Paatryk22 Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 Cześć wszystkim, jest to mój pierwszy post w klubie. Tydzień temu stałem się posiadaczem Audi A4 B5 1.6. Przesiadłem się ze Skody Octavii 1 1.9 TDI. Różnica w komforcie - nieporównywalna Autko fajnie wyposażone: climatronic, elektrycznie pompowane fotele, 4 elektryczne szyby, lustra Dzisiaj przyszły do mnie klubowe ramki i naklejki oraz autko przeszło niemały zabieg spa.
Bałtek Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 Ładna maszynka, nie brakuje mocy po przesiadce z tdi? Co wchodzilo w skład tego SPA?
Paatryk22 Opublikowano 11 Marca 2020 Autor Opublikowano 11 Marca 2020 Czy brakuje mocy? Jeździłem słynnym 1.9 TDI 90KM także moce podobne, Audi ma o 11 koni więcej Ale brakuje trochę momentu jednak, w dieslu można było śmiało wyskakiwać na lewy pas i ciąć do przodu tu jednak trochę inaczej tak czy siak jestem zadowolony Za kilka miesięcy jak będzie jeździło to pójdzie w gaz i będzie jazda za grosze w komforcie Co do spa to można powiedzieć, że to takie pierwsze wstępne po zakupie Dokładne mycie Cartec-iem, potem ADBL QuickWax, a w srodeczku RRCustoms Interior Dressing W przyszłym miesiącu planuje polerke chyba, że czasowo znajdę szybciej jakieś okienko
krzysiek_f Opublikowano 12 Marca 2020 Opublikowano 12 Marca 2020 Ładna. Wszystkie szyby w prądzie i podłokietnik niewiele 1.6 miało w standardzie. Pewnie masz ten sam silnik (ANA) co u mnie bo widzę że rok produkcji 2000. Bezproblemowe autko.
maciej_m Opublikowano 13 Marca 2020 Opublikowano 13 Marca 2020 Przyjemnie się prezentuje. Będzie bezproblemowy o ile poprzednicy dbali i ty również go nie będziesz zaniedbywał. Pamiętajcie że te samochody mają dziś dwie dekady i wymagają już specjalnego traktowania. Jak chcesz wiedzieć gdzie szukać rudej to daj znać;) Niestety czai się w trudniej dostępnych zakamarkach gdzie stałe jest wilgoć. No chyba że.pod kocem trzymasz;) Udanej eksploatacji życzę. MM.
Paatryk22 Opublikowano 13 Marca 2020 Autor Opublikowano 13 Marca 2020 Tyle ile jestem wstępnie w stanie stwierdzić to samochód był zadbany i regularnie było wymieniane co trzeba. Sam fakt, że w 20 letnim aucie działa dosłownie wszystko. Samochód miał jednego właściciela w Austrii skąd został sprowadzony i jednego w kraju przez 3 lata. Jedyny mankament co do rudej to delikatny ślad 1 centymetrowy na prawym błotniku na nadkolu, a tak to cały czysty. Myśle, że długo posłuży, bo docelowo chciałbym założyc LPG, bo przy dojazdach na uczelnie i innych wycieczkach wychodzi około 1300-1500 km miesięcznie
maciej_m Opublikowano 13 Marca 2020 Opublikowano 13 Marca 2020 (edytowane) Cały czysty;) Zajrzyj pod listwy ozdobne na dolnych krawędziach drzwi, po ich uprzednim zdemontowaniu. Zobacz jak wyglądają kołki mucujące listwy. Tylko uważaj przy demontażu listew. Dokładnie obejrzyj doły drzwi i ich krawędzie gdzie kończy się blacha. Zajrzyj pod maskę i po demontażu podszybia popatrz w miejsce gdzie błotniki łączą się z budą w okolicy ściany grodziowej. Zdemontuje przednie nadkola i sprawdź jak wygląda blacha na dole blotnika w miejscu gdzie nadkole styka się z błotnikiem w okolicach przednich drzwi. Generalnie to są drobiazgi bo 20 letni nissan nie miałby już progów, podłogi i dołów drzwi. Edytowane 13 Marca 2020 przez maciej_m
Paatryk22 Opublikowano 17 Marca 2020 Autor Opublikowano 17 Marca 2020 (edytowane) Dzięki wielkie za podpowiedź! Przeszukałem i wyglada wszystko dobrze! Znalazłem mały defekcik na prawym tyle na drzwiach u dołu, ale nic wielkiego także drapnie się to, zabezpieczy i będzie dobrze Dzisiaj postanowiłem wziąć się konkretnie za autko i wpadła polerka. Walczyłem dobre kilka godzin żeby zrobić na lustro i jestem zadowolony Przepolerowane całe autko włącznie z lampami i wydechem Wyczyściłem też trochę pod maską żeby lepiej cieszyło oko. Jutro z samego rana lecę na porządne mycie gąbką i płynem, a potem na ciśnieniową żeby narzucić wosk. Ogółem autko już wyglada przyzwoicie, ale efekt końcowy wleci jutro Dzisiaj tylko fotki z polerki Edytowane 17 Marca 2020 przez Paatryk22
Mukade93 Opublikowano 17 Marca 2020 Opublikowano 17 Marca 2020 fajna sztuka, witam somsiada ze slunska haha
Paatryk22 Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Opublikowano 18 Marca 2020 Po 4 godzinnym myciu, nabłyszczeniu, woskowaniu i ogólnych walkach samochód wygląda w mojej opinii fajnie
Zgasio Opublikowano 21 Marca 2020 Opublikowano 21 Marca 2020 Dbaj a będzie się odwdzięczać Ładna seria A tak po za tematem czym robisz zdjęcia? Pozdro
Paatryk22 Opublikowano 21 Marca 2020 Autor Opublikowano 21 Marca 2020 Godzinę temu, Zgasio napisał: Dbaj a będzie się odwdzięczać Ładna seria A tak po za tematem czym robisz zdjęcia? Pozdro iPhone 11 Niby mam lustrzankę w domu, ale no nawet do codziennych fotek to telefon ją zmiata
Paatryk22 Opublikowano 23 Marca 2020 Autor Opublikowano 23 Marca 2020 Dzisiaj wpadła okazja na dosyć fajne alufelgi, także skorzystałem i mam 16 cali, oryginały od B5 z oponkami, będzie na czym śmigać Na dniach jak to ja, doczyszcze i przepoleruje każdy centymetr i będzie git
maciej_m Opublikowano 25 Marca 2020 Opublikowano 25 Marca 2020 Tylko pogratulować czystego egzemplarza. W takim razie dbać i cieszyć się jazdą.
Paatryk22 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Mały update Bylo malowanie zacisków i wleciały letnie koła
ppatryk Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Ładnie zachowany egzemplarz. Co tam planujesz w niej?
Paatryk22 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Aktualnie jutro z rana zabieram się za przyciemnianie szyb Myśle, że będzie fajnie wyglądać i jakoś dam radę. Poza tym to chce dorzucić czujniki parkowania na tył i raczej na tym zostać. Chciałbym zachować ją bardziej w oryginale niż pomodzić. Ewentualnie jakieś kwestie wizualne, chromowane ramki na zegary, zobaczymy co czas pokaże Jutro dam znać jak z szybami poszło
szafa Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Proponuje zmienić zegary na full fis i przy okazji dać przerobić koledze @fazi Morda od razu cieszy się przy wsiadaniu
krzysiek_f Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Świetne są te zegary z RSa. Dałbym tylko ringi czarne, tak jak to było w oryginale.
Rekomendowane odpowiedzi