WojtekA6C7 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Ładnie się prezentuje tylko wywaliłbym te srebrne lusterka albo zrobił już je w całości a nie tylko front... tylnie lampy ładnie wyszły lekko sciemnione ,jakiej foli użyłeś ? Edytowane 27 Stycznia 2019 przez WojtekA4B8
wielik Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2019 2 godziny temu, kamilloo2188 napisał: Dokladka to fajny pomysl, ale szkoda, ze nie chcesz zmienic zderzaka na s line skoro juz robisz auto na wzor s line:( Generalnie zderzak frontowy s line względem zwykłego moim zdaniem posiada tak minimalne różnice że nie warto. Tym bardziej że nie chce robić kolejnego pospolitego s line tylko coś innego. 12 minut temu, WojtekA4B8 napisał: Ładnie się prezentuje tylko wywaliłbym te srebrne lusterka albo zrobił już je w całości a nie tylko front... tylnie lampy ładnie wyszły lekko sciemnione ,jakiej foli użyłeś ? Lusterka są jedynie oklejanie folia która można w każdej chwili usunąć. Myślałem nad polakierowaniem w kolor l1rr ale to czas pokaże. Folie do lamp brałem tu https://allegro.pl/folia-na-lampy-do-lamp-przyciemniajaca-50x100-niem-i7164808463.html Kolor jasny czarny. Jak narazie jest ok tylko myślę nad tą ciemniejsza czy nie prezentowały by się lepiej ale nie chce też zbytnio ograniczać przejrzystosci świateł..
WojtekA6C7 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 8 minut temu, wielik napisał: Generalnie zderzak frontowy s line względem zwykłego moim zdaniem posiada tak minimalne różnice że nie warto. Tym bardziej że nie chce robić kolejnego pospolitego s line tylko coś innego. Lusterka są jedynie oklejanie folia która można w każdej chwili usunąć. Myślałem nad polakierowaniem w kolor l1rr ale to czas pokaże. Folie do lamp brałem tu https://allegro.pl/folia-na-lampy-do-lamp-przyciemniajaca-50x100-niem-i7164808463.html Kolor jasny czarny. Jak narazie jest ok tylko myślę nad tą ciemniejsza czy nie prezentowały by się lepiej ale nie chce też zbytnio ograniczać przejrzystosci świateł.. Tak tak widzę że to folia tylko chodziło mi o to że masz tylko przód lusterka zrobiony a środki nie. Moim zdaniem ta jaśniejsza jest wystarczająca, bardziej nawiązuje do nowych modeli.
Kodzak33 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 5 godzin temu, wielik napisał: Za wymiane musisz liczyć minimum 600 zł. Ja zakupiłem cały zestaw na tej aukcji: https://allegro.pl/oferta/kolo-dwumasowe-sprzeglo-sachs-audi-a4-b8-2-0-tdi-6771964552 Jak najbardziej polecam bo sprawdzaja zgodność po numerze Vin, a zestaw był identyczny jak oryginał z 2010 roku Polecam! Ja płace 300zl
Hubertus01 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 8 godzin temu, kamilloo2188 napisał: A propo bardzo fajna furka, tez mam z 2010 roku, tez planuje troche zmian:) Rowniez mam juz zakupiony zderzak tyl s line polift, wiesz moze czy bedzie pasowal bez problemu do naszych Audi? nie trzeba zmieniać slizgów na polfitowe zdejmujesz zwykły zderzak zakładasz s-line po lift i wszystko pasuje idealnie 1
wielik Opublikowano 28 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2019 (edytowane) A tutaj porównanie stary vs nowy dwumas - sorry za jakość aparat nie załapał ostrosci VID_20190126_114002.mp4 Edytowane 28 Stycznia 2019 przez wielik
kamilloo2188 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Dzięki za filmik. Różnica konkretna. Chyba zakupie też ten zestaw powiedz mi placiles przy odbiorze czy przelewem ?
wielik Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) Mała aktualizacja. W piątek rano samochód mnie po raz pierwszy zawiódł. Pilot nie reagował a na zegarach pełno kontrolek.. Otworzyłem auto za pomocą kluczyka schowanego w pilocie. Jak sie okazało akumulator zdechł na amen - po kilkugodzinnym ładowaniu napiece 5v. Najlepsze jest to ze przez okres zimowy mrozy itd nic nie wskazywało na to że jest juz na wykonczeniu a mmi pokazywało 90/100% naładowania. Oczywiście przez tych pieprzonych ekologów i sysytemy start/stop wsadzili tu akumulator AGM ktróry kosztuje... no własnie 900 zł? Zastanawiałem sie nad wsadzeniem zwykłego (koszt mniej wiecej połowe AGMa) bo wyłaczyłem start/stop juz dawno vcdsem ale ostatecznie zakupiłem AGM Varty 110 Ah. Z ciekawszych rzeczy: Zakupione dystanse 4x20 mm / obecnie 2x5 mm i 2x 15mm Zderzak z dyfuzorem od polifta w lakierowaniu: Dokładka już na samochodzie: Edytowane 10 Marca 2019 przez wielik
wielik Opublikowano 17 Marca 2019 Autor Opublikowano 17 Marca 2019 Powoli się robi wiosna więc tak jak planowałem wpadł zderzak od polifta s-line. Wszystko ładnie pod spodem wyczyściłem a auto zmieniło się niesamowicie;) takie małe porównanie dystanse sezon 2018 vs 2019 Zastanawiam się czy na przód nie dać jeszcze tej gumowej dokładki...
