Michał Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 do tej pory widziałem wykresy trzech AFN/AVG + turbo brd, mój, rtockiego i Bulczasa serio tak ciężko wystroić ten zestaw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulczas Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Jak Aligator stroił mojego mówił że BRD się ciężko stroi ale jakoś nie widziałem żeby miał z tym duże kłopoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 do tej pory widziałem wykresy trzech AFN/AVG + turbo brd, mój, rtockiego i Bulczasa serio tak ciężko wystroić ten zestaw? http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=215964 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Jak Aligator stroił mojego mówił że BRD się ciężko stroi ale jakoś nie widziałem żeby miał z tym duże kłopoty no mi też coś tam wspominał że to dosyć nietypowe połączenie, ale nie zauważyłem żeby jakoś specjalnie się spinał http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=215964 no fajne cyferki ale ja siedzę tylko na naszym forumie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Jak Aligator stroił mojego mówił że BRD się ciężko stroi ale jakoś nie widziałem żeby miał z tym duże kłopoty no mi też coś tam wspominał że to dosyć nietypowe połączenie, ale nie zauważyłem żeby jakoś specjalnie się spinał http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=215964 no fajne cyferki ale ja siedzę tylko na naszym forumie Passat + BRD + 11+ 230 = 180km, zmienił na 260 wtryski i wynik 202 jest też u nas ten passacik na forum Ale faktycznie mało AFN/AVG z tą turbina na rynku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulczas Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 A dziwne bo BRD wchodzi bez żadnej przeróbki i nawet fajnie wstaje w prównaniu do pompowtrysków :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 kiedyś ktoś mądry tutaj powiedział: "powyżej 100KM z litra pojemności to jak golenie cipki brzytwą, jest fajnie póki jest fajnie" zdanie tyczyło się właśnie leciwych diesli i w pełni się z nim zgadzam bo dostać korbą w jaja to chyba nic przyjemnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armi Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 A dziwne bo BRD wchodzi bez żadnej przeróbki i nawet fajnie wstaje w prównaniu do pompowtrysków :gwizdanie: Ja nawet słyszałem opinię, że BRD lepiej współpracuje z dieslami na pompie niż z pompowtryskami. W sensie ładniej wstaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 kiedyś ktoś mądry tutaj powiedział: "powyżej 100KM z litra pojemności to jak golenie cipki brzytwą, jest fajnie póki jest fajnie" zdanie tyczyło się właśnie leciwych diesli i w pełni się z nim zgadzam bo dostać korbą w jaja to chyba nic przyjemnego A patrzcie na to, AFN + BRD + 216 w sumie wynik podobny jak z AWX (filmik sam w sobie nie ciekawy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armi Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Bez zmiany mapsensora i wtrysków na większe, montaż BRD to przerost formy nad treścią. Ale chyba wszyscy to wiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC87 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Ja nawet słyszałem opinię, że BRD lepiej współpracuje z dieslami na pompie niż z pompowtryskami.W sensie ładniej wstaje. lepiej wstaje to ile? 400 nm przy 1600 obrotów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Ja nawet słyszałem opinię, że BRD lepiej współpracuje z dieslami na pompie niż z pompowtryskami.W sensie ładniej wstaje. lepiej wstaje to ile? 400 nm przy 1600 obrotów? nie ma szans na takie wstawanie , na PD tak czy tak to wstawanie bedzie bardziej odczuwalne niz na VP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armi Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Raz by tak wstało i było by po sprzęgle i po silniku Gdzieś mi mignął projekt golfa z brd, w którym padła wypowiedź, że leniwe brd wstaje lepiej na vp niż na pd. Muszę poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 A mi utkwił w pamieci ten cytat A co do dlubanych 1.9TDI na moce 180KM albo ponad 210KM co cos tam moge powiedziec szalu niema. Patrzac z mojego punktu wizenia po tylu latach rezania 1.9TDI i zainewstowanej kasy wolalbym zakupic S4 zrobic program i powiedzmy zapodac gaz to sie nazywa juz przyzwyczajenie do mocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armi Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Z ekonomicznego punktu widzenia każdy tuning jest bez sensu. Nikt tych pieniędzy nie odda. A porównywanie esy i pomodzonego diesla to moim zdaniem nieporozumienie. Chyba nikt nie modzi diesla z założeniem, że będzie jeździł jak esa. Mocne TDI to moim zdaniem kompromis między ekonomiczną jazdą a mocą. Wiele osób pisze, że lepiej kupić esę, że to lepsze wyjście niż rezanie diesla, tylko jakoś tego nie robią :gwizdanie: Nie jest łatwo kupić dobre auto, a kupić S4 w dobrym stanie to praktycznie cud. I nawet jeśli się takie auto kupi to trzeba zdawać sobie sprawę, że jeśli coś się popsuje to naprawa do najtańszych nie należy. Dlatego jeśli nie mam na to budżetu - wolę wsiąść do starego klekota, który spali 5-6 litrów ropy a po wciśnięciu pedału gazu da frajdę z jazdy. I co z tego, że klekocze. Ważne, że jedzie. A, że znajdzie się szybszy :gwizdanie: Zawsze ktoś będzie szybszy Ja nie żałuję, żadnej złotówki włożonej w to auto. Rezanie to pasja (hobby) Ktoś kto tego nie lubi to nie zrozumie. Jeden zbiera znaczki, drugi podróżuje po całym świecie a trzeci reza stare auta [br]Dopisany: 06 Styczeń 2012, 12:17_________________________________________________ Ja nawet słyszałem opinię, że BRD lepiej współpracuje z dieslami na pompie niż z pompowtryskami.W sensie ładniej wstaje. lepiej wstaje to ile? 400 nm przy 1600 obrotów? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/bf32eb9f014bb76e.html 400Nm przy 2200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Adaś mi tego nie musisz tłumaczyć dawno temu wpadłem w to bagno a teraz po latach moge wyciągnąć wnioski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/bf32eb9f014bb76e.html 400Nm przy 2200 nie pokazuj mi takich wykresów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armi Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Adaś mi tego nie musisz tłumaczyć dawno temu wpadłem w to bagno a teraz po latach moge wyciągnąć wnioski Takie tam, ogólne przemyślenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gracjan Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Ja mam 405NM przy 2400 obrotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxcudo Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 U mnie skromne 210nm od 1750rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi