konian Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Już próbowałem i szczerze mówiąc nie jest to zbyt dobry pomysł - mikrofon strasznie zbiera to co się dzieje w samochodzie. Poza tym dobrze jest mieć 2 mikrofony jeden do CB a drugi do telefonu (ja mam zamontowane 2 )
Artur82 Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 panowie a ja z innej beczki...mianowicie czy kabel od anteny wam starczyl czy musieliscie przedluzac?? Gdzie stawiacie antene?
mgtan Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 na tylnej klapie, a CB miedzy podłokietnikiem na siedzeniem, starcza bez problemu ciągnięty po drzwiach i pod tyl;num siedzeniem itp. aby miec CB z przodu pod kierą 9na przykład) a CB na klapie z tyłu musiałem dawac przedłużkę.
Artur82 Opublikowano 12 Października 2010 Opublikowano 12 Października 2010 na tylnej klapie, a CB miedzy podłokietnikiem na siedzeniem, starcza bez problemu ciągnięty po drzwiach i pod tyl;num siedzeniem itp. aby miec CB z przodu pod kierą 9na przykład) a CB na klapie z tyłu musiałem dawac przedłużkę. no wlasnie o to mi chodzilo...bo ja chce miec pod kierownica
krystianx85 Opublikowano 21 Października 2010 Opublikowano 21 Października 2010 Witam ja również mam cb w schowku i musiałem kupić przedłużke ale to koszt zaledwie 20 zł 1m bo tyle mi wystarczyło. [br]Dopisany: 21 Październik 2010, 23:36_________________________________________________jeszce dodam schowek to jedno z lepszych miejsc bo za duzo to go nie ma w audi a4 b7 oraz ze względu na kradzieże ....... tlyko ze ja gruszke mam orginalnje przy cb troche niewygodnie ale żal było mi rozbierać i dziurawić plastiki , dodając że radio kosztowało 850 zł (jonhson II) i jest na gwarancji.
siwyBT Opublikowano 27 Lipca 2011 Opublikowano 27 Lipca 2011 Witam wiem ze temat przedawniony ale zeby nie zakladac nowego tematu pisze tutaj a wiec mam pytanie czym zadlawic stara dziure gniazda mikrofonu?
konian Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Guzikiem tapicerskim. To taka plastikowa zaślepka na śruby, kupisz w lub dostaniesz w każdym meblowym.
A4_Dominik_WAW Opublikowano 8 Września 2011 Opublikowano 8 Września 2011 Mam radio TTI 880 i w gruszce ma ono 6 pinów teraz pytanie kupić wtyk i gniazdo 6 pinowe do CB radia i wszystko polutować 1:1 czy tam te 6 pinów nie jest obsadzone bo znalazłem coś takiego na przykład: http://allegro.pl/kabel-do-mikrofonu-z-wtykiem-6pin-do-cb-0753-i1788621301.html?source=oo I można zastosować taką przedłużkę i tylko gniazdo dolutować ?
mech15 Opublikowano 8 Września 2011 Opublikowano 8 Września 2011 allegro nie działa [br]Dopisany: 08 Wrzesień 2011, 13:16_________________________________________________ Czy zamiast gruszki można wykorzystać mikrofon z zestawu głośnomówiącego? Zamontować jakiś przycisk do włączania mikrofonu np. w okolicach skrzyni biegów. Co o tym sądzicie - wykonalne ? http://www.saxon.waw.pl/sklep_cb_radio-39.html
A4_Dominik_WAW Opublikowano 9 Września 2011 Opublikowano 9 Września 2011 Panowie i co sądzicie o przedłużeniu tego kabla w gruszce. Są dwa sposoby zakup wtyczki i gniazda: http://allegro.pl/wtyk-mikrofonowy-katowy-6-pin-cbpawex-cz-wa-i1780021839.html http://allegro.pl/gniazdo-mikrofonowe-cb-6-pin-do-obudowy-sklep-i1790873139.html i polutowanie wszystkiego 1:1 czy zakup takiego gotowego zestawu: (trochę cena mi nie odpowiada) http://allegro.pl/przedluzacz-mikrofonu-cb-real-6-pin-katowy-i1786535992.html
laguna Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 przedłużenie kabla mikrofonowego może być robione wyłącznie dobrze ekranowanym przewodem!!!! a przedłużanie kabla antenowego nie może być robione o byle jaki odcinek są na to wzory: 0,5fali x współczynnik skrócenia przewodu - dla RG-58 to 0,66 - co daje 3,64m! Oczywiście jeżeli ktoś chce mieć to dobrze zrionione [br]Dopisany: 13 Listopad 2011, 18:48_________________________________________________w B6 i chyba tak samo jest w B7 - wnęka po lewej stronie - idealnie wchodzi Uniden PRO 520 XL !!!
alsz82 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Witam wiem ze temat przedawniony, ale nie chcę zakładać nowego tematu, tak wiec pisze tutaj. Moje pytanie: czy osłona słupka została zdemontowana aby poprowadzić przewody od głośnika, czy istnieje inny magiczny sposób ? Pozdrawiam
strazak990 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 WItam jaki to tan głośnik wejdzie w tą podsufitke
krisssx Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Istnieje inny sposób nie trzeba osłony ściągać a glosniczek w sklepie elektronicznym płaski około 5 zł wysłane z mojego Sony Xperia Z2
strazak990 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Nie trzeba osłony ściagać? tzn ? coś musze poszukac taki głosniczek płaski by wszedł tam w lamppke podsufitki z końcówka jack .
krisssx Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Nie trzeba ściągać pomalutku dasz rade wysłane z mojego Sony Xperia Z2 Trochę rzeźby i wchodzi wysłane z mojego Sony Xperia Z2
PiterEL Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam Konian albo kto inny możecie napisać jaki wymiar powinien mieć głośnik aby zmieścił się tam w lampkę (średnica i wysokoć z magnesem) i nie przeszkadzał tym samym czujnikom ruchu tam w lampce od alarmu ? Jakie parametry ma mieć głośnik ? Chyba z tego co wiem 8 Ohm i jak Konian napisał 5W ? Tylko jak szukam na allegro to z takich małych są 8Ohm 0,5W nie znajduję mocniejszych a jak są to już większe... Zastanawiam się czy taki od PC dałby radę... http://allegro.pl/glosnik-systemowy-pc-speaker-obudowa-glosniczek-55-i5053729443.html Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez PiterEL
krisssx Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Ha wsadzilem głosnik z a- klasy i pasował idealnie i mam go do dziś i ma faktycznie 8 Ohm i 5w
strazak990 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Ha wsadzilem głosnik z a- klasy i pasował idealnie i mam go do dziś i ma faktycznie 8 Ohm i 5w Z a-klasy ? Tz ... ??
Rekomendowane odpowiedzi