi z podświetleniem od Tomka i będzie całkiem przyjemnie. Potem to chyba odkładanie kasy na stage 2 żeby to jakoś jechało.
qruku Opublikowano 13 Stycznia 2019 Opublikowano 13 Stycznia 2019 2 godziny temu, MarcinL napisał: Cały czas do przodu. Teraz umówiony z Kajem na zakładanie bose, elektryki tył, podświetlane nogi z podświetleniem od Tomka i będzie całkiem przyjemnie. Potem to chyba odkładanie kasy na stage 2 żeby to jakoś jechało. Zacny upgrade się szykuje ? Fajny model i dobra baza do modów ? 1
Vanilke Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Super jest ta kierownica. Muszę zamówić do moich czterech kółek.
MarcinL Opublikowano 15 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2019 5 minut temu, Vanilke napisał: Super jest ta kierownica. Muszę zamówić do moich czterech kółek. Tylko wąsy weź bardziej w dół, bo przy takim ustawieniu nie leży idealnie w dłoni. Niestety takie minusy robienia na odległość i nie można próbek wymacac.
papadziordzio Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Uważam, że wąsy są w ogóle niepotrzebne i przeszkadzają w użytkowaniu. U siebie zrobiłem bez a trzyma się i tak bardzo dobrze. Zrób zdjęcie jak te ledy w rejestracji świecą w nocy, jestem ciekawy efektu bo też planuje je zamówić.
dayd_4 Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Hej @MarcinL, gratuluję samochodu. Bardzo ładnie wygląda ta kiera. Powiedz proszę, ale tak realnie, jak oceniasz te ksenony Osram Laser Xenarc? Są warte swojej ceny, jak duża jest różnica teraz w świetle? Pozdrawiam i życzę dużo radości z modów! 2
MarcinL Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Opublikowano 5 Lutego 2019 (edytowane) 16 godzin temu, dayd_4 napisał: Hej @MarcinL, gratuluję samochodu. Bardzo ładnie wygląda ta kiera. Powiedz proszę, ale tak realnie, jak oceniasz te ksenony Osram Laser Xenarc? Są warte swojej ceny, jak duża jest różnica teraz w świetle? Pozdrawiam i życzę dużo radości z modów! Cześć, dzięki. teraz w piątek kolejne mody tym razem u kaja. Co do zarnikow, to ciężko mi porównać z innymi markowymi bo to moje pierwsze auto z xenonem. Wcześniej miałem jakieś chińskie i strasznie słabo świeciły. Zmieniłem szoczewke na b8+, to było lepiej ale nie idealnie. Barwa wchodziła w niebieski, a deklarowana była 4700. Laser ma teraz 4500 i z środka wydaje się trochę żółty, ale z zewnątrz widać fajne jasne dzienne światło ( nie mega biala ). Widoczność na mega plus, a zdjęcie mówi samo za siebie. Soczewka b8+ obie, a w chinskich po lewej nawet ziemi nie widać. Między laserem A zwykłymi xenarc chyba jakoś 150zl różnicy, to wziąłem już laser głównie tez na barwę, bo tam 4300 jak producent podaje. Edytowane 5 Lutego 2019 przez MarcinL
dayd_4 Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 2 godziny temu, MarcinL napisał: Cześć, dzięki. teraz w piątek kolejne mody tym razem u kaja. Co do zarnikow, to ciężko mi porównać z innymi markowymi bo to moje pierwsze auto z xenonem. Wcześniej miałem jakieś chińskie i strasznie słabo świeciły. Zmieniłem szoczewke na b8+, to było lepiej ale nie idealnie. Barwa wchodziła w niebieski, a deklarowana była 4700. Laser ma teraz 4500 i z środka wydaje się trochę żółty, ale z zewnątrz widać fajne jasne dzienne światło ( nie mega biala ). Widoczność na mega plus, a zdjęcie mówi samo za siebie. Soczewka b8+ obie, a w chinskich po lewej nawet ziemi nie widać. Między laserem A zwykłymi xenarc chyba jakoś 150zl różnicy, to wziąłem już laser głównie tez na barwę, bo tam 4300 jak producent podaje. Czyli rozumiem, z lewej strony jest chińczyk, a z prawej Xenarc? Pytam, bo na moich żarnikach, już mam mega słabe światło i muszę w najbliższym czasie wymienić żarniki. Soczewkę natomiast chcę zostawić, bo mam oryginalny bix i dużą soczewkę, więc nie widzę sensu w przeróbce na B8. Dzięki z a odpowiedź, śledzę temat, jestem ciekawy dalszych postępów. Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi