Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

225/55 :blink:

Poza tym, że zakładanie tak szerokiej opony na felgę 16'' mija się z celem i średnica koła będzie za duża, to nie będzie tarło.

Ale będzie straszny balon :cool1:

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 510,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czyli lepiej 205/55...

Opublikowano

Czyli lepiej 205/55...

duzo lepiej

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam takie pytanie. mam Felgi 17' ET42 i obecnie założone opony 225/45/17 i przy podjeżdżaniu pod krawężniki opona zahacza o rant nadkola, czy na takie felgi dało by rade założyć opony np 205/50/17 i czy by to coś pomogło ? Auto jest obniżone ale wiem dokładnie o ile, poprzedni właściciel to robił który mieszka w Niemczach

Kompletnie się na tym nie znam proszę o jakąś poradę

Opublikowano

Mam takie pytanie. mam Felgi 17' ET42 i obecnie założone opony 225/45/17 i przy podjeżdżaniu pod krawężniki opona zahacza o rant nadkola, czy na takie felgi dało by rade założyć opony np 205/50/17 i czy by to coś pomogło ? Auto jest obniżone ale wiem dokładnie o ile, poprzedni właściciel to robił który mieszka w Niemczach

Kompletnie się na tym nie znam proszę o jakąś poradę

Czy wejdzie 205 to zalezy jaka jest szerokosc felgi - max 7.5'' sadze na 205 podejdzie

Opublikowano

Czy wejdzie 205 to zalezy jaka jest szerokosc felgi - max 7.5'' sadze na 205 podejdzie

oznaczenie na feldze mam takie R446 7.5Jx17Hz, ale teraz pytanie czy jak zmienię opony na inne to nie będzie bić o rant nadkoli z przodu ?

Opublikowano

Witam, mam pytanko , planuje zakup felg wzor RS6 ,mają 8.5 cala i et45 ,na oponce 235/35/19 , czy nic nie będzie mi obcierać ?? mam tez drugie ktore maja inne et-35 ale opony 255/35/19 ;/ takze tu pewnie oponki do zmiany , mam takze pytanie jakie najciensze oponki da rade naciagnac /\?? (zawias gwintowany ,i zalezy mi by bylo jak najnizej ,ale zebym nadkoli nie pogubil ;)

Opublikowano

Witam, mam pytanko , planuje zakup felg wzor RS6 ,mają 8.5 cala i et45 ,na oponce 235/35/19 , czy nic nie będzie mi obcierać ?? mam tez drugie ktore maja inne et-35 ale opony 255/35/19 ;/ takze tu pewnie oponki do zmiany , mam takze pytanie jakie najciensze oponki da rade naciagnac /\?? (zawias gwintowany ,i zalezy mi by bylo jak najnizej ,ale zebym nadkoli nie pogubil ;)

wiesz szczerze mówiąc to darowałbym sobie 19" felgi przy 1.6 100KM to po prostu przestanie jechać , no chyba że będzie służyło tylko do lansu lub stało jako demo car na wystawie :decayed:

Do takiego motoru to maks 17" i to już bardzo dużo jak na taką moc - ale to tylko moje skromne zdanie :gwizdanie:

Opublikowano

wiesz szczerze mówiąc to darowałbym sobie 19" felgi przy 1.6 100KM to po prostu przestanie jechać , no chyba że będzie służyło tylko do lansu lub stało jako demo car na wystawie :decayed:

Do takiego motoru to maks 17" i to już bardzo dużo jak na taką moc - ale to tylko moje skromne zdanie :gwizdanie:

Dzieki za rade ,wiem o tym ze nie bedzie jechac ,ale i tak na takiej glebie sie przyzwyczailem ze nie poszaleje :), takze czekam na jakas odpowiedz na moje pytanie ;)(w gre wchodzą także felgi od S8 6 ramienne tylko czy beda duzo gorzej wygladaly od 19 ??

Opublikowano

Koledzy czy na glebie tak -50mm feldze 8x17 et35 i oponie 235/45 będzie wszystko ok??

Opublikowano

da radę, chociaż lepszą oponą była by 225, ja mam 225/40 przy 18x8 gleba -40mm i jest luz :good: , także nawet przy Twoim setupie będzie dobrze :naughty:

Opublikowano

dokladnie, daj wezsza oponke bo moze Ci ocierac o nadkole

Pozdro

Opublikowano

Witam, na aleagro są na sprzedaż takie felgi:

http://www.allegro.pl/item868914592_audi_felgi_z_oponami_17_oryginalne_okazja.html

jak pisze sprzedający, szerokość 8,5 J, ET 56, opony 225/45 R17. Jak sądzicie, co by było gdyby takie coś założyć do nieobniżanego auta? Trochę duże to ET i felga szeroka, nie będzie obcierać o błotnik przy jeździe prosto ani o nadkole przy skręcaniu?

Opublikowano

Do tych felg z ET 56 to dystanse by były konieczne :good: Bez będzie obcierało.

Opublikowano

dystansik od 10-20 mm i będzię elegancko :wink4:

Opublikowano

Panowie jakie jest ET max-min. felg w A6???

Potrzebuję odp.[br]Dopisany: 30 Grudzień 2009, 19:26_________________________________________________

Panowie jakie jest ET max-min. felg w A6 99'???

Potrzebuję odp.

Potrzebuję odp. dziś plissss[br]Dopisany: 30 Grudzień 2009, 20:17_________________________________________________Dla potomnych którzy mają lub będą mieli A6

ET 38-45 max.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Posiadam oryginalne felgi 7 J, 15 cali ET 39

Mam możliwość kupienia felg w dobrej cenie i chce 16 nie większe bo drogi mam trochę dziurawe...Tylko zastanawiam sie jaka szerokość kupić i jakie ET oponki chce założyć 205 albo 215 jakie polecacie ET i szerokość?? zależy mi na tym zęby nie były węziej niż te co mam założone a nawet ciut szerzej tylko żebym nie mail kłopotów z obcieraniem itd taka rozsądna szerokość..

Opublikowano

kup felgi 7,5x16" z ET miedzy 35-38 i bedzie idealnie

Opublikowano

Witam. Planuje zakup felg R17 do B6 sedan na normalnym zawiasie. Wolałbym też założyć do nich opony 215/45 niż 225/45. Śmiga ktoś na takich? Jakie muszą być pozostałe parametry felgi?

Opublikowano

Dudek takie: 7,5x17" badz 8x17" z ET 35