Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile pali Wam gazu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no mam automata 4 biegowego , rok czasu, przejechałem nim 10kkm, muszę powiedzieć że dobrze mi sie nim jeździ ale mocy trochę brakuje, jakby miał tak ze 180km (AJL:)) to by pewnie jazda była już jak w bajce,

na pewno czuje mniejszą moc na lpg niż na benzynie i to w całym przedziale prędkości, ale byłem już z 10 razy na regulacji i wszystko jest ok nie ma się do czego doczepić, a że mam już 3 auto na gazie ( w sumie już 12 lat jeżdżę na lpg) to tam trochę się znam na tym no i to co gazownik robił wydaje mi się poprawne i nie mam nic zwalone, jak jadę do kraka (do 20km, w 20 i z 20km) to spokojnie mi spali te 13-14, zmieniam biegi zazwyczaj tak powyżej 4k, raczej mi się nie zdarza wbić kickdowna, no nie wiem sam chyba tak powinno być

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A-4 Kraków - Wrocław

na zbiorniku 39 l. zrobiłem bez mała ~250 km z czego 39 po mieście. Prędkość nie spadała z ~180

A-4 Wrocław - Kraków

na zbiorniku 39 l. zrobiłem ~300km prędkość oscylowała okolice 140

Opublikowano

Witam!

Jeżdżę na instalacji Stag 300 i powiem szczerze że jak na tą wersję A4 którą posiadam to nie miałem zbyt dużego wyboru. Cały koszt wyniósł mnie 2800 zł z wlewem lpg pod pokrywą wlewu paliwa. Na początku nie byłem do końca zadowolony z osiągów bo brakowało mu ciągu i nie przyspieszał tak dynamicznie jak na benzynie, ale po konkretnej regulacji wtrysków (specjalista wsiadł ze mną do auta z komputerem i na bierząco poprawiał charakterystykę) nie odczuwam żadnej róznicy. Średnie spalanie w mieście to ok 12,8 l gazu a na trasie ok 11,2 l. Jeżeli chodzi o mój rekord to 10.3 l gazu przy załączonej klimatyzacji.

Pozdrawiam!

Opublikowano

ktoś mi zrobił 10 literków w trasie, ale jazda cały czas ogień, 5 do 7 tys obrotów 160 do 200 km/h to już 17 litrów i nie może by inaczej :evil:

Opublikowano

z tego co czytam to macie smoki ,mój ADR pali 9,4 max 9,8 w mieście a w trasie 8,1,-8,4 przy instalacji OMVL sekwencja :notworthy: :notworthy: :notworthy::tongue4: :tongue4:

Opublikowano

jezeli chodzi o samo miasto to teraz latem z klima ok.12 a trasa ok 9-10 litow przy wyzszych predkosciach

Opublikowano

Witam!

Jeżdżę na instalacji Stag 300 i powiem szczerze że jak na tą wersję A4 którą posiadam to nie miałem zbyt dużego wyboru. Cały koszt wyniósł mnie 2800 zł z wlewem lpg pod pokrywą wlewu paliwa. Na początku nie byłem do końca zadowolony z osiągów bo brakowało mu ciągu i nie przyspieszał tak dynamicznie jak na benzynie, ale po konkretnej regulacji wtrysków (specjalista wsiadł ze mną do auta z komputerem i na bierząco poprawiał charakterystykę) nie odczuwam żadnej róznicy. Średnie spalanie w mieście to ok 12,8 l gazu a na trasie ok 11,2 l. Jeżeli chodzi o mój rekord to 10.3 l gazu przy załączonej klimatyzacji.

Pozdrawiam!

to bardzo mało wręcz nie możliwie mało te silniki pala około 12 a z q to i więcej robicie straszna licytacje niedługo ktoś wypali poniżej 8 :polew: :polew: ja mam zwykłe 1.8 i myślę o lpg standardowe spalanie tego silnika to 9l plus lpg wyjdzie na pewno 10 ale chyba więcej będzie :decayed:

Opublikowano

Witam ja mam 2,6 na sekwencji stag-300 i jak jerzdze tak do 120 to w 12l sie miesci ale to spokojna jazda a jak przecisne to potrafi i 16 wypic

Opublikowano

Witam ja mam 2,6 na sekwencji stag-300 i jak jerzdze tak do 120 to w 12l sie miesci ale to spokojna jazda a jak przecisne to potrafi i 16 wypic

no ale jaka przyjemnosc z jazdy

Opublikowano

mi jak deptam to 15 w mieście spali spokojnie (225/16 + automat) , a i nie wierze nikomu że 1.8 na lpg spali poniżej 11lpg z klimą na mieście - brednie albo zestrojona instalka żeby do sety miał 15sek :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

a moje zaczęło bp palić niecałe 9 :naughty:

Opublikowano

W majej Audi pali po miescie ok. 12l z klima na trasie ok. 8-10 zalezy czy duzo wyprzedzam i redukuje :) i srednio na sekwencji butla 52l (40l wchodzi do butli) starcza na 380-400 km cykl mieszany (na codzien). A przedewszystkim zalezy od jakosci gazu.

Opublikowano

W majej Audi pali po miescie ok. 12l z klima na trasie ok. 8-10 zalezy czy duzo wyprzedzam i redukuje :) i srednio na sekwencji butla 52l (40l wchodzi do butli) starcza na 380-400 km cykl mieszany (na codzien). A przedewszystkim zalezy od jakosci gazu.

a jakiej firmy masz sekwencje?

Opublikowano

Dokładnie mi to samo wychodzi. No może nie udało mi się nigdy zejsc do 8 litrów, ale 9 przy ekonomicznej jeździe sie zdarzało.

Opublikowano

sekwencja założona w Boston Gliwice, 3000zł spalanie 11L miasto 70%, trasa 30%, czasem schodzę do 10 L ale to tylko trasa.

Silnik 1.8

Opublikowano

jakosc gazu ma ogromne znaczenie. ja juz tankuje tylko shell ewentualnie orlen lub statoil. roznice czuc w dynamice auta i przebiegu na butli. Wracalem z bieszczad teraz i na 38l Shell'gazu 425km z czego jakies 100 to sprint z A6 bez oszczedzania wiec nie jest zle.

Kiedys na gazie z Tesco 385km na butli 38 (trasa).

Opublikowano
albo zestrojona instalka żeby do sety miał 15sek

i tu jest pies pogrzebany

Opublikowano

he he he 10 litrów lpg i tak jest mega mało jak auto może wam palić 9litrów gazu jak benzyny bierze powyżej 9

Opublikowano

he he he 10 litrów lpg i tak jest mega mało jak auto może wam palić 9litrów gazu jak benzyny bierze powyżej 9

eee tam nie znasz się, są tu wypowiedzi że 8,5 lpg pali 1.8T i jeszcze dopiski "nie jeżdżę powoli" :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

wystarczy że odasz auto w ręce druciaża/gaziarza ;) i auto pocichu i umiejętnie jeździ na benzynie w sytuacjach awaryjnych :wink4: (dla jasnosci nie pije do BRC :wink4:). Moim zdaniem silnik powinien palić tak około 15-20% wiecej LPG niz PB