adamd69 Opublikowano 7 Lipca 2020 Autor Opublikowano 7 Lipca 2020 43 minuty temu, karolek_ust napisał: Przód kolego Tarcza : 8K0 615 301 314mmx25mm klocek : 8K0 698 151 F Tył : Tarcza : 8K0 615 601 B 300mmx12mm Klocek : 8K0 698 451 A co do klocków to Jurid White są też mniej pylące , ty masz klocki z czujnikiem i takie kup czujnik zintegrowany jest w jednym klocku z lewej strony tylko Dziękuję za informację....
adamd69 Opublikowano 15 Lipca 2020 Autor Opublikowano 15 Lipca 2020 (edytowane) W minioną niedzielę auto dobrze umyte,pianownica Marolex 3000,piana shiny garage,szampon megsa gold glas,osuszanie mikrofibrami,na oponki i plastiki zewnętrzne poszedł Koch Chenie nano magic,a na lakier Qd Sonax....bo wosk dobrze siedzi od soft 99. A w nocy był wyjazd do Zakopanego .... Więc bawimy się w Zakopanem.... Edytowane 15 Lipca 2020 przez adamd69
adamd69 Opublikowano 16 Lipca 2020 Autor Opublikowano 16 Lipca 2020 22 godziny temu, Michu1996 napisał: Do kiedy będziesz w Zakopanem ? Jutro wracam w kujawsko-pomorskie.....
adamd69 Opublikowano 23 Lipca 2020 Autor Opublikowano 23 Lipca 2020 (edytowane) Taka sytuacja..... bez szaleństw Edytowane 23 Lipca 2020 przez adamd69
adamd69 Opublikowano 23 Lipca 2020 Autor Opublikowano 23 Lipca 2020 Godzinę temu, barca8585 napisał: ile taki zestaw Ze strony motostacja.com 743 za pobraniem.
adamd69 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Apteczka z kosmetykami się lekko doposażyła... wraz z farbą Foliatec do zacisków.
tommy24 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) 13 godzin temu, adamd69 napisał: Apteczka z kosmetykami się lekko doposażyła... wraz z farbą Foliatec do zacisków. Kurde sporo tego masz. Oby ci zostało trochę czasu najeżdżenie? Też sobie zamówiłem niewidzialną wycieraczkę tylko że z Shiny Garage,zobaczymy jak się sprawdzi.Jeszcze wcześniej nie stosowałem takiego produktu. Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez tommy24
adamd69 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2020 2 godziny temu, tommy24 napisał: Kurde sporo tego masz. Oby ci zostało trochę czasu najeżdżenie? Też sobie zamówiłem niewidzialną wycieraczkę tylko że z Shiny Garage,zobaczymy jak się sprawdzi.Jeszcze wcześniej nie stosowałem takiego produktu. No to co widać to jest domówione a reszta zalega w garażu ....w sumie jest tego trochę więcej
tommy24 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 16 minut temu, adamd69 napisał: No to co widać to jest domówione a reszta zalega w garażu ....w sumie jest tego trochę więcej ?? no to grubo
adamd69 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2020 20 minut temu, tommy24 napisał: ?? no to grubo Do mycia tylko aktywna piana,roton na felgi.Szampon od megsa i potem tylko suszenie. Wosk fajnie leży,ewentualnie qd można po myciu zapodać to odświeży powłokę lakierniczą..... Na plastiki i opony mam kilka rodzaji preparatów to używam w zależności od potrzeby....
tommy24 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 3 godziny temu, adamd69 napisał: Do mycia tylko aktywna piana,roton na felgi.Szampon od megsa i potem tylko suszenie. Wosk fajnie leży,ewentualnie qd można po myciu zapodać to odświeży powłokę lakierniczą..... Na plastiki i opony mam kilka rodzaji preparatów to używam w zależności od potrzeby.... Ja zrobiłem ostatnio korektę lakieru i nałożyłem wosk maszynowo (wszystko Menzerna) teraz jedynie mycie na myjni bezdotykowej. Efekt można zobaczyć u mnie w temacie,może niedługo uda się zrobić jakąś sesję to coś dorzucę.
adamd69 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) 5 godzin temu, tommy24 napisał: Ja zrobiłem ostatnio korektę lakieru i nałożyłem wosk maszynowo (wszystko Menzerna) teraz jedynie mycie na myjni bezdotykowej. Efekt można zobaczyć u mnie w temacie,może niedługo uda się zrobić jakąś sesję to coś dorzucę. Też sam zajmuje się korektami lakieru,może nie zawodowo ale kilka aut już zrobiłem....ostatnio nawet na urlopie w Pl robiłem Peugeota 308 kombi z 2014r Sobie też raz przejechałem pastą finish 3800 i też wszystkie pasty mam Menzerny,fajnie się nimi pracuje.... Dzisiaj umyłem auto,osuszyłem i gitara. Na Twoim kolorze fajnie widać korektę pewnie i inne dopieszczenia Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez adamd69 Dodanie zdjęcia.
Michu1996 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 W dniu 5.08.2020 o 19:30, adamd69 napisał: Apteczka z kosmetykami się lekko doposażyła... wraz z farbą Foliatec do zacisków. Dobrze wyposażona kosmetyczka Można brać się za detailling
adamd69 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2020 2 godziny temu, Michu1996 napisał: Dobrze wyposażona kosmetyczka Można brać się za detailling U mniew sumie na bierząco z czystością....wiadomo najpotrzebniejsze rzeczy muszą być.Sobotnie poranki z reguły spędzam na grzebaniu przy aucie,a to w środku przetrzeć a to umyć itd. Zawsze coś się znajdzie,w najbliższym czasie komora silnika dostanie odświeżenia,myjka parowa i chemia,potem dressing i będzie bajka.... 1
adamd69 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Panowie,mam pytanie czy idzie wyregulować wysokość położenia klapy bagażnika,by zgrywała się z dachem...? Wiem że szczelinę tak....ja mam około 6mm a powinno chyba być 4mm to wiem od jednego kolegi....ale czy wysokość??? Zdjęcie słabe ale widać różnicę....
karolek_ust Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 może być problem bo raczej nie ma góra dół a nic nie podłożysz . Możesz lekko otworzyć klapęi siłą wypchanąć ja w góre przez to nagniesz razem zawias z mocowaniem
Rekomendowane odpowiedzi