Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile pali Wam gazu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja tam mam sekwencje w moim 1,8 i nie narzekam

wolałem wydać troszkę więcej na początku i mieć święty spokój :>

spalanie na trasie schodzi nawet do 9L :rolleyes:

Opublikowano

średnie spalanie 10,2 l/100km 50/50 trasa/miasto jeszcze na zimowych 195/65

na letnich 225/45 w ubiegłym sezonie letnim było 10,5-11

Opublikowano

Witam posiadam audi a4 B5 1.6 z gazem i pali 13-14l gazu na 100km, ale mam problem z temperatura jest 65 stopni czy to ma wplyw na spalanie??

Opublikowano

To dużo Ci pali... Mi koło 11 w mieście... A co do temperatury... Niedogrzany motor = większe spalanie...

Opublikowano

widzę zróżnicowanie duże ... w moim przypadku jest tak ze jak jadę spokojnie na wycieczkę to na całej butli 43 litrowej przejadę jakieś 510-520km ... a jak śmigałem trasy Londyn - Kielce to z całej butli robiło się niestety tylko 380km ... no ale co trasa to trasa ... 4tys na obrotach i 140km/h nie schodzi ;)

Opublikowano

widzę zróżnicowanie duże ... w moim przypadku jest tak ze jak jadę spokojnie na wycieczkę to na całej butli 43 litrowej przejadę jakieś 510-520km ... a jak śmigałem trasy Londyn - Kielce to z całej butli robiło się niestety tylko 380km ... no ale co trasa to trasa ... 4tys na obrotach i 140km/h nie schodzi ;)

czyli co ? wychodzi na to, że pali Ci ok 8,5 litra gazu na 100 km :shocked:, a może masz butle 53l :mysli:, bo jak dla mnie to ten Twój wynik jest nieosiągalny za Chiny Ludowe

Opublikowano

mi w zime czy latem wsysa 11L po miescie a trase 9L tak +/- to chyba nie jest zle :tongue4:

Opublikowano

czyli co ? wychodzi na to, że pali Ci ok 8,5 litra gazu na 100 km :shocked:, a może masz butle 53l :mysli:, bo jak dla mnie to ten Twój wynik jest nieosiągalny za Chiny Ludowe

Uważam, że jest to możliwe jak mój spalił mi 9 co prawda tylko raz mi sie to udało z jazdą do 100km/h. Wyprzedałem tylko tiry bez redukcji. Jechałem w te święta bożego narodzenia z augustowa do łasku 500km.

A ja mam quttro więc pali więcej. Na pokładzie 2 osoby i kilka walizek. Opony zimowe 205/55/R16

Opublikowano

jest mozliwe jak jedziesz max 100km/h bez swirowania, 8-9l to minimum jaki udalo mi sie uzyskac

Opublikowano

jest mozliwe jak jedziesz max 100km/h bez swirowania, 8-9l to minimum jaki udalo mi sie uzyskac

Dodam, że mniej mi samochód spala jak tankuje na orlenie bo jak na Bp to czasem obroty zafalują na zimnym i jakoś mniej km przejadę. A obsługa na stacjach BP jakby bardziej ospała niż na orlenie - szybciej podchodzą do dystrybutora.

Opublikowano

a u mnie wlasnie na odwrót - wiecej przejade na gazie z bp.

Opublikowano

w warszawie nie ma znaczenia na jakiej stacji tankujesz (BP, Shell, Orlen, Statoil) bo wszystko i tak idzie z jednego zbiornika (z Moscisk). roznica polega tylko w cenie. Co do lpg to nie wiem jak wyglada sprawa dostaw :mysli:

Opublikowano

moj 3.0v6 w quattro po miescie pali max 17 trasa do 13. Tak srednie po miescie 15 litrow turbo nitro lpg :D

Opublikowano

moj 3.0v6 w quattro po miescie pali max 17 trasa do 13. Tak srednie po miescie 15 litrow turbo nitro lpg :D

:kox::banan: mogę się pochwalić ostatnim spalaniem 16.2 lpg. (czyli mam silnik 3.0 :gwizdanie: ) :decayed: Przy normalnej jeździe :wallbash: Chyba mi gościu co ustawiał gaz przesadził :kox: (i to na hamowni mi ustawiał)

Opublikowano

:kox::banan: mogę się pochwalić ostatnim spalaniem 16.2 lpg. (czyli mam silnik 3.0 :gwizdanie: ) :decayed: Przy normalnej jeździe :wallbash: Chyba mi gościu co ustawiał gaz przesadził :kox: (i to na hamowni mi ustawiał)

niom cos masz namieszane

Opublikowano

:decayed: a dzisiaj tankowałem i spalanie 10,21 Lpg :shocked: 150km po mieście i trasa krak-myslenice-krak. :przebiegly:

-------26.04.2010r.-------

Kolejna trasa. Połowa autostrada (~120km/h raz tylko but do 200km/h przez krótką chwile) połowa droga krajowa też okolice ~110km/h. spalanie 10,12 lpg :kox::naughty:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich miłośników Audi na gazie ja z takim małym pytankiem: Ile powinien spalić silniczek 2.0 litra,bo mnie się wydaje że moja bierze troszkę za dużo a mianowicie łykła na trasie ok 14.5 litra. Z góry dzięki za pomoc :good:

Opublikowano

przy nowej instalacji bedzie palił więcej zanim sie to wszystko ułoży?

Opublikowano

Moj 1,8 Pali 13l miasto 11l trasa mam sekwencję i to taka norma na ten silnik . Zawsze jest różnica pb jednak lepiej to chodzi.

Opublikowano

średnio miasto 30% trasa 70 % - spalanie około 10-11 l LPG (sekwencja)

mk