Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SrEbRnA sTrZaŁa Audi A4 B7 1.8T Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Adam87 napisał:

Sam mam RNSE  LED i też jestem mega zadowolony, a jeszcze po zmontowaniu BOSE... :peace:

RNS-E LED pokazuje poziom głośności?

Opublikowano
53 minuty temu, the_naturat_com napisał:

RNS-E LED pokazuje poziom głośności?

Niestety nie... a szkoda. 

Chyba, że jest opcja żeby odblokować:eusathink:

Opublikowano

@Adam87 dla mnie ten temat to jakaś porażka. Pierwszy raz spotykam się z samochodem, w którym nie wiadomo jaki jest poziom głośności multimediów. Na co dzień poruszam się służbowym Citroenem Jumpy. Biedowóz, ale radyjko i multimedia jak w pojazdach premium. Coraz bardziej drażni mnie, jak wsiadam potem do swojego  A4 B7 i obsługuję to wiejskie RNS-E. W czasach swojej świetności to nie był produkt premium. Wiele aut miało dużo lepsze rozwiązania fabryczne..

Myślałem o zmianie na RNS-E LED, ale ... to tak naprawdę to samo co mi nie pasuje w RNS-E..

Muszę gdzieś dorwać kogoś z androidem i przekonać się na własne uszy jak bardzo traci się na dźwięku..

Opublikowano
  • Autor

Panowie kupiłem kabelem Hex-Can z procesorem Atmega 162 polecił mi go kiedyś @kamil-vag jednak jak pisze do niego to coś nie odpisuje.

Mam pytanie do osób ktore siedzą w temacie i maja duże pojęcie, macie jakieś linki do pobrania interfejsu PL ? Sprawdzonego? Bo to co chińczyk daje na płytce jakos mam obawę zainstalować 

Opublikowano

Taki interfejs powinien działać z ori softem, trzeba tylko odpalać go loaderem po wcześniejszym wgraniu softu... 

Do wczoraj miałem pełną skrzynkę więc nikt nie mógł do mnie pisać, a niestety nie mam powiadomień o pełnej skrzynce... 

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, kamil-vag napisał:

Taki interfejs powinien działać z ori softem, trzeba tylko odpalać go loaderem po wcześniejszym wgraniu softu... 

Do wczoraj miałem pełną skrzynkę więc nikt nie mógł do mnie pisać, a niestety nie mam powiadomień o pełnej skrzynce... 

@kamil-vag w takim razie dobrze ze napisałem i cie oznaczyłem dzięki za odpowiedź, nie chcialbym zepsuć tego kabelka czy mógłbyś mi poświęcić kiedyś chwile jak znajdziesz czas ? Ewentualnie pogadac i pomóc to zrobić bardzo byłbym wdzięczny 

Opublikowano
  • Autor

@kamil-vag dzięki za pomoc jak jeszcze będę miał czymś problem to będę pisał :grin:

Ale co do samego samochodu to przez tą całą sytuację na świecie mam trochę czasu wiec postanowiłem kupić odkuracz piorący trochę mebli i dywanów w domu było ale co tam będę gadal glownie mi na B7 zależało :grin: i chodź miałem naprawdę czysto to odkurzacz robi cuda i cały brud który siedział gdzieś w środku jest już na zewnątrz, pralem 3 razy aż do momentu gdy leciała juz tylko czysta woda. Oczywiście wypralem wszystkie dywaniki, bagażnik, całą podłogę, fotele, zagłówki i teraz to aż milo się wsiada bo pachnie nowością :banan:

20200429_180240.jpg

20200429_182629.jpg

20200429_195851.jpg

Chodź przyznam ze u mnie wizualnie było bardzo czysto w przeciwieństwie do b6tki mojej Pani która fotele miała już w plamy 

20200501_152953.jpg

A tak wyglądają po praniu, chodź musze przyznać że czasochłonna i bardzo męcząca praca to efekt wynagradza 

20200501_183809.jpg

20200501_183816.jpg

Taka woda była

20200501_163500.jpg

Edytowane przez matix608

Opublikowano
  • Autor

Chłopaki teraz jeszcze musze się poradzić. Jestem ze Śląska najbliżej mam do Częstochowy. Chce w końcu podnieść moc ale w miarę rozsądnie do 200 km, planuje wrzucić wtryski z BEXa, wyciąć kata wsadzić DP i oczywiście mapka. Z tym ze w moich okolicach najbliżej jest Jura Tuning jednak słyszałem nawet od moich znajomych ze są bardzo nie zadowoleni wgrywają gotowe mapki, nie stroją pod dany egzemplarz i tutaj mam problem czy ktoś z was zna bądź może polecić jakąś osobę która mogła by mi wgrac mapki i bardzo dobrze wystroić auto ? Wiem ze niektórzy nawet u siebie to robią ale nie wiem czy jest ktoś z moich okolic powiedzmy ze do tych 100 km to bym jeszcze podjechał. Będę wdzięczny za jakąś fachową pomoc :decayed:

Opublikowano
22 minuty temu, matix608 napisał:

Chłopaki teraz jeszcze musze się poradzić. Jestem ze Śląska najbliżej mam do Częstochowy. Chce w końcu podnieść moc ale w miarę rozsądnie do 200 km, planuje wrzucić wtryski z BEXa, wyciąć kata wsadzić DP i oczywiście mapka. Z tym ze w moich okolicach najbliżej jest Jura Tuning jednak słyszałem nawet od moich znajomych ze są bardzo nie zadowoleni wgrywają gotowe mapki, nie stroją pod dany egzemplarz i tutaj mam problem czy ktoś z was zna bądź może polecić jakąś osobę która mogła by mi wgrac mapki i bardzo dobrze wystroić auto ? Wiem ze niektórzy nawet u siebie to robią ale nie wiem czy jest ktoś z moich okolic powiedzmy ze do tych 100 km to bym jeszcze podjechał. Będę wdzięczny za jakąś fachową pomoc :decayed:

26907269_1834363839968100_91136797445687
M.FACEBOOK.COM

DIGITUN, Czechowice-Dziedzice. 8987 osób lubi to · 26 osób mówi...

