Opublikowano 30 Listopada 200916 l trasa 10l przy normalniej jeździe czyli do 140km/h, 15l miasto/but, średnio pali mi ok 12l/ 100
Opublikowano 9 Grudnia 200916 l Koło 10 w trybie mieszanym na sekwencji ostatnie spalił 10 w cyklu mieszanym :> jak Wy to robicie ? mi potrafi spalić 10 ale tylko w trasie, cykl mieszany i samo miasto nie ma bata zejść do 10 co trzeba sprawdzić, ewentualnie wymienić żeby to spalanie troszkę spadło(prócz kierowcy :> )
Opublikowano 9 Grudnia 200916 l co trzeba sprawdzić, ewentualnie wymienić żeby to spalanie troszkę spadło(prócz kierowcy zamienić na diesla Ostatnio mój znajomy - posiada A6 1999 1.8T + LPG powiedział mi, że jego pali przy dość dynamicznej jeździe po mieście max 10L gazu, a na trasie przy prędkościach grubo ponad dozwolonej ok. 8 L Ja tylko słuchałem i mało co nie Nie wiem czemu ludzie mocno zaniżają te wartości
Opublikowano 9 Grudnia 200916 l co trzeba sprawdzić, ewentualnie wymienić żeby to spalanie troszkę spadło(prócz kierowcy zamienić na diesla Ostatnio mój znajomy - posiada A6 1999 1.8T + LPG powiedział mi, że jego pali przy dość dynamicznej jeździe po mieście max 10L gazu, a na trasie przy prędkościach grubo ponad dozwolonej ok. 8 L Ja tylko słuchałem i mało co nie Nie wiem czemu ludzie mocno zaniżają te wartości też mnie to zastanawia, że tan sam silnik i cała reszta a różnica w spalaniu nawet 5 litrów :gwizdanie: chociaż znajomy ma eS 6 4.2 quattro i przy lekkiej jeździe(max do 110 na trasie) pali mu 12 gazu, ale przy normalnej jeździe to ok 20, nie mówiąc o mieście-okolice 30l w godzinach szczytu [br]Dopisany: 10 Grudzień 2009, 00:14_________________________________________________i to mam potwierdzone dane bo byłem pasażerem podczas tych pomiarów
Opublikowano 9 Grudnia 200916 l przewertujcie pare stron wcześniej to można sie dowiedzieć ze ADR z q pali poniżej 8 lpg w mieście taki OT
Opublikowano 10 Grudnia 200916 l Koło 10 w trybie mieszanym na sekwencji ostatnie spalił 10 w cyklu mieszanym :> jak Wy to robicie ? mi potrafi spalić 10 ale tylko w trasie, cykl mieszany i samo miasto nie ma bata zejść do 10 co trzeba sprawdzić, ewentualnie wymienić żeby to spalanie troszkę spadło(prócz kierowcy :> ) Nie są to zaniżone wartości, po prostu dużo zależy od instalacji (reduktor, wtryski...), a jeszcze więcej od regulacji mieszanki
Opublikowano 11 Grudnia 200916 l Więc i ja sie podzielę moimi spostrzeżeniami w temacie spalania LPG : - trasa 9-10l - miasto 11-12l Czyli w stosunku do benzyny jakieś litr więcej tak +/-
Opublikowano 12 Grudnia 200916 l spalanie w miescie przy normalnej jezdzie 16-17 litrow gazu trasa natomiast nie ma problemu zeby osiagnac wynik 12 litrow.Moze nie jest to malo ale cos za cos
Opublikowano 13 Grudnia 200916 l U mnie średnio do kilometrów przejechanych na LPG trzeba z 1l PB dodać. Średnio, żeby przejechać 100km po wawie uruchamiam samochód 4 razy.
