TomOskroba Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Witam. Pacjent a4 b6 18.T BEX 190 KM ostatnio miałem objawy utracenia mocy w trasie. po zgaszeniu i odpaleniu auta problem zniknął. po podpięciu Kabla wypadł błąd limit ciśnienia doładowania jawy wskazują na zawór n75 do którego jest fajny dostęp i chciałbym zbadać czy faktycznie jest już do wymiany. Pytanie jak go wymontuję. to jak go sprawdzić ? może wymienić profilaktycznie ? na allegro po 50 zł chodzą. Poniżej wrzucam logi na pb dynamiczne i statyczne oraz dynamiczne na LPG. Proszę o podpowiedź. pozdrawiam. Statyczne PB: https://naforum.zapodaj.net/fa39f8a6eeeb.png.html https://naforum.zapodaj.net/4fdb6cbfb767.png.html Dynamiczne PB: https://naforum.zapodaj.net/a902f8adf4f3.png.html https://naforum.zapodaj.net/bd3adf95f7d5.png.html https://naforum.zapodaj.net/e24c4d9b875d.png.html Dynamiczne LPG: https://naforum.zapodaj.net/6cfa1d8af2bd.png.html
Łukasz13 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Wstaw logi w normalnej formie a nie screeny z wykresami, bedzie łatwiej.
TomOskroba Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2019 ok przerzucę to. a co z zaworkiem ?
przem8 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Godzinę temu, TomOskroba napisał: na allegro po 50 zł chodzą Ori około 230-250zł i lepiej innych nie montuj. Jak zdemontujesz n75 to ma puszczać przez dwa króćce i przez wszystkie po podaniu napięcia. Jak jest zasyfiony to możesz go przeczyścić wd40. Zaworek zawsze możesz zwrócić (bezpłatne odstąpienie od umowy przez 2 tygodnie) jak się okaże, że to nie to i jeszcze przesyłka zwrotna za free jeśli wybierzesz opcję z paczkomatem Korzystałem już kilka razy z tego zamawiając ze sklepów aso na alledrogo i nie ma problemów
TomOskroba Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zaworek za 65zl jutro odbieram. Wymontuje i sprawdzę. Generalnie dzisiaj wywalilo błąd czujnika położenia wału. Auto jeździ przyspiesza, trzyma swoje 190 km. No ale zaczne od tego n75. Napisze jak po tym swapie
bartez90 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 8 godzin temu, TomOskroba napisał: Zaworek za 65zl jutro odbieram. Gratulacje
cysiek18 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 8 minut temu, bartez90 napisał: Gratulacje No co, może duże zniżki w ASO Jakieś 80% 1
TomOskroba Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2019 4 godziny temu, bartez90 napisał: Gratulacje jesteś bezmózgiem czy tylko się zgrywasz ? kupiłem wyłącznie w celu sprawdzenia tak jak pisał kolega przem8. biegasz po tematach i docinasz swoją wyrafinowaną ironią ? TO JA CI GRATULUJĘ.
TomOskroba Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2019 4 godziny temu, cysiek18 napisał: No co, może duże zniżki w ASO Jakieś 80% hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehhehe brawo za żarcik roku koleżko :) prośba, jeżeli nie macie nic do powiedzenia to po prostu się nie wypowiadajcie. przynajmniej w moich tematach.
bartez90 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 6 minut temu, TomOskroba napisał: jesteś bezmózgiem czy tylko się zgrywasz ? kupiłem wyłącznie w celu sprawdzenia tak jak pisał kolega przem8. biegasz po tematach i docinasz swoją wyrafinowaną ironią ? TO JA CI GRATULUJĘ. Koleżko może ty jesteś bezmózgiem? Czy cebula się z ciebie wylewa? Co chcesz niby sprawdzić tym chińskim zaworkiem za 65 zł jak na 99% i tak nie będzie działał poprawnie? Jeden niesprawny chcesz wymieniać na inny niesprawny? Na przyszłość trochę grzeczniej, w stosunku do osób u których szukasz pomocy i które mają większą wiedzę od ciebie.
TomOskroba Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2019 24 minuty temu, bartez90 napisał: Koleżko może ty jesteś bezmózgiem? Czy cebula się z ciebie wylewa? Co chcesz niby sprawdzić tym chińskim zaworkiem za 65 zł jak na 99% i tak nie będzie działał poprawnie? Jeden niesprawny chcesz wymieniać na inny niesprawny? Na przyszłość trochę grzeczniej, w stosunku do osób u których szukasz pomocy i które mają większą wiedzę od ciebie. ale Ty mi wcale nie nei udzieliłeś człowieku żadnej pomocy, po prostu skwitowałeś jednym słowem cały temat. to jest pomoc ? tak jak pisałem, nie odzywaj się jak masz gadać takie rzeczy. zaworek na pewno nie jest chińczykiem. nie jest najwyższej klasy ale też nie jest jakimś śmietnikiem. docelowo kosztuje lekko ponad 100zł. ori z aso to to nie jest ale na podmianę w sam raz. Grzeczniej to się będę odzywać jak ktoś na to zasłuży. Ty pokazałeś znawco jak bardzo wylewny jesteś. traktujesz wypowiedzi jak gadu-gadu.
