pastaldo Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 nie zawsze da sie vagiem zmienić tylko w małym zakresie potem trzeba ruszyc nastawnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armi Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 wybieramy 1-engine 11 login i tu wpisujemy zaleznie od silnika 12233 (napewno pasuje do wszystkich na VP-37) 10 adaptacja W adaptacji zaczynamy od : 1. wplywa na dawke paliwa na wolnych obrotach i czym jest mniejsza (wtedy dostaje wiecej paliwa)tym auto szybciej sie zbiera i lepiej reaguje na dodawanie gazu, nalezy pamietac aby nie ustawiac mniejszej niz 2,2 mg Kiedyś mogłem sobie ustawiać, dawkę na wolnych obrotach, teraz vag mi się ... popsuł [br]Dopisany: 31 Grudzień 2011, 00:44_________________________________________________Powoli zaczynam myśleć o tunerze, chyba jednak pojadę do Goodhope zamiast do "mistrza" Rogala :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxcudo Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Coraz bliżej do RS'a :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iverson Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Powoli zaczynam myśleć o tunerze, chyba jednak pojadę do Goodhope zamiast do "mistrza" Rogala tylko najpierw zadzwoń do niego , powiedz kto ci robił ori program , Mariusz ma fochy i rzadko chce mu się stroić po kimś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidoati Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 A co z rogalem nie tak ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medik Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Miały być nowe felgi ale nie mogłem znaleźć sensownych felg do moich opon 225/40/18, więc świnie zostają a $$$ pójdzie w moc. :oklaski: :oklaski: :oklaski: Lepiej nie mogłeś wykombinować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armi Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Powoli zaczynam myśleć o tunerze, chyba jednak pojadę do Goodhope zamiast do "mistrza" Rogala tylko najpierw zadzwoń do niego , powiedz kto ci robił ori program , Mariusz ma fochy i rzadko chce mu się stroić po kimś Już dawno z nim rozmawiałem, zaraz po strojeniu u Rogala. Wolę pojechać na nowy program niż na korektę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Powoli zaczynam myśleć o tunerze, chyba jednak pojadę do Goodhope zamiast do "mistrza" Rogala tylko najpierw zadzwoń do niego , powiedz kto ci robił ori program , Mariusz ma fochy i rzadko chce mu się stroić po kimś Już dawno z nim rozmawiałem, zaraz po strojeniu u Rogala. Wolę pojechać na nowy program niż na korektę. nie wiem czy dobrze robisz, no ale jak chcesz, korekta była by tańsza o wiele, a to tak naprawde nowy program jest, no ale znam twoje argumenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armi Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 A co z rogalem nie tak ?? Z Rogalem jest wszystko ok, dobry a nawet bardzo dobry specjalista ale atmosfera w jakiej odbywa się strojenie - dla mnie jest nie do przyjęcia. Żałowałem, że do niego pojechałem. Nie ma czegoś takiego jak rozmowa o oczekiwaniach, jest wizja, Ty jako klient nie masz nic do gadania. Mnie np. nie interesował bezdymny program. Dostałem całkowicie bezdymne 170KM Dobrze, że nie wystroił mi na 150KM i nie powiedział : tyle Ci wystarczy Bo i takie przypadki się zdarzały. Miałem wrażenie, że to on mi robi łaskę, że w ogóle mi samochód wystroi. A przecież to tuner jest dla klienta, nie odwrotnie. To bym jeszcze przeżył, najbardziej wkurzyło pojechałem na diagnozę przed programem (za free + dla niego), tylko że ta diagnoza miała się ni jak do rzeczywistości. Miałem nową pompę, nowiutkie wtryski a on z tekstem że mam niesprawny układ paliwowy bo uwaga: przy -20 na postoju z wydechu leci biały dym i śmierdzi nie do końca przepalonym paliwem. Na zimnym silniku, na postoju zaczął butować auto i mówi, że pompa wpada w wibracje . Przejechalismy się, tak przebieg masz oryginalny. Silnik w dobrym stanie, wnętrze niezniszczone ale ten układ paliwowy (dym i wibracje pompy na postoju). Moja dziewczyna niewiele myśląc mówi, zmniejsz dawkę na wolnych obrotach - zmniejszył z 2.2mg na 9mg. Rzeczywiście, pompa już nie wpada w wibracje. Ale ten dym, nie coś sprawne Diagnoza: Wyczyść turbo (to było wiadome od początku) i napraw układ paliwowy. Mało mnie szlag nie trafił, miałem ochotę sprzedać wszystkie graty i wrócić do serii. Zadzwoniłem do Bogdana Podkowińskiego z Nadarzyna, który układ paliwowy mi remontował. Mówię, jaka jest sytuacja. Jadę (ponad 100km w jedną stronę), sprawdzanie całego układ paliwowego. Nie było do czego się przyczepić. Później pojechałem do dwóch innych serwisów o mniejszej randze na sprawdzenie. Wszystko ok. Cały czas nie mogłem w to uwierzyć bo przecież mistrz powiedział, że jest niesprawny. Pojechałem na strojenie, myślę trudno najwyżej mnie wygoni. I co i jakoś ten zepsuty