Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe polecacie do Audi A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzik też polecał mi wszystko z textara do Passata i narazie nic się nie dzieje

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 585,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jako komplet masz na mysli tarcze i klocki z Textara?
Tak:)

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
2 godziny temu, czaszi napisał:

Cześć,

Mieszkam w Irlandii i tutaj niestety Zimmerman nie jest dostępny i jeżeli zdecydowałbym się na ich zakup, musiałbym je z Polski ściągnąć. Alternatywa to wymiana to co jest dostępne - Textar, Valeo, TRW, ATE, Bosch, Febi, Juratek. Klocki rozważałem Ferodo FDB1717 jako, ze są dostępne. Alternatywy to ATE, Bosch, Febi, Valeo, TRW, Textar.

Czy tarcze Zimmermana są znacząco lepsze od wymienionych alternatyw? Jeżeli nie, to które z wymienionych tarcz mógłbym rozważyć do A4 B6 130KM?

Tarcz Ferodo nie ma? Weź TRW,

Opublikowano

Mam w pasacie cały tył na textarach i wszystko ok. Jak przód się skończy to że kupię całość textara

Opublikowano
2 hours ago, Wandej said:

Tarcz Ferodo nie ma? Weź TRW,

Ferodo aktualnie jest tylko na tył w tym sklepie online, w którym w ogóle można znaleźć. Niestety w Irlandii jest słabiutko jeżeli chodzi o niektóre części, a jeżeli są to taniej z kontynentu czasami ściągnąć.

Tarcze Taxtara są w przystępnej cenie - 30 eur za sztukę (288mm). TRW 33 eur za ta sama wielkość.

Co do klocków to Ferodo sa za 34 eur na stronę a Textary 48 eur na stronę. Spora różnica jeżeli maja podobne parametry.

Opublikowano

na tył bierz to co wychodzi taniej obojętnie czy to będzie trw textar ferodo to różnicy nie odczujesz w hamowaniu są to sprawdzone zestawy i sprawdza się dobrze

Opublikowano

Dev, potwierdzisz numery katalogowe tarcz, klocków i zestawów naprawczych pod moją serię 288/245 ? Tarcze Zimmermann, klocki też, chyba, że lepiej wziąć ferodo lub textara? Zestawy Autofren. Dzięki ;)

przód
tarcza 100.1216.20
klocek 20961.160.1
zestaw D41074C
tył
tarcza 100.3314.20
klocek 23018.200.1
zestaw D4846C

Opublikowano
2 godziny temu, Sonix napisał:

Dev, potwierdzisz numery katalogowe tarcz, klocków i zestawów naprawczych pod moją serię 288/245 ? Tarcze Zimmermann, klocki też, chyba, że lepiej wziąć ferodo lub textara? Zestawy Autofren. Dzięki ;)

przód
tarcza 100.1216.20
klocek 20961.160.1
zestaw D41074C
tył
tarcza 100.3314.20
klocek 23018.200.1
zestaw D4846C

Zgadza się tylko klocki masz odwrotnie. Daj lepiej Ferodo niż Zimmermann klocki:wink:

Opublikowano

Czołem Panowie,

Szukam wsparcia w temacie i może ktoś mądrzejszy będzie w stanie coś podpowiedzieć.

Przy przebiegu 195k wymieniane były tarcze przód/tył. Prawdopodobnie Textary. Po 3k przebiegu pojawiło się bicie - przednie tarcze zostały przetoczone. Przy 209 znów pojawiło się bicie. Postanowiłem, na przodzie, zmienić na nowy komplet. Tym razem, trochę za spawą tego postu, założyłem Zimmermanny + klocki Ferodo. I trochę kiszka bo przy 219k znow pojawiło się bicie. Teraz jest 220k i dobrze to nie wygląda - bije tylko przy hamowaniu - łagodnym. Brak oznak bicia przy jeździe na bez hamowania czy też przy ostrzejszym hamowaniu.

Najbliższy pomysł to sprawdznie jak duże jest bicie na przedniej tarczy... ale pytanie brzmi - czy dwa komplety różnych producentów są tak kijowe czy jednak jest coś w układzie co należałoby sprawdzić? Będę wdzieczny za sugestie...

pozdrawiam

Opublikowano

Jakie auto? A4 b6? Jeśli tak to piasty przód do wymiany!

Opublikowano
4 godziny temu, markov napisał:

Czołem Panowie,

Szukam wsparcia w temacie i może ktoś mądrzejszy będzie w stanie coś podpowiedzieć.