Opublikowano
  • Autor

Działo się trochę :grin:

Weekend był ładny więc w końcu zamontowałem kamere cofania :banan:

Wielkie podziękowania dla @woszu za moduł 

sam montaz zajął mi prawie cały dzień wszystko dlatego ze chciałem wszystko ładnie pochować aby nigdzie mi kable nie wisiały.

Juz z początku byłem sceptycznie nastawiony bo większość osób na forum pisało że mają duży problem ze ściągnięciem tapicerki i plastikow z klapy u mnie poszło bardzo szybko w 15 minut było już wszystko rozebrane :decayed:

20200509_160338.jpg

Najgorsze podczas montażu było przeciągnięcie kabelka chinch od kamerki przez gume idącą od klapy bagaznika zeszło mi na tym chyba z 2 godziny...

20200510_202925.jpg

Ale w końcu się udało 

20200509_160226.jpg

Jak juz kabelek miałem w tym miejscu, to wszystkie kable sobie ładnie ukryłem w prawym boczku klapy, udało mi się też idealnie trafić z kamerka bo śruby pasowały idealnie, jedynie co musiałem zrobić to przerwiercic plastikowy otwor w blendzie żeby mi tam chinch od kamery przeszedl

Dokładnie w tym miejscu

20200510_204815.jpg

5 minut i kamerka juz siedziała w blendzie

20200510_192927.jpg

Kabel miałem przeciągnięty przez gume więc zostało mi tylko pociągnąć jeszcze kabelem od światła wstecznego więc podlaczylem kabelek i również pociągnąłem go słupkiem D do sufitu aby oba kable puścic w boczkach po prawej stronie podsufitki

20200510_203031.jpg

Tędy lecą kabelki B)

20200510_104935.jpg

20200510_104939.jpg

20200510_104941.jpg

20200510_104948.jpg

Potem wiadomo puściłem je pod schowkiem wszystko ładnie podłączone do modułu 

Tak to wygląda z tyłu (brudne jest ale nie było kiedy umyć :facepalm:)

20200510_203147.jpg

Tutaj filmik jak wszystko działa 

Opublikowano

Gratulacje za udane przepychanie:)

Opublikowano

No bajerka mod:oklasky:

Jeszcze jak samemu zrobiony to już dumnie jest:thumbup:

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Adam87 napisał:

No bajerka mod:oklasky:

Jeszcze jak samemu zrobiony to już dumnie jest:thumbup:

Dokładnie mod zrobiony samemu cieszy najbardziej :grin:

Opublikowano

Dobra robota ?

Kamerka cofania to ori audi z blenda? 

Czy z alledrogo zespolona z klamka bagażnika? 

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, rafiki5 napisał:

Dobra robota ?

Kamerka cofania to ori audi z blenda? 

Czy z alledrogo zespolona z klamka bagażnika? 

Kamerka z allegro razem z klamką i przyznam że jestem zadowolony także mogę polecić

Opublikowano
Godzinę temu, matix608 napisał:

Kamerka z allegro razem z klamką i przyznam że jestem zadowolony także mogę polecić

Podeślesz linka dla porównania? Moja też była zintegrowana z klamka z allegro i z niewiadomych przyczyn po 7 miesiącach siadła. Szukam alternatywy do poprzedniej ?

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, rafiki5 napisał:

Podeślesz linka dla porównania? Moja też była zintegrowana z klamka z allegro i z niewiadomych przyczyn po 7 miesiącach siadła. Szukam alternatywy do poprzedniej ?

Napisałem na priv

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Też kiedyś myślałem o kamerce, ale mam zwykły RNS-E, a wersja LED w cenie jak ze złota.. :)

Opublikowano

Dobra robota , będziesz zadowolony z tego moda , ps co masz za ściągacze do tapicerki , fajne takie masywne i pro jak to mówi mój młody :)

Opublikowano
  • Autor
W dniu 24.05.2020 o 13:48, the_naturat_com napisał:

Też kiedyś myślałem o kamerce, ale mam zwykły RNS-E, a wersja LED w cenie jak ze złota.. :)

Do zwykłego bez problemu podłączysz kamerke :grin:

13 godzin temu, karol1981 napisał:

Dobra robota , będziesz zadowolony z tego moda , ps co masz za ściągacze do tapicerki , fajne takie masywne i pro jak to mówi mój młody :)

Juz jestem a najbardziej moja Pani także jest pozytywnie, duzo wydatków mam w tym roku ale może uda się jeszczs ogarnąć większą moc i przyciemnić szyby i myślę że idziemy w dobrym kierunku 

Co do ścigaczy to trzymaj link 

https://allegro.pl/oferta/sciagacze-lyzki-do-tapicerki-sciagacz-spinek-yato-7801604016?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&csi=f93cdaac-62ec-49ef-af20-09fbee7d5cac