Dawid... Opublikowano 1 Stycznia 2019 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Witam gdy u mechanika wpinal laptopa i sprawdzal komputer auta pozniej telefonem prze z blutu sprawdzal dpf. Moje pytanie brzmi co on mial za program w telefonie?
piotrsob1 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Pewny jesteś że używał tylko telefonu z odpowiednim oprogramowaniem, łącząc się z odpowiednim sterownikiem auta przez BT samochodu ? A może jednak podpinał jakieś urządzenie do złącza diagnostycznego auta , które to dopiero po swoim BT łączyło się z telefonem i na dedykowanej aplikacji uruchomionej na telefonie wyświetlało żądane wyniki ???
NMR_Przemo Opublikowano 1 Stycznia 2019 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Z tego co mi wiadomo podpina małe pudełeczko w samochodzie pod gniazdo nie wiem jak jest w twoim ale w moim Audi A4B5 Avant kombi mam gniazdo między fotelami kierowcy/Pasażera kostkę pod pokrywą tylnej popielniczki i to łączy się z kompem samochodu potem z tel. to te pudełko wraz z programem na tel kosztuje ok 350 zł
pila24 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Opublikowano 1 Stycznia 2019 ELM 327,bardziej zabawka niż funkcjonalny sprzęt. Potrafi odczytywać różne parametry silnika,w tym dane z sond i inne dane dotyczące spalin.
piotrsob1 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Posiadam poprzednią wersję tego urządzonka , do podstawowej diagnostyki nadaje się ( bez kodowania i logów ) : https://viaken.pl/pl/interfejs-vscan-md136.html Można jeździć cały czas z podpiętym i w każdej chwili podglądać bloki pomiarowe, odczytywać błędy , kasować błędy . Być może ta nowsza wersja ma większą funkcjonalność
DareQ Opublikowano 5 Stycznia 2019 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Jezeli chcesz cos do grupy VAG to zobacz jeszcze na OBDEleven (w wersji PRO) Przykladowa aukcja: https://allegro.pl/obdeleven-pro-interfejs-diagnostyczny-vag-skaner-i7639846124.html
Pawmichtim Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Jeżeli chodzi tylko i wyłącznie na podgląd DPF to wystarczy zwykła kosta OBD2 na bluetooth, smartfon i program ze sklepu google "VAG DPF free" Sam mam i działa. Edytowane 31 Stycznia 2019 przez Pawmichtim
bolo1500 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Ten modul wystarczy do kontroli dpf na tel? Do obsługi mam VCD potrzeba mi tylko mieć kontrolę żeby wiedzieć kiedy będzie wypalanie dpf. https://allegro.pl/oferta/elm-327-interfejs-obd-ii-2-obd2-bluetooth-cd-vag-7534283182
letallec Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zainstalowalem i sprawdze jutro.
Pawmichtim Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Jeżeli chcecie wiedzieć o stopniu zapełnienia filtra to można ściągnąć program vag dpf, ale wersji płatnej (ok. 20zł.). Jest on bardziej rozbudowany od wersji free. Ale działa dobrze.
Badger Opublikowano 3 Maja 2019 Opublikowano 3 Maja 2019 Ja użytkuje OBDEleven w wersji pro i polecam. Jest bardzo zbliżony do vcds i można kodować. Ma też aplikacje w których można jednym przyciskiem zakodować albo np usunąć inspekcję oleju.
davis693 Opublikowano 6 Maja 2019 Opublikowano 6 Maja 2019 (edytowane) Aby nie spamować nowym tematem tu zapytam, co waszym zdaniem jest przyjemniejsze w użyciu Obd eleven pro czy http://www.e-service.info.pl/VAG012.html Będzie używane do prostych logów błędów silnika/skrzyni, odczytu zapchania dpf'a czy kodowań typu doświetlanie zakrętów czy liczników, ew coś z navi. Auta to A4B8 i Tiguan 2016r. No i fajnie by było aby działało ze starszymi autami, ale wtedy jakieś przejściówki trzeba, tak? Edytowane 6 Maja 2019 przez davis693
davis693 Opublikowano 15 Maja 2019 Opublikowano 15 Maja 2019 Czy ten ObdEleven Pro pozwoli mi na zakodowanie np grzania lusterek? 1
Fidolinio Opublikowano 15 Maja 2019 Opublikowano 15 Maja 2019 Witam. A co powiecie o interfejsie diagnostycznym DELPHI?
M4ssive Opublikowano 23 Lipca 2019 Opublikowano 23 Lipca 2019 Witam. Odswieżę trochę temat. Na naszym forum generalnie mało jest informacji na temat obdeleven. Chciałbym się zapytać, czy ktoś kodował tempomat w a4 b7 za pomocą tego interfejsu ? Nie chce mi przyjąć standardowego kodowania 11463 w engine i dostęp bezpieczeństwa. Wyświetla jakiś błąd 35 na czerwono i komunikat o niepoprawnym loginie. Jest ktoś wstanie mi pomóc ? Z góry dzięki za pomoc.
duzy616 Opublikowano 23 Lipca 2019 Opublikowano 23 Lipca 2019 W dniu 30.04.2019 o 20:35, Pawmichtim napisał: Jeżeli chcecie wiedzieć o stopniu zapełnienia filtra to można ściągnąć program vag dpf, ale wersji płatnej (ok. 20zł.). Jest on bardziej rozbudowany od wersji free. Ale działa dobrze. Gdzie i jaki kupiłeś do tego programu interfejs?
Pawmichtim Opublikowano 24 Lipca 2019 Opublikowano 24 Lipca 2019 Kupiłem na allegro Interfejs iCar2 Vgate Bluetooth
Rekomendowane odpowiedzi