Przy przebiegu 195k wymieniane były tarcze przód/tył. Prawdopodobnie Textary. Po 3k przebiegu pojawiło się bicie - przednie tarcze zostały przetoczone. Przy 209 znów pojawiło się bicie. Postanowiłem, na przodzie, zmienić na nowy komplet. Tym razem, trochę za spawą tego postu, założyłem Zimmermanny + klocki Ferodo. I trochę kiszka bo przy 219k znow pojawiło się bicie. Teraz jest 220k i dobrze to nie wygląda - bije tylko przy hamowaniu - łagodnym. Brak oznak bicia przy jeździe na bez hamowania czy też przy ostrzejszym hamowaniu.

Najbliższy pomysł to sprawdznie jak duże jest bicie na przedniej tarczy... ale pytanie brzmi - czy dwa komplety różnych producentów są tak kijowe czy jednak jest coś w układzie co należałoby sprawdzić? Będę wdzieczny za sugestie...

pozdrawiam

Nie zużywa Ci się nadmiernie któryś klocek?

Opublikowano
13 godzin temu, markov napisał:

Czołem Panowie,

pozdrawiam

montaż do d*py to bije

Edytowane przez wyzyk83

Opublikowano

Ja kupiłem tarcze i klocki ferodo. Na tyl do a4 b7. Zapłaciłem łącznie prawie 300 zł. W Intercars po dobrych zniżkach (kolega tam pracuje) normalnie same tarcze 310zl. To jakim cudem widze na Allegro aukcje gdzie tez sprzedaje gościu w komplecie za 220 zł ? To chyba jakies chinczyki, ale pudełka sa i wydają sie oryginalne. 

Opublikowano

Takim  cudem, że kolega wcale nie ma dobrych zniżek :D

Opublikowano
25 minut temu, bochenowski napisał:

Ja kupiłem tarcze i klocki ferodo. Na tyl do a4 b7. Zapłaciłem łącznie prawie 300 zł. W Intercars po dobrych zniżkach (kolega tam pracuje) normalnie same tarcze 310zl. To jakim cudem widze na Allegro aukcje gdzie tez sprzedaje gościu w komplecie za 220 zł ? To chyba jakies chinczyki, ale pudełka sa i wydają sie oryginalne. 

ferodo na tył tu na forum wyrwiesz za niecałe 200zl

za 220zł masz zimmermann tarcze i klocek ferodo

Edytowane przez wyzyk83

Opublikowano

A do kogo uderzać po części tu na forum ? Nawet jeśli ceny sa takie dobre i tamten sprzedaje oryginały to gdzie ten jego zarobek ? ? Moze ma 10 zł z przesyłki po odliczeniu aukcji i prowizji 

Edytowane przez bochenowski

Opublikowano
3 minuty temu, bochenowski napisał:

Napewno nie moze walić na maksymalne ale jako pracownik ma dość niezle. Ale zeby była taka znaczna różnica. Same klocki 75, najtańsze na Allegro z dostawa wychodzą 100. A tamten razem z tarczami sprzedaje za 220. Troche to śmierdzi 

po prostu przepłaciłeś

Opublikowano

Jeden sprzeda z dużą marżą kilka kompletów a jeden kilkadziesiąt z małą...https://a4-klub.pl/forum/155-fora-sponsorowane-sprzedaż/ ja np. biorę z pro choice

Opublikowano

Czy ja wiem. Nie jest to nie wiadomo ile. Ale mam możliwość zwrócić / zamienić / reklamować na miejscu - taki plus. Na zakupach przez internet szczególnie części samochodowych juz sie pare razy przejechałem, wole dac 30 zł wiecej niz potem wykonywać sto telefonów ze czegoś brakuje lub cos pomylili i trzeba odsyłać zamieniać a samochod stoi dwa tygodnie na podnośniku. Ale zależy kto co lubi. Sprawa wyjaśniona 

Opublikowano
4 minuty temu, bochenowski napisał:

Czy ja wiem. Nie jest to nie wiadomo ile. Ale mam możliwość zwrócić / zamienić / reklamować na miejscu - taki plus. Na zakupach przez internet szczególnie części samochodowych juz sie pare razy przejechałem, wole dac 30 zł wiecej niz potem wykonywać sto telefonów ze czegoś brakuje lub cos pomylili i trzeba odsyłać zamieniać a samochod stoi dwa tygodnie na podnośniku. Ale zależy kto co lubi. Sprawa wyjaśniona 

no róznica wyszła 100zł a nie 30zł

z wymiana reklamacją czy zwrotem nie ma problemu