układ paliwowy wypluł bezdymne 170KM&355Nm :gwizdanie: Więcej do tego człowieka nie pojadę, kosztowało mnie to za dużo nerwów. O pieniądzach nie wspominam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidoati Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Teraz wszystko jasne Pytam z ciekawości bo raczej opinie na forum krążą że lepszego fachowca nie ma ciekawie przeczytać inny punkt widzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korzeń Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Też się cieszę że to napisałeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fusse Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 a Ty Dawid nie planujesz czipa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidoati Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 a Ty Dawid nie planujesz czipa? Nie, myślałem o tym ale zostaje przy serii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek98igo Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 A co z rogalem nie tak ?? Z Rogalem jest wszystko ok, dobry a nawet bardzo dobry specjalista ale atmosfera w jakiej odbywa się strojenie - dla mnie jest nie do przyjęcia. Żałowałem, że do niego pojechałem. Nie ma czegoś takiego jak rozmowa o oczekiwaniach, jest wizja, Ty jako klient nie masz nic do gadania. Mnie np. nie interesował bezdymny program. Dostałem całkowicie bezdymne 170KM Dobrze, że nie wystroił mi na 150KM i nie powiedział : tyle Ci wystarczy Bo i takie przypadki się zdarzały. Miałem wrażenie, że to on mi robi łaskę, że w ogóle mi samochód wystroi. A przecież to tuner jest dla klienta, nie odwrotnie. To bym jeszcze przeżył, najbardziej wkurzyło pojechałem na diagnozę przed programem (za free + dla niego), tylko że ta diagnoza miała się ni jak do rzeczywistości. Miałem nową pompę, nowiutkie wtryski a on z tekstem że mam niesprawny układ paliwowy bo uwaga: przy -20 na postoju z wydechu leci biały dym i śmierdzi nie do końca przepalonym paliwem. Na zimnym silniku, na postoju zaczął butować auto i mówi, że pompa wpada w wibracje . Przejechalismy się, tak przebieg masz oryginalny. Silnik w dobrym stanie, wnętrze niezniszczone ale ten układ paliwowy (dym i wibracje pompy na postoju). Moja dziewczyna niewiele myśląc mówi, zmniejsz dawkę na wolnych obrotach - zmniejszył z 2.2mg na 9mg. Rzeczywiście, pompa już nie wpada w wibracje. Ale ten dym, nie coś sprawne Diagnoza: Wyczyść turbo (to było wiadome od początku) i napraw układ paliwowy. Mało mnie szlag nie trafił, miałem ochotę sprzedać wszystkie graty i wrócić do serii. Zadzwoniłem do Bogdana Podkowińskiego z Nadarzyna, który układ paliwowy mi remontował. Mówię, jaka jest sytuacja. Jadę (ponad 100km w jedną stronę), sprawdzanie całego układ paliwowego. Nie było do czego się przyczepić. Później pojechałem do dwóch innych serwisów o mniejszej randze na sprawdzenie. Wszystko ok. Cały czas nie mogłem w to uwierzyć bo przecież mistrz powiedział, że jest niesprawny. Pojechałem na strojenie, myślę trudno najwyżej mnie wygoni. I co i jakoś ten zepsuty układ paliwowy wypluł bezdymne 170KM&355Nm :gwizdanie: Więcej do tego człowieka nie pojadę, kosztowało mnie to za dużo nerwów. O pieniądzach nie wspominam. :mysli: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka3s Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zadziwia mnie to auto kiedy patrzę jak wyglądało na początku a jak wygląda teraz, a jeszcze moc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterA4 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 z rogalem jest jak z baba im wiecej chetnych tym bardziej mniemanie rosnie,juz sie nazar i wydziwia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fusse Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 no ale, Panowie to jak to jest? przeciez to MISTRZ ? czyż nie? :polew: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek98igo Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 no ale, Panowie to jak to jest? przeciez to MISTRZ ? czyż nie? :polew: szydera zalatuje,a to chyba nie na miejscu.u mnie niedlugo bedzie 2lata od finalnego strojenia i nie mam zadnych problemow z autem czy sprzeglem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fusse Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 a zalatuje, jak mozna nazywac zwyklego tunera Mistrzem, ktory ma takie podejcie. a wiem,ze Adam to nie jedyny przypadek, ale mniejsza z tym. Mistrz jest tylko jeden . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek98igo Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 a zalatuje, jak mozna nazywac zwyklego tunera Mistrzem, ktory ma takie podejcie. a wiem,ze Adam to nie jedyny przypadek, ale mniejsza z tym. Mistrz jest tylko jeden . jak tos uwaza go za mistrza to czemu mamy mu tego zabraniac...jest wielu bdb tunnerow i kto choc ma troche wieksze rozeznanie na ten temat to to wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi