Mordeliuss Opublikowano 10 Marca 2020 Opublikowano 10 Marca 2020 (edytowane) Witajcie ponownie Parę osób pewnie mnie kojarzy i moje poprzednie auto jakim był B7 2.0 TDI avant po paru zmianach. Po sprzedaży byłem mocno zabiegany i nawet nie miałem czasu nic skrobnąć, ale przyszła mobilizacja i czas przedstawić coś nowego. Nie mogło być inaczej jako że całe życie niemal jeżdżę audi to wybór był jeden zastanawiałem się tylko nad modelem. Szukałem czegoś z konkretnymi wytycznymi, udało się znaleźć fajną bazę 3.0 TDI CAPA QUATTRO w manualu którą przestawiam poniżej Sporo już udało się zrobić a jeszcze więcej przede mną do zrobienia Wyposażenie - Skórzana tapicerka - Sportowa 3 ramienna kierownica + multifunkcja - Wewnętrzny S-line - Czarny sufit - Światła do jazdy dziennej - Bixenon - Radio MMI 2G High - Bang&Olufsen - Audi Drive Sellect - Elektryczne fotochromatyczne składane lusterka boczne - Elektryczna klapa bagażnika - Czujniki parkowania przód + tył - i wiele innych Aktualne mody - Zmieniony grill na plaster miodu - Czarna ramka grilla - Przyciemnione lampy tylne folią - Nowe Felgi Pompei 19 8,5J ET47 + opony nowe Kormoran 255/35/19 - Dystanse Przód: 17mm + dystanse tył 20mm z redukcją na 57,1 - Ledowe oświetlenie wnętrza - Ledowe oświetlenie tablicy - Ramki A4 Klub + naklejki na szybkach - Ruchoma belka do systemu bagażowego - Nakrętki na wentyle z logiem OOOO - Pomalowane zaciski - Wydech + zderzak S4 - Oklejenie relingów + listew przyszybowych w PIANO BLACK - Malowanie lamp + nowe soczewki + ori obrys USA by @KoJ@K - Zmiana zaciksków na 356/330 - Malowanie zacisków Foliatec Neon yellow + naklejki S4 - Naklejki AUDI SPORT na felgach - 4x końcówki Akrapovic (były) - Aktywny wydech SQ5 + Kufatec - Subwoofer + skrzynia pod wymiar + wzmacniacz wszystko pod MMI 2g. W planach - Eibach PRO KIT - Oklejenie halogenów - Rozrząd (nie dlatego że go słychać ale dlatego że leży w bagażniku i chce mięc spokój :D) Serwis - Olej Total Quartz 5w30 - Filtry: kabinowy, powietrza, olej, paliwowy - Zalany ceramizer Liqui Moly - Nowe opony Lato 255/19/35 Kormoran - Nowe dywaniki gumowe - Nowy Termostat - Dorobienie dodatkowego kluczyka - Zmienione pióra wycieraczek Bosh Aero Twin - Wymiana tarcz przód i tył na Zimmermann Sport + Klocki Ferodo Premier - Odszczurzenie skórzanych foteli i boczków - Serwis Olejowo filtrowy Edytowane 17 Listopada 2020 przez Mordeliuss
rosati Opublikowano 10 Marca 2020 Opublikowano 10 Marca 2020 Plaster miodu dodaje, można rzec "smaku" Szerokości i do zobaczenia na mieście 1
Mordeliuss Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Opublikowano 10 Marca 2020 Może i jakość tego plastra nie jest powalająca ale póki jest cały to zostaje No mam nadzieje że gdzieś sie zobaczymy przelotem
Adam87 Opublikowano 13 Marca 2020 Opublikowano 13 Marca 2020 (edytowane) No autko fajne Niech cieszy, choć szkoda B7, ale nie ma co płakać... Powodzenia w modach Edytowane 13 Marca 2020 przez Adam87
wielik Opublikowano 13 Marca 2020 Opublikowano 13 Marca 2020 3.0tdi quattro manual.. nic więcej chyba nie trzeba dodawać... ??? Ps fajnie się prezentuje choć można było troszkę w obniżyć . Fajny kolor zacisku Pozdro
karolek_ust Opublikowano 13 Marca 2020 Opublikowano 13 Marca 2020 No delikatnie niżej @wielik widzę ze chyba żółte zaciski bardziej ci przemawiają czyżby żmiana u Ciebie koloru
wielik Opublikowano 13 Marca 2020 Opublikowano 13 Marca 2020 19 minut temu, karolek_ust napisał: No delikatnie niżej @wielik widzę ze chyba żółte zaciski bardziej ci przemawiają czyżby żmiana u Ciebie koloru Nie w tym sezonie napewno nie bo za duzo było z tym roboty? Ale nie powiem żółte lepiej wyglądają ? 2