Opublikowano 14 Grudnia 200916 l 1.8T 11l lpg czyżby kolega nie dowierzał ostatnie dwa pomiary z tankowania gazu to 11,1l /100km i 11.3l / 100km powiedzmy cykl mieszany z przewaga miasta i dosyć żwawą jazdą
Opublikowano 14 Grudnia 200916 l Zgadzam się z Patrikos28 od kiedy zacząłem jeździć po mieście na dłuższych odcinkach (min 35km) to spalanie jest w granicach 11,2-11,85l/100km.
Opublikowano 14 Grudnia 200916 l 1.8T 11l lpg czyżby kolega nie dowierzał ostatnie dwa pomiary z tankowania gazu to 11,1l /100km i 11.3l / 100km powiedzmy cykl mieszany z przewaga miasta i dosyć żwawą jazdą nie no spoko wydawało mi się ze APU będzie więcej palić
Opublikowano 15 Grudnia 200916 l 1.8T 11l lpg czyżby kolega nie dowierzał ostatnie dwa pomiary z tankowania gazu to 11,1l /100km i 11.3l / 100km powiedzmy cykl mieszany z przewaga miasta i dosyć żwawą jazdą nie no spoko wydawało mi się ze APU będzie więcej palić no właśnie mi też się tak wydawało... ale te ok 11 l/lpg to naprawdę b. mało jak na T a powiedzcie panowie jeszcze czy to są pomiary podczas normalnej jazdy ? czy raczej oszczędzania ?
Opublikowano 15 Grudnia 200916 l 1.8T 11l lpg czyżby kolega nie dowierzał ostatnie dwa pomiary z tankowania gazu to 11,1l /100km i 11.3l / 100km powiedzmy cykl mieszany z przewaga miasta i dosyć żwawą jazdą nie no spoko wydawało mi się ze APU będzie więcej palić no właśnie mi też się tak wydawało... ale te ok 11 l/lpg to naprawdę b. mało jak na T a powiedzcie panowie jeszcze czy to są pomiary podczas normalnej jazdy ? czy raczej oszczędzania ? W moim przypadku te pomiary były przy różnym stylu jazdy 1/2 prawie przepisowa , 1/2 tak plus 20-30km/h zależy oczywiście od pory dnia , natężenia ruchu i aktywności misiaczków No i raczej nie marnuje okazji pojechania z kims z pod świateł oczywiście w ramach rozsądku tak do setki :gwizdanie: Także myślę że dobrze założona instalka + sprawny motor 1.8T jest w stanie zmieścić sie w 12 litrach gazu
Opublikowano 15 Grudnia 200916 l mówisz tak jakby twój motor był więcej niż sprawny i masz lepiej niż dobrze założoną instalke bo przecież Ci pali poniżej tych założonych 12 prawda jest taka że dopóki nie kupie takiego motora i nie przekonam się na własnej skórze to średnio wierze w takie spalanie
Opublikowano 15 Grudnia 200916 l mówisz tak jakby twój motor był więcej niż sprawny i masz lepiej niż dobrze założoną instalke bo przecież Ci pali poniżej tych założonych 12 prawda jest taka że dopóki nie kupie takiego motora i nie przekonam się na własnej skórze to średnio wierze w takie spalanie Dobre Otóż na chwilę obecną można tak powiedzieć że mam więcej niż sprawny motor : co potwierdziła hamownia , ale nie w tym rzecz Instalację mam dobrze założoną bo robił mi ją ktoś znajomy do kogo mam zaufanie , i jest to w miarę dobra instalacja (BRC Seq24) Kiedy auto zacznie mi palić podczas normalnej eksploatacji grubo ponad te 12 litrów to zaczne szukać powodu , bo uważam że jeśli wszystko jest w porządku to 1.8T nie powinno palić więcej niż te 12l LPG / 100km
Opublikowano 15 Grudnia 200916 l ale te ok 11 l/lpg to naprawdę b. mało jak na T a powiedzcie panowie jeszcze czy to są pomiary podczas normalnej jazdy ? czy raczej oszczędzania ? moja na cugu bierze 15 lpg , na spokojnie 13 lpg