Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana oleju w skrzyni biegów S-Tronic w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Zaborek21 napisał(a):

Co sądzicie o oleju Motul do skrzyni? 

olej jak kazdy inny

Opublikowano

słuchajta Pany....przymierzam sie do wirusa silnika i skrzyni (bo ten s tronik to parodia) i moje pytanie...czy warto zmienic olej wraz z filtrami i innymi przed programem czy lepiej po????do wymiany oleju mam jeszcze 20 tys kilometrow..dodam ze przebieg auta to 160 tys. pozdro

Edytowane przez firefighter79

Opublikowano

przed

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dev, czy mogę  prosić Cię o numery i ilości napełnienia dla WAUZZZF44LA032666

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć. Jestem po wymianie oleju w S-tronicu, 2.0 DETA, 0CL, 2017, przy 120kkm. Olej wymieniałem w VW & Audi Group Serwis Krakow, część mechatroniczna G 055 529 A2 + filtry (1800pln), część mechaniczna G 055 549 A2 (950pln). Na moje pytanie, czy robiona była adaptacja skrzyni chłopaki odpowiedzieli, że nie, ponieważ jak skrzynia działa dobrze to jej nie ma po co robić. I tu moje pytanie, czy rzeczywiście tak jest? W necie oczywiście dużo sprzecznych info - jedni piszą, że adaptacja konieczna i to nawet częściej niż przy wymianie oleju (korekta siły docisku sprzęgieł), drudzy, że np. w skrzyni 0DL (DQ500) adaptacja wykonuje się automatycznie w czasie jazdy i ta stacjonarna ODISem nie jest konieczna. Wiec jak to jest?
Druga sprawa, to chłopaki powiedzieli, że jestem pierwszą osobą, która zażyczyła sobie wymianę oleju w części mechanicznej skrzyni (?!) i dla której to robią. Standardowy problem -  hałasu (dudnienia) przy jeździe na max skręconych kołach i niskich obrotach wyższych biegów, jest u mnie identyczny, jak przed wymianą oleju. To też się zastanawiam, co tu mogło pójść nie tak, skoro ten proceder raczej wszystkim pomógł? Może poruszę ten temat już w sąsiednim wątku na tym forum. Pozdrawiam!

Opublikowano
Godzinę temu, Rafkrk napisał(a):

drudzy, że np. w skrzyni 0DL (DQ500) adaptacja wykonuje się automatycznie w czasie jazdy

W B9 masz skrzynie DL382 a nie DQ500.

Opublikowano

Czy może ktoś opisać jak za pomocą VCDS opróżnić -spuścić kompresję z akumulatora ciśnienia  i zablokować pompę mechatroniki  w skrzyni OCL s-tronic. Jestem przed wymianą oleju i wg uzyskanych informacji należy wykonać te czynności przed spuszczeniem oleju i demontażem miski.

Opublikowano

masz w nastawach podstawowych

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, poproszę o podpowiedź co muszę nabyć oraz jaką ilość oleju do mojego A4.

VIN WAUZZZF45JA074499

Opublikowano

Gdzie mogę sprawdzić czy u mnie jest 0CL czy 0CJ? W książce nie widzę żadnej z tych dwóch pozycji. VIN też mam rozkodowany i nie widzę żadnego z tych dwóch. 3.0 TDi S-Tronic quattro 

Opublikowano
7 minut temu, Deamian napisał(a):

Gdzie mogę sprawdzić czy u mnie jest 0CL czy 0CJ? W książce nie widzę żadnej z tych dwóch pozycji. VIN też mam rozkodowany i nie widzę żadnego z tych dwóch. 3.0 TDi S-Tronic quattro 

daj VIN

Opublikowano

WAUZZZF48GA092830

Opublikowano
22 minuty temu, Deamian napisał(a):

WAUZZZF48GA092830

masz 0CL

0CJ to Quattro Ultra

Opublikowano

Witam, jakie olej i ile, jakie filtry, wymiana dynamiczna czy nie w przypadku mojej skrzyni?

numer vin:

WAUZZZF49HA136254

gdzie w Krakowie bądź w okolicach zrobić wymiane?

Opublikowano

Polecam VW & Audi Group Serwis Kraków

Robiłem u nich na początku lutego olej wraz z filtrami  w s- tronicu .

Zapłaciłem 1800 zł + 500 zł za wymianę miski olejowej skrzyni.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

@Dev czy mógłbyś pomóc w podaniu nr części do wymiany w Audi o nr. Vin: WAULNAF40HN024079. 

Odpowiedź z serwisu mam że 3.5l oleju i dwie śruby. Ale czytając temat to mam delikatnie mieszane odczucia co do tego. Pomożesz?

Opublikowano

Cześć,

prośba o podanie nr części (oleje, filtry, coś jeszcze?) niezbędnych do wymiany oleju w 0CK (VIN: WAUZZZF4XJA222291)

pozdrawiam,

Opublikowano
5 godzin temu, Jacuri napisał(a):

Witam.

@Dev czy mógłbyś pomóc w podaniu nr części do wymiany w Audi o nr. Vin: WAULNAF40HN024079. 

Odpowiedź z serwisu mam że 3.5l oleju i dwie śruby. Ale czytając temat to mam delikatnie mieszane odczucia co do tego. Pomożesz?

olej sprzegła - G 055 529 A2

olej koła zebate - G 052 549 A2

filtr 1 - 0CK 325 121 D

filtr 2 - 0CK 325 149 D

filtr 3 - 0CK 325 421 A

uszczelka miski - 0CK 321 371 A

Edytowane przez Dev

Opublikowano
2 godziny temu, RaQ1911 napisał(a):

Cześć,

prośba o podanie nr części (oleje, filtry, coś jeszcze?) niezbędnych do wymiany oleju w 0CK (VIN: WAUZZZF4XJA222291)

pozdrawiam,

olej sprzegła - G 055 529 A2

olej koła zebate - G 052 549 A2

filtr 1 - 0CK 325 121 D

filtr 2 - 0CK 325 149 D

filtr 3 - 0CK 325 421 A

uszczelka miski - 0CK 321 371 A

Opublikowano

Przy quatrro przy wymianie oleju trzeba też most? Tak mi polecili w aso. Całość 2500 pln. 

Dev jaki u Ciebi koszt? 

I jak mozesz podaj nr czesci

WAUENAF48HN010293

Edytowane przez KamiFCB