MaciekPL Opublikowano 17 Marca 2019 Opublikowano 17 Marca 2019 To teraz przód na lifta i będzie fajnie
wielik Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Opublikowano 19 Marca 2019 W dniu 17.03.2019 o 18:32, MaciekPL napisał: To teraz przód na lifta i będzie fajnie Generalnie za dużo $$$ na przekladke przodu, a poza tym przedliftowy front bardziej mi się podoba. Chodzi mi po głowie pomysł oklejenia halogenow folia tylko nie wiem czy lepiej ciemna jak tylne świata czy folia kameleon..
wielik Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Opublikowano 21 Marca 2019 (edytowane) No to wiosna zawitała na dobre Dystanse przód i tył 4 x20mm. Przód chyba trochę za szeroko.. Edytowane 21 Marca 2019 przez wielik
wielik Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Opublikowano 21 Marca 2019 Kolejne elementy tej układanki: - przyciemnione halogeny przód -gumowy splitter pod dokładką przód
zlocio Opublikowano 21 Marca 2019 Opublikowano 21 Marca 2019 Godzinę temu, wielik napisał: Kolejne elementy tej układanki: - przyciemnione halogeny przód -gumowy splitter pod dokładką przód Przod zdecydowanie za szeroko.... nie wiem czy to kwestia zdjęć Ale wygląda jak lekki negatyw. Co do przodu to jak dla mnie już trochę za dużo tych dokladek. Ta czarna to już wygląda jak dokladka dokladki. Wzór felg na duży plus.
wielik Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Opublikowano 21 Marca 2019 1 godzinę temu, zlocio napisał: Przod zdecydowanie za szeroko.... nie wiem czy to kwestia zdjęć Ale wygląda jak lekki negatyw. Co do przodu to jak dla mnie już trochę za dużo tych dokladek. Ta czarna to już wygląda jak dokladka dokladki. Wzór felg na duży plus. Co do odsadzenia przodu zgadzam się już mam dystanse 10mm jednak 20mm to zbyt hardcorowo... Tył siedzi moim zdaniem idealnie. Splitter pod dokładka w realu wygląda o wiele lepiej niż na zdjęciach ( przydaje się przy kraweznikach) zresztą jak całe auto.. Chiński telefon niestety nieco oszukuje na minus..
wielik Opublikowano 25 Marca 2019 Autor Opublikowano 25 Marca 2019 (edytowane) Kilka fotek w innej scenerii. Dystanse z przodu zmienione na 10 Edytowane 25 Marca 2019 przez wielik
animaes Opublikowano 27 Marca 2019 Opublikowano 27 Marca 2019 Cześć! Mam dwa szybkie pytania. 1. Dlaczego wymieniałeś termostat? 2. Napisałeś, że koło dwumasowe dawało o sobie znać. Co konkretnie miałeś tutaj na myśli? PS Świetne modyfikacje, tak trzymać
vertus69 Opublikowano 27 Marca 2019 Opublikowano 27 Marca 2019 Jaką folią przyciemniałeś tylne lampy? 3M? Da się ją oderwać bez problemu w razie czego?
wielik Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Opublikowano 27 Marca 2019 2 godziny temu, animaes napisał: Cześć! Mam dwa szybkie pytania. 1. Dlaczego wymieniałeś termostat? 2. Napisałeś, że koło dwumasowe dawało o sobie znać. Co konkretnie miałeś tutaj na myśli? PS Świetne modyfikacje, tak trzymać Termostat wymieniłem ponieważ nawet w ciepłe dni temperatura nie dochodziła do 90 st (przeważnie było to ok 75) . Po wymianie wszytko okej w mrozy ładnie trzyma temperature. Dwumasa objawiała się tym że przyśpieszając na trzecim biegu auto zaczeło "falować" czy drgać. Na biegu jałowym od czasu do czasu postukiwała. 34 minuty temu, vertus69 napisał: Jaką folią przyciemniałeś tylne lampy? 3M? Da się ją oderwać bez problemu w razie czego? Nie mam pojęcia jaka, kupiłem na allegro podobno jakaś niemiecka. Nie zrywałem, sama też nie odchodzi.
Rekomendowane odpowiedzi