Mordeliuss Opublikowano 19 Marca 2020 Autor Opublikowano 19 Marca 2020 17.03.2020 wpadł duży UPDATE ;) !! będą szczegóły jak tylko w sobotę umyje i ogarnę auto bo teraz to wstyd zdjęcia robić Co do zacisków to jest to kolor "pseudo" żółty ;) Baza jest kolorem żółtym ale ze sporą domieszką zielonego i białego więc wpada lekko w seledyn. Niestety z przykrych rzeczy do wymiany tylna lewa lampa w błotniku. Małe pęknięcie chyba pod wpływem ciepła zamieniło się w całkiem fajną choinke B7 szkoda fakt bo sporo pracy poszło w nią ale to dobra decyzja i mam nadzieje że nowemu koledze służy dobrze i godnie. Może ujrzymy ją tu na forum ;) Co do obniżenia auta to zastanawiam się nad zestawem od Eibacha. Z amortyzatorami nie mogę za dużo kombinować bo mam ADS więc twarte 1BE. Myśle że te eibachy będą dobrze wyglądać :) 1
Mordeliuss Opublikowano 20 Marca 2020 Autor Opublikowano 20 Marca 2020 (edytowane) Zgodnie z zapowiedzią wrzucam zdjęcia z prac nad autem i po małym czyszczeniu Aktualnie auto umyte i wrzucony tylko Prostaff CC Water Gold. Bardzo przyjemny QD robi fajny look i super się dociera, jeden z przyjemniejszych do pracy dla mnie.Wpadł kompletny de-chroming coś na co czekam w każdym aucie. Robota zrobiona bardzo dobrze i jestem zadowolony po odbiorze auta. Z każdym kolejnym spojrzeniem cieszy oko jeszcze bardziej. Powoli zbliżam się do uzyskania wyglądu zewnętrznego jakiego oczekuje. Kolejne klocki układanki lecą do mnie, a na inne jestem już umówiony terminowo i mam nadzieję że uda się wszystko sprawnie załatwić. Niestety są i negatywne strony wczorajszego dnia i niemiłe rozczarowanie. Najpierw zarysowałem nowo polakierowaną felgę a potem okazało się że miałem włamanie i zwinęli mi większość sprzętu do detailingu z kanciapy EDIT: Na dniach wrzucę fotki ze światłem dziennym. Wczoraj wieczorem na myjnie pojechałem dla relaksu po całym tym zwariowanym dniu i trochę mi zeszło Edytowane 20 Marca 2020 przez Mordeliuss 3
Mordeliuss Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) Parę luźnych strzałów I nawet wpadłem na bez-dotyk żeby opłukać auto z kurzu i okazuje się że Prostaff Gold Water jak dla mnie bardzo fajnie reaguje z wodą. Na dowód wrzuciłem filmik poniżej Kolejne elementy układanki już coraz bliżej. Niestety w dobie aktualnych wydarzeń mam nadzieje, że będzie miał to kto ogarnąć :O i obiecany filmik Edytowane 24 Marca 2020 przez Mordeliuss 1
Mordeliuss Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) Cisza ostatnio ale jest coś zrobione Wpadło polerowanie ekranu na którym w dzień ledwo ciś było widać. Praca szybka przyjemna i efekt zadowolił, może to nie nówka ale jest o wieleee lepiej niż było Tylko folia ochronna zrobiła psikus i wpadły małe pęcherze w jednym z rogów ale to jest do ogarnięcia Czekam na kolejne graty i terminy robót ale w dobie aktualnej sytuacji jest to lekko utrudnione Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez Mordeliuss 1
BLENDEK Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 10 godzin temu, Mordeliuss napisał: Cisza ostatnio ale jest coś zrobione Wpadło polerowanie ekranu na którym w dzień ledwo ciś było widać. Praca szybka przyjemna i efekt zadowolił, może to nie nówka ale jest o wieleee lepiej niż było Tylko folia ochronna zrobiła psikus i wpadły małe pęcherze w jednym z rogów ale to jest do ogarnięcia Czekam na kolejne graty i terminy robót ale w dobie aktualnej sytuacji jest to lekko utrudnione Na rogach nie miałeś problemu zmyć tej powłoki? Ja rogów do końca nie mogę spolerować. Chyba nie będzie tego widać bo pod światło widać, że jest tam czarna ramka, która się nie świeci i nie jest częścią wyświetlacza, ale drażni trochę Ta folia to połysk u Ciebie? Bo tak wygląda trochę, ja zakładam mat.
