Sebastian98 Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 (edytowane) Witam. Nazywam sie sebastian. Mam problem z moja nowo zakupiona s4 b8. Auto stracilo moc. Nie zalancza turbiny. Gdy odepne przeplywke auto idzie. Ale gdy ja przypne jest z powrotem ten sam problem. Przeplywke kupilem nowa podlonczylem i dalej ten sam problem. Z poczadku tez myslalem ze moze przepustnica. Odpielem ja i auto jedzie normalnie. Kupilem nowa podpielem i dalej brak mocy. Dodatkowo wymieniany byl egr i czyszczony dpf przez elektryka. Mial ktos taki problem moze ? Edytowane 19 Lutego 2019 przez Sebastian98
golfagn Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 (edytowane) już 22 minuty temu, Sebastian98 napisał: Witam. Nazywam sie sebastian. Mam problem z moja nowo zakupiona s4 b8. Auto stracilo moc. Nie zalancza turbiny. Gdy odepne przeplywke auto idzie. Ale gdy ja przypne jest z powrotem ten sam problem. Przeplywke kupilem nowa podlonczylem i dalej ten sam problem. Z poczadku tez myslalem ze moze przepustnica. Odpielem ja i auto jedzie normalnie. Kupilem nowa podpielem i dalej brak mocy. Dodatkowo wymieniany byl egr i czyszczony dpf przez elektryka. Mial ktos taki problem moze ? Od kiedy do S4 wstawiali 2.0TDI? Może łaskawie chociaż błędy podasz? Bo ze szklanej kuli już nie czytamy tutaj. Edytowane 19 Lutego 2019 przez golfagn
Sebastian98 Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Opublikowano 19 Lutego 2019 A4 b8 2.0 tdi problemy takie jak wyzej opisalem . w komputerze wyskakuje tylko blad jak odloncze przeplywke lub przepustnice gdy podlonczy i skasuje bledy to nie wyskakuja zadne. A auto nie ma mocy
gruzin519 Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 Kolega miał na myśli skany z vcdsa a nie jakieś chaotyczne opisanie problemu. Wrzuć screeny wtedy można coś więcej powiedzieć.
Lukasz_N Opublikowano 25 Lutego 2019 Opublikowano 25 Lutego 2019 (edytowane) W dniu 19.02.2019 o 23:45, Sebastian98 napisał: w komputerze wyskakuje tylko blad jak odloncze przeplywke lub przepustnice gdy podlonczy i skasuje bledy to nie wyskakuja zadne. Może spróbuj najpierw odłączyć i podłączyć, bo piszesz, że tylko odpiełeś i podpiełeś. W S4 2.0 TDI to częsta przypadłość..? https://sjp.pwn.pl Ludzie, aż żal czytać takie posty. Edytowane 25 Lutego 2019 przez Lukasz_N
Sebastian98 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Witam. Chciałbym kontynuować tego posta. A mianowicie blad w ktorym nie mialem mocy polegal na ty iz mialem zepsuty miechanicznie mechanizm od klap. Natomiast po ponad miesiacu blad wrócił. Ale zato inny. Ciagle zapala mi sie wypalanie dpf a raczej nigdy sie nie konczy. Wyciagalem dpf,plukalem zalozylem ponownie i problem nie zniknął. Dodam ze w bledach mam blad p0606
RALF76 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, Sebastian98 napisał: Ciagle zapala mi sie wypalanie dpf a raczej nigdy sie nie konczy nie ma takiej kontrolki która mówi że jest wypalanie... co dokładnie Ci się świeci? jeśli symbol dpf to znaczy że jest zapchany a nie że się wypala...
Sebastian98 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2019 No wlasnie kontrolki zadne sie nie pala . ale mam podniesione obroty silnika do tysiaca i kopci bardzo zapach ropy jest z tlumika ... Mozliwe ze to przez blad p06060 ? Warjuje cos w komputerze
Rekomendowane odpowiedzi