Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi RS5 Sportback 2.9 Bi-Turbo TFSI 450ps 600nm Nogaro Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nigdy nie kupowałeś nowego auta ?

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, Korton555 napisał:

Cos wysoko stoi, do transportu to ma jakies wkladki w sprezyny zeby tak wysoko bylo, czy taki jest?

Tak. Blokada transportowa. Normalne zabezpieczenie każdego samochodu ;)

Edytowane przez Kosmita

Opublikowano
9 godzin temu, Dev napisał:

No niestety, te które mnie interesują nowe są poza zasięgiem, więc mając wybór nowe z podstawowym silnikiem wybieram kilku-latka z odpowiednia moca i wyposazeniem. Poza tym nie mam firmy, wiec wszystko kupuje prywatnie, nie wynajem, czy leasing.

Edytowane przez Korton555

Opublikowano
  • Autor

@turdzi na jakich oponach przyszła Ci RS-a?

Opublikowano
9 godzin temu, Dev napisał:

myślę że sporo jednak kupuje używki a nawet jak ktoś kupuje nowe to odbierając w salonie jest przygotowane do odbioru i nie ma zabezpieczeń transportowych ;), mało kto lata po placu,
gratki RS-a, poza kolorem i kołem mega furka

Edytowane przez marcin_o23

Opublikowano
10 godzin temu, Dev napisał:

W Mercedesie tych zabezpieczeń na sprężyny wysokość nie ma :) nie w każdej marce to jest. 

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, marcin_o23 napisał:

mało kto lata po placu’
gratki RS-a, poza kolorem i kołem mega furka

Z kolorem poczekaj do korekty, folii i ceramiki. Teraz to brudny i kiepskie światło było. Chyba, że ogólnie niebieski to nie Twój klimat. A co do kół to racja, choć na żywo wyglądają ciut lepiej ale niestety nic sensownego w konfiguratorze nie ma na teraz.

Opublikowano

jest Mega ogień piękny kolor i pakiet po prostu ideał te koła na zimę a na lato coś sensownego jeździłbym

Opublikowano
W dniu 27.05.2019 o 11:13, Kosmita napisał:

Po pierwsze finalny leasing do podpisania okazał się droższy (przy tych samych warunkach) od oferty, po której przedstawieniu zamówiłem samochód.

Pawle,

Współczuję takiego potraktowania, jeśli chodzi o brak możliwości wcześniejszego zwrotu auta. Współczuję wprowadzenia Cię w błąd w tym zakresie. Nie da się tego wytłumaczyć, jak tylko dobrymi chęciami handlowca, który wierzył, że będzie mógł tak zrobić, a jednak "góra" powiedziała, że nie ma takiej opcji lub po prostu handlowiec z góry Ciebie okłamywał. Obie ewentualności są dla mnie absurdalne, ale jak widać - nie ma czegoś na piśmie (umowie), to zawsze można się wykpić.

Zaintrygowało mnie wyżej cytowane zdanie. Leasing okazał się droższy przy tych samych warunkach. Czyli oprocentowanie poszło w górę, czy cena auta? Czy jak to rozumieć?

W umowie, którą się podpisuje jest wzmianka, że sprzedający może podnieść cenę samochodu i tam dalej kilka szczegółów. Czy właśnie to Ciebie spotkało?

Fura elegancka :D

Edytowane przez Whatson

Opublikowano
1 godzinę temu, Kosmita napisał:

Z kolorem poczekaj do korekty, folii i ceramiki. Teraz to brudny i kiepskie światło było. Chyba, że ogólnie niebieski to nie Twój klimat. A co do kół to racja, choć na żywo wyglądają ciut lepiej ale niestety nic sensownego w konfiguratorze nie ma na teraz.

no kolor rzecz gustu, tobie się ma podobać, mnie niebieski nie przekonuje, koło też dziwny wzór, ten z rs4 dużo bardziej pasujący no ale wiadomo nie ma w czym wybierać, pewnie na żywo odczucie też inne

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Whatson napisał:

Pawle,

Współczuję takiego potraktowania, jeśli chodzi o brak możliwości wcześniejszego zwrotu auta. Współczuję wprowadzenia Cię w błąd w tym zakresie. Nie da się tego wytłumaczyć, jak tylko dobrymi chęciami handlowca, który wierzył, że będzie mógł tak zrobić, a jednak "góra" powiedziała, że nie ma takiej opcji lub po prostu handlowiec z góry Ciebie okłamywał. Obie ewentualności są dla mnie absurdalne, ale jak widać - nie ma czegoś na piśmie (umowie), to zawsze można się wykpić.

Zaintrygowało mnie wyżej cytowane zdanie. Leasing okazał się droższy przy tych samych warunkach. Czyli oprocentowanie poszło w górę, czy cena auta? Czy jak to rozumieć?

