Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Samoczynne przełączenie z P na N w skrzyni biegów S-tronic Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem ten sam problem w swoim s-tronic'u. Wymieniłem ten czujnik położenia 0CK927753K. Na początku problem występował sporadycznie 1-2 razy na tydzień. W ostatnim czasie stał się uporczywy i zdecydowałem się na wymianę. Teraz jest wszystko ok. Wymianę robiłem 2 tygodnie temu, od tego czasu nie było żadnego błędu, przed wymianą auto nie potrafiło poprawnie przejść na "P" przez dzień lub dwa.

image.png.e9402e400603da4f4e27e8c0d6766ce4.png

Opublikowano (edytowane)
W dniu 22.05.2024 o 09:17, pawel286 napisał(a):

Miałem ten sam problem w swoim s-tronic'u. Wymieniłem ten czujnik położenia 0CK927753K. Na początku problem występował sporadycznie 1-2 razy na tydzień. W ostatnim czasie stał się uporczywy i zdecydowałem się na wymianę. Teraz jest wszystko ok. Wymianę robiłem 2 tygodnie temu, od tego czasu nie było żadnego błędu, przed wymianą auto nie potrafiło poprawnie przejść na "P" przez dzień lub dwa.

image.png.e9402e400603da4f4e27e8c0d6766ce4.png

@pawel286 Mam dokładnie ten sam problem. Czujnik wymieniałeś sam czy oddałeś do mechanika.

Edytowane przez olekj32
Opublikowano

@Muskel1 Pytanie do specjalisty. Czy mają kanał ogarnę sam wymianę czujnika położenia 0CK927753K czy czeka mnie wizyta w serwisie? Z góry dzięki za info.

Opublikowano

Nie znam Twoich możliwości/umiejętności.

Opublikowano

Grzebię przy samochodzie od 10 lat. Wiadomo silnika i skrzyni nie rozłożę ale większość typowych napraw wykonuję sam. Pytanie czy jest to tylko kwestia okręcenia po kolei kilku elementów czy trzeba wyciągać skrzynię.

Opublikowano

Możesz spróbować, w najgorszym przypadku okaże się, że nie dasz rady.

Opublikowano

Czy wiesz może gdzie znajdę instrukcję serwisową do tej wymiany. Zastanawiają mnie dwie sprawy? Czy przy rozbieraniu blokady parkingowej nie wyleje się olej MTF? I czy dźwignię cięgna ściągnąć razem z pokrywą czy osobno, jako pierwszą.

Opublikowano

Instrukcję znajdziesz po zarejestrowaniu się na stronie erWin Audi i wykupieniu Flatrate.

Opublikowano

Dziękuję za pomoc. Ogarniam erWin.