Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B8 Avant 2015...Biała perła.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
43 minuty temu, karolek_ust napisał:

Przód kolego 

Tarcza : 8K0 615 301  314mmx25mm

klocek :  8K0 698 151 F

Tył :

Tarcza :  8K0 615 601 B 300mmx12mm    

Klocek :  8K0 698 451 A

co do klocków to Jurid White są też mniej pylące , ty masz klocki z czujnikiem i takie kup czujnik zintegrowany jest w jednym klocku z lewej strony tylko 

Dziękuję za informację....

Opublikowano

Spoko 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W minioną niedzielę auto dobrze umyte,pianownica Marolex 3000,piana shiny garage,szampon megsa gold glas,osuszanie mikrofibrami,na oponki i plastiki zewnętrzne poszedł Koch Chenie nano magic,a na lakier Qd Sonax....bo wosk dobrze siedzi od soft 99.

IMG_20200712_204009.jpg

A w nocy był wyjazd do Zakopanego ....:tongue4:

Więc bawimy się w Zakopanem....

Edytowane przez adamd69

Opublikowano

Do kiedy będziesz w Zakopanem ? :wink:

Opublikowano
  • Autor
22 godziny temu, Michu1996 napisał:

Do kiedy będziesz w Zakopanem ? :wink:

Jutro wracam w kujawsko-pomorskie.....:kox:

Opublikowano
  • Autor

Taka sytuacja..... bez szaleństw

IMG_20200723_190822.jpg

Edytowane przez adamd69

Opublikowano

ile taki zestaw

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, barca8585 napisał:

ile taki zestaw

Ze strony motostacja.com 

743 za pobraniem.

Opublikowano

ok dzięki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Apteczka z kosmetykami się lekko doposażyła...:rolleyes: wraz z farbą Foliatec do zacisków.

IMG_20200805_170004.jpg

Opublikowano
13 godzin temu, adamd69 napisał:

Apteczka z kosmetykami się lekko doposażyła...:rolleyes: wraz z farbą Foliatec do zacisków.

IMG_20200805_170004.jpg

Kurde sporo tego masz. Oby ci zostało trochę czasu najeżdżenie? Też sobie zamówiłem niewidzialną wycieraczkę tylko że z Shiny Garage,zobaczymy jak się sprawdzi.Jeszcze wcześniej nie stosowałem takiego produktu.

Edytowane przez tommy24

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, tommy24 napisał:

Kurde sporo tego masz. Oby ci zostało trochę czasu najeżdżenie? Też sobie zamówiłem niewidzialną wycieraczkę tylko że z Shiny Garage,zobaczymy jak się sprawdzi.Jeszcze wcześniej nie stosowałem takiego produktu.

No to co widać to jest domówione a reszta zalega w garażu :wink:....w sumie jest tego trochę więcej :thumbup1:

Opublikowano
16 minut temu, adamd69 napisał:

No to co widać to jest domówione a reszta zalega w garażu :wink:....w sumie jest tego trochę więcej :thumbup1:

?? no to grubo 

Opublikowano
  • Autor
20 minut temu, tommy24 napisał:

?? no to grubo 

Do mycia tylko aktywna piana,roton na felgi.Szampon od megsa i potem tylko suszenie.

Wosk fajnie leży,ewentualnie qd można po myciu zapodać to odświeży powłokę lakierniczą.....

Na plastiki i opony mam kilka rodzaji preparatów to używam w zależności od potrzeby....

Opublikowano
3 godziny temu, adamd69 napisał:

Do mycia tylko aktywna piana,roton na felgi.Szampon od megsa i potem tylko suszenie.

Wosk fajnie leży,ewentualnie qd można po myciu zapodać to odświeży powłokę lakierniczą.....

Na plastiki i opony mam kilka rodzaji preparatów to używam w zależności od potrzeby....

Ja zrobiłem ostatnio korektę lakieru i nałożyłem wosk maszynowo (wszystko Menzerna) teraz jedynie mycie na myjni bezdotykowej. Efekt można zobaczyć u mnie w temacie,może niedługo uda się zrobić jakąś sesję to coś dorzucę. 

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, tommy24 napisał:

Ja zrobiłem ostatnio korektę lakieru i nałożyłem wosk maszynowo (wszystko Menzerna) teraz jedynie mycie na myjni bezdotykowej. Efekt można zobaczyć u mnie w temacie,może niedługo uda się zrobić jakąś sesję to coś dorzucę. 

Też sam zajmuje się korektami lakieru,może nie zawodowo ale kilka aut już zrobiłem....ostatnio nawet na urlopie w Pl robiłem Peugeota 308 kombi z 2014r  

Sobie też raz przejechałem pastą finish 3800 i też wszystkie pasty mam Menzerny,fajnie się nimi pracuje....

Dzisiaj umyłem auto,osuszyłem i gitara.

IMG_20200806_202906.jpg

Na Twoim kolorze fajnie widać korektę pewnie i inne dopieszczenia :thumbup1:

Edytowane przez adamd69
Dodanie zdjęcia.

Opublikowano
W dniu 5.08.2020 o 19:30, adamd69 napisał:

IMG_20200805_170004.jpg

Dobrze wyposażona kosmetyczka :evil2: Można brać się za detailling :kox:

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Michu1996 napisał:

Dobrze wyposażona kosmetyczka :evil2: Można brać się za detailling :kox:

U mniew sumie na bierząco z czystością....wiadomo najpotrzebniejsze rzeczy muszą być.Sobotnie poranki z reguły spędzam na grzebaniu przy aucie,a to w środku przetrzeć a to umyć itd. Zawsze coś się znajdzie,w najbliższym czasie komora silnika dostanie odświeżenia,myjka parowa i chemia,potem dressing i będzie bajka....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Panowie,mam pytanie czy idzie wyregulować wysokość położenia klapy bagażnika,by zgrywała się z dachem...?

Wiem że szczelinę tak....ja mam około 6mm a powinno chyba być 4mm to wiem od jednego kolegi....ale czy wysokość???

Zdjęcie słabe ale widać różnicę....

IMG_20200622_115805.jpg

Opublikowano

może być problem bo raczej nie ma góra dół a nic nie podłożysz . Możesz lekko otworzyć klapęi siłą wypchanąć ja w góre przez to nagniesz razem zawias z mocowaniem