Mordeliuss Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2020 11 godzin temu, BLENDEK napisał: Na rogach nie miałeś problemu zmyć tej powłoki? Ja rogów do końca nie mogę spolerować. Chyba nie będzie tego widać bo pod światło widać, że jest tam czarna ramka, która się nie świeci i nie jest częścią wyświetlacza, ale drażni trochę Ta folia to połysk u Ciebie? Bo tak wygląda trochę, ja zakładam mat. Co do rogów to były lekkie problemy ale polerowałem to na tyle na ile tylko dało radę. Niestety idealnie co do milimetra nie usunąłem z rogów ale nie widać żadnej różnicy i aż tak mi to oka nie drażni. Tak folia to połysk choć niewiele różni się od efektu jaki był na ekranie po wypolerowaniu
Mordeliuss Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Mała aktualizacja poniżej Nareszcie udało się wprowadzić jeden z modów który był w planach od pierwszych chwil po zakupie auta Wjechały odnowione lampy zrobione przez Naszego forumowego magika od lamp @KoJ@K. Byłem u niego z B7 i efekt mnie bardzo zadowolił więc udałem się też z B8. Dla mnie efekt jest piorunujący, robota zrobiona świetnie a auto ma zupełnie inny wygląd i o wiele bardziej przyciąga oko na ulicy Co do samej roboty to wszystko zrobione wzorowo + świetny kontakt no i oczywiście robota zrobiona od ręki, poczekałem spokojnie i wróciłem już na zrobionych lampach, a co najważniejsze wszystko ustalane osobiście i mamy w lampach co sobie tylko wymyślimy Jeżeli ktokolwiek zastanawia się czy oddać lampy koledze na mogę polecić z całego serca i rozumu. Tak czy siak oddaje mu jeszcze jeden komplet z B8 jak tylko ogarne się ze wszystkim.Zmiany w lampach: - Malowanie na czarno - Czyszczenie - ORI Obrys USA - Poliftowe soczewki w świetnym stanie. - Przesłona z mniejszym załamaniem światła Na dniach wezmę się za klosze i wskoczy na nie folia ochronna. Niestety nie miałem aż tyle czasu żeby oddać koledze i klosze do zrobienia bo najzwyczajniej zbyt długo by z tym zeszło. Osobiście nie jechałem na nich jeszcze w nocy ale oczywiście wpadnie jakieś zdjęcie z tego jak świecą Kilka strzałów i rodzinne spyphoto 1
Marcin_K Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 W dniu 19.03.2020 o 09:04, Mordeliuss napisał: 17.03.2020 wpadł duży UPDATE !! będą szczegóły jak tylko w sobotę umyje i ogarnę auto bo teraz to wstyd zdjęcia robić Co do zacisków to jest to kolor "pseudo" żółty Baza jest kolorem żółtym ale ze sporą domieszką zielonego i białego więc wpada lekko w seledyn. Niestety z przykrych rzeczy do wymiany tylna lewa lampa w błotniku. Małe pęknięcie chyba pod wpływem ciepła zamieniło się w całkiem fajną choinke B7 szkoda fakt bo sporo pracy poszło w nią ale to dobra decyzja i mam nadzieje że nowemu koledze służy dobrze i godnie. Może ujrzymy ją tu na forum Co do obniżenia auta to zastanawiam się nad zestawem od Eibacha. Z amortyzatorami nie mogę za dużo kombinować bo mam ADS więc twarte 1BE. Myśle że te eibachy będą dobrze wyglądać Witam gratuluję auta prezentuje się naprawdę dobrze Mam pytanie co do obniżenia auta na ADS wejdzie tam Eibach? Jest jakiś dedykowany zestaw do ADS nie spotkałem się? Pozdrawiam 1
kamelus_ Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Marcin_K napisał: Mam pytanie co do obniżenia auta na ADS wejdzie tam Eibach? Jest jakiś dedykowany zestaw do ADS nie spotkałem się? A co ma jedno z drugim wspólnego?
BLENDEK Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) 4 godziny temu, Marcin_K napisał: Witam gratuluję auta prezentuje się naprawdę dobrze Mam pytanie co do obniżenia auta na ADS wejdzie tam Eibach? Jest jakiś dedykowany zestaw do ADS nie spotkałem się? Pozdrawiam Jeśli mowa o samych sprężynach to wejdzie, tylko jak wszyscy wiemy były ADS z regulacją siły tłumienia amorków jak i bez tej regulacji. Różnica chyba jest tylko taka, że takie sprężyny na pewno skracają żywotność amortyzatorów Ci bez regulacji zapłacą mniej za wymianę w przyszłości, a ci drudzy już więcej i może na comforcie Ci dobijać za bardzo Jak zestaw amorów i sprężyn od eibacha to też wejdzie, nie widzę problemu. Regulacja wtedy Ci nie będzie działać lub kombinujesz dalej może są jakieś sposoby, ale to kolejne koszta - ale wejść wejdzie Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez BLENDEK 1
Rekomendowane odpowiedzi