Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana oleju w skrzyni biegów S-Tronic w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, Jari1234567 napisał(a):

Za miesiąc chciał bym wymienić "tablet" na większy z Alliexpres 10,25" lub 12,3" (raczej ten 10,25" bo 12tka będzie za duża) i tu pytanko czy po wymianie na takie ustrojstwo wszystko będzie śmigać ?! Czy wszystkie przyciski na kierownicy i na konsoli będą działały jak dotychczas?! Na co zwrócić uwagę?!

Nie mam doświadczenia z chińskimi zamiennikami MMI, więc nie powiem w jakim stopniu integracja z oryginalnym systemem jest możliwa.

Opublikowano

Muskel a znasz coś 'z naszego rynku by wymienić tablet na większy i dotykowy?! Bo ile bym nie modyfikował złącz w podłokietniku itd to ciągle będzie 8,3" i bezdotyk!! Trochę słabo to Audi wymyśliło!! Inne marki mają już takie tablety od lat że hohoho!!

Opublikowano
2 minuty temu, Jari1234567 napisał(a):

Trochę słabo to Audi wymyśliło!! Inne marki mają już takie tablety od lat że hohoho!!

B9 Facelift ma też już dotykowy:wink:

Niestety w tym kierunku nic Ci nie polecę.

Opublikowano
21 minut temu, Muskel1 napisał(a):

B9 Facelift ma też już dotykowy:wink:

Niestety w tym kierunku nic Ci nie polecę.

Tak wiem, że nowsze roczniki mają już lepsze, większe i dotykowe. No cóż poczytam i zobaczymy co wydedukuję. Ale i tak dzięki za wszelką pomoc.

Opublikowano

A znacie może jakieś "pewne" warsztaty w P-niu lub k/P=nia ?! Bo dzwoniłem do takiej jednej znanej firmy (EKG Wysogotowo) kazali mi napisać poprzez kontakt meilowy czego dotyczyć ma usługa i podać nr VIN ale na razie cisza!!!!

Opublikowano

Przy bezdotyku chociaż ekran nie jest wypalcowany ;) A z czasem naprawdę fajnie się obsługuje tym manipulatorem w czasie jazdy, jedyne co to adresy w mapach google wpisuję w telefonie.

Opublikowano
22 godziny temu, lukaszdutka napisał(a):

Przy bezdotyku chociaż ekran nie jest wypalcowany ;) A z czasem naprawdę fajnie się obsługuje tym manipulatorem w czasie jazdy, jedyne co to adresy w mapach google wpisuję w telefonie.

No właśnie zaczynam się mocno zastanawiać czy potrzebuję taką "landarę" 12 cali !!! Już zaczynam się powoli przyzwyczajać do tego który jest ?

Opublikowano

Czy jakis admin mógłby przenieść posty "Tabletowo mapowe" do tematu B9 Fellows bo tu się robi bałagan

Opublikowano

Witam,

Kolego Dev mogę prosić o pomoc z zestawem olejów i filtrów do skrzyni?

VIN: WAUZZZF45KA027569

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam do kupienia audi z 2020 kod skrzyni biegów  TXB I tam wymiana oleju przez serwis była robiona co 80tys .To w końcu jak to jest 60 czy 80tys

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam , jaki olej i filtry przy zwykłej wymianie oleju w skrzyni biegów do modelu o Vin WAUZZZF42JA086688.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, jaki olej , jakie filtry i jaką  uszczelka do skrzyni biegow stronic audi a4 b9 ? Nr Vin WAUZZZF42JA086688. Z góry dziękuję 

Opublikowano

@Dev Witam, kolego czy mógłbyś podać numery filtrów, oleju, miski olejowej do mojej skrzyni WAUZZZF46GA072933

Z góry bardzo dziękuję 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, przymierzam się do wymiana oleju w skrzyni i ten olej G 055 529 A2 w serwisie kosztuje 215zł, a na allegro widziałem go nawet w cenie 130zł.

Kupował ktoś może na allegro i może coś napisać o nim ? 

Tak naprawdę to tylko ten olej jest tańszy.  

Opublikowano

@patryciusz bo to zapewne olej, który nie trafił tam gdzie miał trafić ? Na OLX też widziałem oferty prywatne z olejem. Zestaw z filtrem do S-tronic można było kupić za mniej niż 500zł. Teraz widzę po 95zł/l.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 25.11.2023 o 09:27, patryciusz napisał(a):

Hej, przymierzam się do wymiana oleju w skrzyni i ten olej G 055 529 A2 w serwisie kosztuje 215zł, a na allegro widziałem go nawet w cenie 130zł.

Kupował ktoś może na allegro i może coś napisać o nim ? 

Tak naprawdę to tylko ten olej jest tańszy.  

Kradzione albo podróba, czy warto na sobie sprawdzać ? Często się tego nie wymienia.

Ja brałem z tego ASO, trochę taniej niż to co podałeś.

https://allegro.pl/oferta/aso-vw-olej-do-skrzyni-biegow-audi-vw-g055529a2-13984052052

Opublikowano

Ja u siebie też w końcu wymieniłem olej w skrzyni z filtrami.

image.png.e0e5b4bdc4e3a496c0ba3b6f1ee915ae.png

Ceny części w ASO jak by kogoś interesowały:

image.thumb.png.f8a69aace61b89eac25cbb22dbd940a9.png

Olej nie był jakoś strasznie ciemny, jak wymieniałem w części mechanicznej to wyglądał dużo gorzej.

Filtry mimo że miały już przejechane 170tyś też jakoś tragicznie nie wyglądały. 

Ogólnie po zmianie duży plus, jak wcześniej zmiana biegów była wyczuwalna w szczególności na  zimnym silniku. 

To teraz nic nie czuć kiedy zmienia biegi.  

Opublikowano

Czy mógłby ktoś polecić dobry warsztat (dobrego fachowca) w okolicach Puław, Lublina , Radomia do wymiany oleju wraz z filtrami w 0CL ?

Opublikowano

Witam. Zwracam się z pytaniem dotyczącym dziwnych odgłosów które wydaje prawdopodobnie skrzynia s tronic napęd na przednią ośkę. Mianowicie w czasie jazdy w ciasnym łuku, w prawo lub w  lewo, niskie biegi i wyższe obroty słychać dziwne buczenie, wycie. W czasie jazdy na wprost takich dźwięków nie ma. Przeszukuje w necie różne fora ale niestety nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Niektórzy sugerują wymianę oleju w części mechanicznej skrzyni. Przebieg to 110 tyś. Audi A4 B9 2016. Może ktoś z was spotkał się z takim problemem?

Opublikowano

U mnie tez czasami buczy olej w skrzyni wymieniałem ,ale w cześci mechanicznej nie wiec moze cos w tym prawdy być...