W umowie, którą się podpisuje jest wzmianka, że sprzedający może podnieść cenę samochodu i tam dalej kilka szczegółów. Czy właśnie to Ciebie spotkało?

Fura elegancka :D

Zobaczymy jak się rozwiąże bo się wściekłem, sprawa poszła wyżej i wszystko wskazuje na to, że zdam samochód już w czerwcu bez konieczności spłaty całości rat. Ale potwierdzę jak porozumienie będę miał w ręku. 

Rata leasingowa była wyższa. Zmienił się parametr ale nie wiem dokładnie jaki. Podobno od 1 kwietnia tak się stało więc jak bym umowę leasingową podpisał wtedy byłoby tak samo. A, że czekałem jak będzie z A4 to nie podpisałem. A, że nie podpisałem to się zmieniły warunki. Ale jak pójdą mi na rękę z A4 to i tak wyjdzie elegancko. Właśnie jadę podpisać leasing ;)

Opublikowano

Gratki furki ,śliczna, aczkolwiek nie mój gust kolorystyczny :)

Tak z ciekawości.. za nią ta szara też RS5tka? czy nie zwróciłeś uwagi?

Opublikowano
W dniu 14.05.2019 o 15:50, Kosmita napisał:

No i przed wszystkim jednoetapowa korekta lakieru, bo już dziady rysują lakier przy zdejmowaniu osłon transportowych i pierwszym myciu.

Poznałem niedawno człowieka, który prowadzi cardetailing i powiedział mi wprost: nałożenie ceramiki kosztuje grosze bo roboty jest niewiele i preparaty tanie. Cenę robi korekta lakieru, którą wciska się obowiązkowo nawet przy nowym samochodzie w tzw. "komplecie". Dla ludzi podekscytowanych nowiutkim, wymarzonym cacuszkiem decyzja jest łatwa - biorę wszystko, co najlepsze.

Dla mnie lakier bomba, ale jak widać to kwestia gustu. Koła bardzo ładnie wyglądają na żywo, szczególnie w wolnym ruchu. Będziesz je przerabiał, czy zastępował? Podobała mi się taka konfiguracja na s5:

texas audi.jpg

Edytowane przez fio

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Marciol napisał:

Gratki furki ,śliczna, aczkolwiek nie mój gust kolorystyczny :)

Tak z ciekawości.. za nią ta szara też RS5tka? czy nie zwróciłeś uwagi?

No jak nie ;) specjalnie zdjęcie zrobiłem tej RS-y. A tu macie czarnulke ;) 

1896AE49-22F3-4385-8D95-10639FD0864A.jpeg

7B6CF804-3265-4975-A678-A26F8AAF59CE.jpeg

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, fio napisał:

Będziesz je przerabiał, czy zastępował? Podobała mi się taka konfiguracja na s5:

Ceramika też sporo kosztuje, bez przesady. Poza tym nałożenie 5 warstw to też mega robota. Ja nie będę miał 4 dni samochodu.

Koła chyba zostaną na ten sezon i zimę. A na przyszły wejdą rohany gloss black. Zobaczymy ale taki jest plan. Na żywo robią robotę, sam byłem zaskoczony.

Opublikowano

Sorry za słownik ale... auto odjebane na maxa :) 

Sprawdź pod dobrym światłem bardzo dobrze lakier bo kolega ostatnio jak odbierał nowe RS5 to znalazł pełno małych rysek na dole dookoła auta. Handlowiec mówił że to norma i w zamian mogą coś zaoferować. Jako że auto szło też na ceramikę to kolega nie robił z tym większego problemu ale się ostro "targował" i dali mu za to 10kpln jako zadośćuczynienie na zakupy w sklepie audi :) Ryski były naprawdę małe nie widoczne jakoś mocno w dziennym świetle ale... nowe auto ma być nowe :) 

Opublikowano

Nowe RS5 brzmi lepiej niż nowe RS3 czy nie ma znaczącej różnicy ?? 

Opublikowano
41 minut temu, Bristol napisał:

Nowe RS5 brzmi lepiej niż nowe RS3 czy nie ma znaczącej różnicy ?? 

Raczej ciężko będzie pobić 5 cylindrów w brzmieniu - ale to kwestia gustu.

Opublikowano
  • Autor

RS3 podobno ma głośniejszy wydech. Ale sprawdzimy z kimś jak odbiorę :) Pierwsze porównanie już w sobotę z RS5 B8,5 ;)

Opublikowano

W RS3 na seryjnym wydechu przynajmniej ma się wrażenie że jest głośniejszy niż sportowy w RS5. W dodatku jak dla mnie dźwięk RS3/TTRS jest mega.