bartez90 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) 5 minut temu, TomOskroba napisał: ale Ty mi wcale nie nei udzieliłeś człowieku żadnej pomocy, po prostu skwitowałeś jednym słowem cały temat. to jest pomoc ? tak jak pisałem, nie odzywaj się jak masz gadać takie rzeczy. zaworek na pewno nie jest chińczykiem. nie jest najwyższej klasy ale też nie jest jakimś śmietnikiem. docelowo kosztuje lekko ponad 100zł. ori z aso to to nie jest ale na podmianę w sam raz. Grzeczniej to się będę odzywać jak ktoś na to zasłuży. Ty pokazałeś znawco jak bardzo wylewny jesteś. traktujesz wypowiedzi jak gadu-gadu. Szkoda komentować pajacu poziom twoich wypowiedzi. Tak, na podmianę w sam raz. tylko weź pod uwagę, że inne niż ori nie działają poprawnie. Więc pytam jeszcze raz: co chcesz podmieniać i sprawdzać zaworkiem, który nie będzie działał poprawnie? Ale przecież o tym wiesz bo pozjadałeś wszystkie rozumy. Przem8 też napisał, że innych niż ori nie montuj, ale ty masz w d*pie rady i wiesz najlepiej. Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez bartez90
TomOskroba Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2019 1 minutę temu, bartez90 napisał: Szkoda komentować pajacu poziom twoich wypowiedzi. Tak, na podmianę w sam raz. tylko weź pod uwagę, że inne niż ori nie działają poprawnie. Ale przecież o tym wiesz bo pozjadałeś wszystkie rozumy. Przem8 też napisał, że innych niż ori nie montuj, ale ty masz w d*pie rady i wiesz najlepiej. Bez Wyzwisk tak jak pisałem wcześniej. nie masz nic do powiedzenia to nie komentuj.
bartez90 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Napisałem co miałem do powiedzenia: poprawnie działającym n75 jest ori, tak samo jak tylko ori dv, czy ori przepływka działa poprawnie, a wszystkie zamienniki można sobie...., także powodzenia życzę w sprawdzaniu. Tyle mam i miałem do powiedzenia w tym temacie.
OlekS Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Tak od siebie tylko powiem, że faktycznie najlepsze części będą oryginalne z ASO, niema co gadać. Tak jak koledzy wyżej pisali że takie elementy jak N75, DV, Przepływka muszą być tylko ASO to się zgodzę. Akurat kiedyś o tym nie wiedziałem i przy pierwszych objawach złego sterowania turbiną kupiłem za 120zl N75 firmy EATON i z zeszlifowanymi napisami audi VW, już chodzi ponad rok jak należy. To tylko mój przypadek
TomOskroba Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2019 20 minut temu, OlekS napisał: Tak od siebie tylko powiem, że faktycznie najlepsze części będą oryginalne z ASO, niema co gadać. Tak jak koledzy wyżej pisali że takie elementy jak N75, DV, Przepływka muszą być tylko ASO to się zgodzę. Akurat kiedyś o tym nie wiedziałem i przy pierwszych objawach złego sterowania turbiną kupiłem za 120zl N75 firmy EATON i z zeszlifowanymi napisami audi VW, już chodzi ponad rok jak należy. To tylko mój przypadek zgadza się. auto będzie u mnie na lata. nie zamierzam się z nim rozstawać i jeżeli okaże się, że to wina zaworu. kupie ori ASO. chcę podmienić ponieważ nie mam drugiego auta, stary ori zaworek chcę przeczyścić i zobaczyć czy to coś da. w międzyczasie gorszy zamiennik jak będzie sobie pracował tak będzie ale samochód będę miał do jazy na 1-2 dni dopóki nie ogarnę tematu. A dlaczego nie zamówię na sprawdzian od razu ori ? bo miałem za darmo od ręki ten. więc nie wiem po co te komentarze tego typu. zawsze kupuje dla auta możliwie najlepsze części. jak nie mam akurat kasy to wolę poczekać trochę, ale kupić dobre graty.
TomOskroba Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2019 zawór N75 podmieniony na ten za 280 zł z ASO i jak ręką odjął. wszystko sprawne teraz
TomOskroba Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2019 W dniu 10.04.2019 o 14:57, grubcio1980 napisał: A jednak ? Finalnie miał być ori. Z szajsem chodziko tylko o sprawdzenie
Rekomendowane odpowiedzi