Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ARG] Problem z kontrolkami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie od 2 dni mam audi a4 95r. , nie pali mi się kontrolka świateł mijania i na przykład jak zaciągne ręczy to też mi się zapala kontrolka od ręcznego, i jeszcze jedno pytanie czy b5 mają tak że jak się nie zgasi świateł to jest sygnał żeby zgasić?

Opublikowano

mam pytanie od 2 dni mam audi a4 95r. , nie pali mi się kontrolka świateł mijania

bo jej nie ma :cool1:[br]Dopisany: 10 Marzec 2009, 18:27_________________________________________________

czy b5 mają tak że jak się nie zgasi świateł to jest sygnał żeby zgasić?

mają :rolleyes:

Opublikowano

podpinam sie pod temat w mojej a4 występuje dziwny problem a mianowicie czasami gdy zapomne wylaczyc swiatel to piszczy a czasami nie i nie moge tego rozgryźć podobnie jest z podswietlaniem schowka czasami sie zapala czasami nie, ostatnio stwierdzilem ze swiatelko pali sie tylko wtedy gdy silnik jest odpalony, gdy jest zgaszony a kluczyk jest na zaplonie nie ma pradu sprawdzałem na tym przełączniku który zapala żarówkę mogl by mi ktos wyjasnic jak powinno byc i czy to jest normalne

Opublikowano

ale sprawdzałem w książce dołączonej do auta jest jest na tarczy ta kapmka świateł mijania, nie wiem będe musiał odwiedzić elektryka

Opublikowano

Jeżeli chodzi o podświetlenie schowka nieważne jest czy silnik pracuje, czy też jest wyłączony kluczyki w stacyjce też nie są istotne. Chcąc mieć światło w schowku wystarczy że włączysz światła postojowe i masz problem z głowy.

Opublikowano

Brzęczyk piszczy tylko, jeżeli wyciągniesz kluczyk ze stacyjki i otworzysz drzwi nie gasząc świateł.

Opublikowano

niektore wersje posiadaja kontrolke świateł mijania :gwizdanie: pozatym kazdy licznik jest wyposazony w miejsce pod to, takze jak chcesz mozesz sobie poprowadzic kabelek i podłaczyc, aby miec :good:

Opublikowano

niektore wersje posiadaja kontrolke świateł mijania

Seryjnie po pierwszym lifcie jest w standarcie czyli od '97 w górę.

Opublikowano

Potwierdzam to co koledzy napisali wyżej.

-w zegarach jest miejsce na kontrolkę od świateł mijania, jednak nie ma w niej żarówki, w dziale WARSZTAT jest instrukcja jak można sobie z tym problemem poradzić, ja osobiście uważam, że kontrolka jest zbędna

-światło w schowku zapala się wtedy gdy włączone są przynajmniej światła pozycyjne.

-brzęczyk o nie zgaszonych światłach daje o sobie znać, gdy otwarte są drzwi kierowcy oraz w stacyjce nie ma kluczyka (musi być całkowicie wyjęty)

Opublikowano

nie zrozumieliście mnie ja wiem kiedy powinien dzialac ale problem jest w tym ze czasem dziala czasem nie, tak jest z tym brzenczykiem i ze swiatlem w schowku i pytam sie w czym moze byc problem i gdzie znajduje sie ten caly glosniczek bo moze jakis kabelek sie na dolkach odlacza

Opublikowano

moze pada pomalu kostka stacyjki??